• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Kylling i sur-sød sauce

Kylling i sur-sød sauce

kylling i sur-sød sauce
4.9 fra 32 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
623
SHARES
FacebookMessenger623PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 12. november 2024 - Udgivet: 29. juni 2022

Her får du min opskrift på kylling i sur-sød sauce, der er lavet efter kinesisk inspiration. Kan laves i wok eller pande, og nydes med ris.

Kylling i sur-sød sauce er en formidabel lækker og nem ret til aftensmad, og den er populær hos både børn og voksne.

Retten kan laves i enten en wok eller pande, og begge dele er lige gode. Samtidig er den altså også ret hurtig at tilberede.

Jeg plejer at anvende kyllingeinderfilet, men du kan også bruge kyllingebryst, som skæres ud i små tern.

Opskriften er beregnet til fire personer som en hovedret.

Vild med wokretter? Så se mere her:

  • Beef 'n' broccoli - nem wokret med marineret bøf
  • Wok guide: Lynstegning i wok af både grønt og kød
  • Ægte kinesisk wok-ret: Bondemandens ret

Opskrift på kylling i sur-sød sauce

kylling i sur-sød sauce
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Kylling i sur-sød sauce

4.85 fra 32 stemmer
Her får du min opskrift på kylling i sur-sød sauce, der er lavet efter kinesisk inspiration. Kan laves i wok eller pande, og nydes med ris.
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet tid 35 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Kinesisk
Kalorier: 383
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 600 g kyllingeinderfilet - i mindre stykker
  • olivenolie - til stegning
  • 1 bundt forårsløg - i tynde skiver
  • 4 gulerødder - i små stave eller stykker
  • 1 rød peberfrugt - i tynde strimler
  • 150 g ananas - i mindre stykker
Sur-sød sauce
  • 2 spsk majsstivelse
  • 1 dl vand
  • 2 spsk rørsukker - eller alm. sukker
  • 2 spsk soja
  • 2 spsk ketchup
  • 2 dl ananassaft - fra dåsen med ananas
  • 2 spsk sød chilisauce
  • 2 spsk hvidvinseddike

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at gøre alle grøntsager klar som beskrevet, og ananas deles i mindre og mundrette stykker. Husk at gemme lagen fra dåsen, da den er god til din sur-sød sauce.
  2. Kyllingeinderfilet skæres i mindre stykker. Fjern gerne den hvide sene fra kødet.
  3. Den hjemmelavede sur-sød sauce laves ved at røre lidt af vandet i majsstivelsen, og derefter resten, så der ikke er klumper tilbage. Derefter røres resten af ingredienserne i, og saucen er lige nu tynd. Men den tykner når den kommer i din wok eller pande.
  4. Kom lidt olie i en varm wok eller pande, og steg kyllingekødet i et par minutter. Vendes rundt undervejs.
  5. Kom så alle grøntsagerne ved sammen med ananas, og steg videre i et par minutter. Fortsat ved en høj varme.
  6. Derefter tilsættes sur-sød sauce, og der røres rundt. Nu tykner saucen hurtigt, og der kan evt. tilsættes mere lage fra dåsen eller lidt mere vand, hvis du synes saucen er for tyk.
  7. Lad din kylling i sur-sød sauce stege i et minuts mere ved lidt varme, hvorefter der smages til med lidt salt.

Næringsindhold

Kalorier: 383kcalKulhydrater: 36gProtein: 34gFedt: 11gMættet fedt: 2gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 6gTransfedt: 0.02gKolesterol: 96mgNatrium: 878mgKalium: 979mgKostfibre: 3gSukker: 25gVitamin A: 11290IUVitamin C: 68mgCalcium: 50mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering

Kinesisk kylling i sur-sød sauce serveres straks - gerne sammen med kogte ris eller de lækre stegte ris med æg.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Ulrik Sonne - Schmidt

    april 23, 2024 at 1:47 pm

    Super dejlig ret og let at forberede samt videoen er også super.
    Også ros til hjemmesiden, flere retter er nu prøvet.

    Svar
  2. Dorte Zengraff Larsen

    marts 25, 2023 at 9:34 am

    Det smager rigtig godt men jeg har et spørgsmål kan det fryses ?? min datter har bestilt verden rundt Buffet og jeg jeg gerne lave så meget af maden vi kan på forhånd!!!

    Svar
  3. Vivian

    august 11, 2022 at 2:04 pm

    Vil det forandre smagen væsentlig hvis man udelader chilisausen? Jeg er allergisk overfor chili, cayenne og lignede i enhver form, så den ingrediens må udgå hvis jeg skal kunne spise retten. Kan man evt. erstatte med noget andet?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      august 11, 2022 at 2:13 pm

      Hej Vivian
      Du kan sagtens udelade sød chilisauce - den smager stadig godt. Kom evt. en spiseskefuld soja mere i.
      God fornøjelse i køkkenet.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  4. Grete Langballe Hansen

    november 21, 2021 at 12:33 pm

    Smager fantastisk. Lav gerne lidt ekstra sur-sød sauce til;)

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens madplan uge 29

Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen

Billede af pighvarsalat.

Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk

Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.

Stegt fennikel med ærter og grønne asparges

Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.

Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.

Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs

Forsiden lige nu

billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
tex mex kylling
Tex Mex kylling→ Se opskriften
Billede med brunchæg i ovn
Brunchæg i ovn - ovnbagt æg i skål eller form→ Se opskriften
Billede af pighvarsalat.
Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk→ Se opskriften
billede med rabarbermuffins
Rabarbermuffins: 12 luftige muffins med rabarber→ Se opskriften
Ugens madplan uge 29
Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen→ Se opskriften
billederesultat for svinemørbrad med honning og soja
Svinemørbrad med honning→ Se opskriften
Salat med kogte kartofler
Salat med kogte kartofler, asparges og radiser→ Se opskriften
billede med spinatsalat
Spinatsalat med babyspinat, tomater og rødløg→ Se opskriften
Pandekageroulade
Pandekageroulade med jordbær→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required