Her får du min opskrift på kylling i sur-sød sauce, der er lavet efter kinesisk inspiration. Kan laves i wok eller pande, og nydes med ris.
Kylling i sur-sød sauce er en formidabel lækker og nem ret til aftensmad, og den er populær hos både børn og voksne.
Retten kan laves i enten en wok eller pande, og begge dele er lige gode. Samtidig er den altså også ret hurtig at tilberede.
Jeg plejer at anvende kyllingeinderfilet, men du kan også bruge kyllingebryst, som skæres ud i små tern.
Opskriften er beregnet til fire personer som en hovedret.
Opskrift på kylling i sur-sød sauce
Ingredienser
- 600 gram kyllingeinderfilet i mindre stykker
- olivenolie til stegning
- 1 bundt forårsløg i tynde skiver
- 4 gulerødder i små stave eller stykker
- 1 rød peberfrugt i tynde strimler
- 150 gram ananas i mindre stykker
Sur-sød sauce
- 2 spiseskefulde majsstivelse
- 1 deciliter vand
- 2 spiseskefulde rørsukker eller alm. sukker
- 2 spiseskefulde soja
- 2 spiseskefulde ketchup
- 2 deciliter ananassaft fra dåsen med ananas
- 2 spiseskefulde sød chilisauce
- 2 spiseskefulde hvidvinseddike
Sådan gør du
- Start med at gøre alle grøntsager klar som beskrevet, og ananas deles i mindre og mundrette stykker. Husk at gemme lagen fra dåsen, da den er god til din sur-sød sauce.
- Kyllingeinderfilet skæres i mindre stykker. Fjern gerne den hvide sene fra kødet.
- Den hjemmelavede sur-sød sauce laves ved at røre lidt af vandet i majsstivelsen, og derefter resten, så der ikke er klumper tilbage. Derefter røres resten af ingredienserne i, og saucen er lige nu tynd. Men den tykner når den kommer i din wok eller pande.
- Kom lidt olie i en varm wok eller pande, og steg kyllingekødet i et par minutter. Vendes rundt undervejs.
- Kom så alle grøntsagerne ved sammen med ananas, og steg videre i et par minutter. Fortsat ved en høj varme.
- Derefter tilsættes sur-sød sauce, og der røres rundt. Nu tykner saucen hurtigt, og der kan evt. tilsættes mere lage fra dåsen eller lidt mere vand, hvis du synes saucen er for tyk.
- Lad din kylling i sur-sød sauce stege i et minuts mere ved lidt varme, hvorefter der smages til med lidt salt.
Se video til opskrift
Næringsindhold
Note
Kinesisk kylling i sur-sød sauce serveres straks - gerne sammen med kogte ris eller de lækre stegte ris med æg.
Vild med wokretter? Så se mere her:
Beef 'n' broccoli - nem wokret med marineret bøf
Wok guide: Lynstegning i wok af både grønt og kød
Ægte kinesisk wok-ret: Bondemandens ret
Det smager rigtig godt men jeg har et spørgsmål kan det fryses ?? min datter har bestilt verden rundt Buffet og jeg jeg gerne lave så meget af maden vi kan på forhånd!!!