Her får du min opskrift på en orientalsk wokret med kylling og grøntsager. En sund og nem ret med bla. sukkerærter, broccoli og peberfrugt.
Orientalsk wokret med kylling og grøntager er en super nem og hurtig ret til aftensmad.
Her steger du hurtigt både kylling, sukkerærter og broccoli sammen med andre gode ting, og samlet er wokretten klar på under en halv time.
Mængden af grøntsager kan varieres, og du kan også tilsætte kål, gulerødder, bambusskud, ananas og andre grøntsager, så det er en lækker måde at få ryddet lidt ud i køkkenet på.
Bemærk, at opskriften er beregnet til to personer, men den er nem at gange op til flere. Se også min opskrift på nem thaisuppe med kylling og nudler.
Opskrift på orientalsk wokret
Orientalsk wokret med kylling og grøntsager
Ingredienser
- 2 stk. kyllingebryst - ca. 300 gram
- 1 løg - stort, hakket
- 4 fed hvidløg - knust og hakket
- 1 rød peberfrugt - i tynde strimler
- 1 spiseske karry
- 4 spiseskefulde soja
- 100 gram sukkerærter - friske, halveres
- 100 gram broccoli - i små buketter
- 4 deciliter hønsebouillon - af 4 dl. kogende vand og 1 terning
- 2 spiseskefulde majsstivelse - udrørt i en smule koldt vand
- citronsaft
- salt og friskkværnet peber
- 150 gram ris - koges som anvist
Sådan gør du
- Til orientalsk wokret med kylling starter du med at skære 2 stk. kyllingebryst ud i tynde strimler.
- 1 løg og 4 fed hvidløg hakkes, mens 1 rød peberfrugt skæres ud i tynde strimler, 100 gram sukkerærter halveres og 100 gram broccoli deles i små buketter.
- Kog 150 gram ris som anvist på pakken.
- Steg kyllingestrimlerne ved høj varme i lidt olie i et par minutter, og tilsæt derefter løg og hvidløg, der svitses med i 30 sekunder.
- Tilsæt peberfrugt sammen med 1 spiseske karry, og vend rundt så karryen hurtigt brændes af.
- Kom 4 spiseskefulde soja i sammnen med 4 deciliter hønsebouillon, og lad det koge op.
- Skru lidt ned for varmen, og lad det simre i ca. 5 minutter.
- Kom sukkerærter og broccoli i, og jævn med 2 spiseskefulde majsstivelse, der er udrørt i en smule koldt vand.
- Lad den orientalske wokret simre videre under løg i yderligere 5 minutter. Smag til med friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Orientalsk wokret serveres straks sammen med de kogte ris.
Se også mine populære opskrifter på:
Del dine ideer og tanker med os andre her: