Her får du min opskrift på Nasi Goreng. Det er en skøn og nem ret, der minder om en asiatisk biksemad med kylling, stegte ris og grøntsager.
Nasi Goreng er en klassisk og populær ret fra Indonesien, og den minder på mange måder om en slags biksemad.
Der findes nemlig ikke en helt særlig korrekt opskrift på Nasi Goreng, men i stedet er der mange af dem, og de varierer fra familie til familie.
Men grundlæggende bruger man det, som man lige har til rådighed i køleskabet.
Min version her er med kylling, spidskål og stegte ris, men du kan også bruge gulerødder, løg og andre grøntsager. Og i stedet for kylling kan du bruge svinekød eller oksekød i tern. Mulighederne er mange.
Den indonesiske ret er rimelig hurtig at lave, og så er den altså velsmagende. Jeg plejer at lave den med Ketjap Manis, der er en sød sojasauce fra Indonesien, og den kan fås i de fleste supermarkeder. Kan dog udskiftes med en alm. soja.
Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer, og jeg har også lavet en video med fremgangsmåden.
Opskrift på Nasi Goreng
Ingredienser
- 2 deciliter ris koges som anvist på pakken, køles lidt af
- 600 gram kyllingeinderfilet i mindre stykker
- Lidt olie
- 2 teskefulde karry
- 2 spiseskefulde Ketjap Manis
- 0,5 spidskål snittes fint
- 1 porre i tynde skiver
- 4 fed hvidløg snittes fint
- 1 dåse ananas i mindre stykker
- 200 gram peberfrugter syltede, fra glas
- 3 æg
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Start med at koge ris som anvist på pakken, og lad derefter risene stå mens du fortsætter med resten af din Nasi Goreng. Gør også spidskål, porre og hvidløg klar som beskrevet.
- Kyllingeinderfilet skæres ud i mindre stykker, der svitses af i lidt olie på en meget varm pande. Steges ca. 2 minutter.
- Tilsæt karry og Ketjap Manis, og lad det sautere et minuts tid.
- Derefter tilsættes spidskål, porre og hvidløg, og det steges et minuts tid under omrøring. Kom så syltede peberfrugter og ananas. Svits et par minutter.
- Kom indholdet i en skål og stil panden tilbage på kogepladen. Tilsæt ris sammen med lidt olie og tre æg. Steg nu ris og æg sammen under omrøring.
- Kom kylling og grøntsager tilbage i panden til de stegte ris, vend sammen, og smag til med salt, peber og mere Ketjap Manis. Der kan også tilsættes lidt Sambal Oelek.
Se video til opskrift
Næringsindhold
Noter
Den færdige Nasi Goreng serveres straks, og den kan nydes uden yderligere tilbehør.
Den indonesiske klassiker serveres dog gerne med lidt ekstra Ketjap Manis, soja eller limesaft til.
Du kan også lave bami goreng, som tilberedes på samme måde blot med nudler i stedet.
Her er flere lækre opskrifter til dig:
Indonesisk kylling opskrift i ovn på 20 minutter
Orientalsk risret a la Knorr med hakket oksekød
Orientalske koteletter i fad med karry og masser af grøntsager