Her får du min opskrift på stegte ris med æg og karry. Risene kan bruges som tilbehør som de er, eller tilsættes forskellige grøntsager.
Stegte ris er en klassisk asiatisk ret, som kan varieres i det uendelige.
Her er en god og stensikker grundopskrift på risene, som du enten kan lave i en dyb pande eller en wok. Husk god varme på kogepladen.
Du kan blot følge opskriften og opnå en lækker omgang stegte ris med æg og karry, og bruge det som tilbehør til eks. kylling.
Eller tilsætte kylling, kød eller grøntsager direkte i retten, og så har du et lækkert hovedmåltid til aftensmad.
Jeg plejer at stege kylling eller andet kød i tern af først, hvorefter det lægges til side og kommes i til sidst.
Grøntsager som ærter, peberfrugt og andet kan enten steges med sammen med forårsløg, eller også blot varmes med til sidst.
Opskrift på stegte ris
Stegte ris med æg og karry - klassisk opskrift
Tryk på antal stjerner for at bedømme
Gem på min huskeliste UDSKRIV PINTERESTIngredienser
Desuden anvendes
- 2 bundt forårsløg snittes fint
- olivenolie
- 4 æg piskes sammen
- 3 teskefulde karry eller mere
- soja
Sådan gør du
- Start med at koge risene, og gør det gerne i god tid, så de kan nå at blive kolde. Det plejer at passe nogenlunde med 250 gram ris til ca. 6 deciliter vand, men tjek den korrekte mængde og kogetid på pakken.
- Forårsløg gøres klar. Du kan også tilsætte et par fed hvidløg, der knuses og hakkes fint.
- Pisk æggene sammen i en skål.
- Varm en pande eller wok op, og kom en god sjat olie i. Spar ikke på olien når du laver stegte ris.
- Kom forårsløg (og evt. hvidløg) på panden eller wokken, og steg et halvt minuts tid under omrøring. Tilsæt også karry i ønsket mængde.
- Kom så risene på og steg videre et par minutter mere, hvor du fordeler og vender risene grundigt.
- Lav et par fordybninger i risene, og tilsæt de sammenpiskede æg i hullerne. Nu er det vigtigt, at du rører æggene grundigt ud i de stegte ris, så æggene bliver godt blandet med risene. Steges nogle minutter under omrøring.
- Ønsker du grøntsager i risene kan de tilsættes nu. Du kan eksempelvis anvende frosne ærter, peberfrugt i tern og mange andre grøntsager. Kommes ved de stegte ris og varmes godt igennem.
- Tilsæt også lid soja eller fiskesauce, og smag retten til med salt, peber og karry. Sambal oelek er også godt i retten.
Tips
De stegte ris serveres straks - enten som tilbehør, eller som et helt måltid.
Hvilket som sagt afhænger af hvor meget fyld og grøntsager du har kommet i dem.
Se også disse opskrifter:
Kom med din kommentar her