• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Wok guide: Lynstegning i wok af både grønt og kød

Wok guide: Lynstegning i wok af både grønt og kød

wok guide
Del gerne:
3
SHARES
FacebookMessenger3PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 1. marts 2024 - Udgivet: 18. februar 2020

Denne wok guide viser, hvordan du bruger en wok til lynstegning på et elkomfur. En forklarende guide med billeder, og skrevet af en ekspert.

Da jeg første lærte at bruge en wok, boede jeg i Sichuan-provinsen i Kina. Vi havde et brændekomfur. Senere fik vi et gaskomfur. Det har taget mig en del år at tilpasse min madlavning til et elkomfur.

Den triste nyhed er at lynstegning aldrig kan blive lige så godt på et elkomfur sammenlignet med gaskomfur og brændekomfur. Derfor findes elkomfur stort set ikke i almindelige hjem i Kina.

Den gode nyhed er, at elkomfuret er nemt at håndtere og du kan komme til at lave rimelige gode retter på det. Med et elkomfur skal du anskaffe en tynd wok med en flad bund.

Mange af dem har en teflonbelægning, derfor skal du bruge værktøjer af enten plast, træ eller bambus. Jeg bruger spartel og ske i træ, når jeg lynsteger.

Wok guide

Inden du starter lynstegning i wok, er det en god ide at tage din røgalarm ned fra loftet. Hvis du har en emhætte, skal du tænde den, inden du begynder med lynstegning.

Kød lynsteges i en wok.

Som hovedregel skal du hælde 1-2 spiseskeer olie i wokken, inden du varmer op. Du indstiller kogepladen på den højeste varme.

Du skal ikke hælde alt i wokken på en gang, men følge opskriften nøje. Nogle gange skal du først lynstege en ingrediens, tage den op på en tallerken og gemme til senere brug. Du skal ikke lynstege for meget på en gang.

Hyppig omrøring under lynstegning er meget vigtigt. Når du går i gang med at lynstege, må du ikke gå fra wokken.

Din spartel skal være konstant i gang med omrøring, så grønsager og eventuel kød kommer lige meget i kontakt med varmen.

Lige så snart du er færdig med at lynstege, skal du slukke for kogepladen og hælde maden op på serverings-tallerkenen eller i en skål.

Du hælder ved at holde wokken med den ene hånd og spartlen med den anden hånd.

Efter lynstegning i wok hældes maden over i serveringsskåle.

Sluk emhætten. Luft ud, gerne med gennemtræk, og husk at opsætte din røgalarm igen.

Inden du sætter dig ned for at spise, er det en god ide at hælde noget vand i bunden af wokken så det, der sætter sig fast, kan løsne sig.

Sådan skal wokken vaskes

En wok må ikke komme i opvaskemaskinen. Når du skal vaske wokken, skal du bruge en spartel eller lignende til at skrabe den ren. Skyl godt efter med varmt vand.

Wok bliver vasket i håndvasken efter lynstegning i wok.

Når wokken er nogenlunde fri for brændt kød og grønt, skal du bruge en opvaskebørste til at børste wokken ren med varmt vand, både indeni og udenpå. Brug lidt opvaskemiddel.

Til sidst: Sæt wokken med bunden i vejret, så den kan tørre.

Wok med bunden i vejret for at tørre.

Opskrifter på lynstegning i wok

Ægte kinesisk ret: Bondemandens wokret

Stegte æg med ris i wok

Lynstegt kylling med spidskål og soya

Wok med kylling og grøntsager

Wok med mørbrad og broccoli

Denne wok guide er skrevet af Xinxin Ren Gudbjörnsson.

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.

Stegt fennikel med ærter og grønne asparges

Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.

Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.

Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Forsiden lige nu

kartoffelgratin med oksekød
Kartoffelgratin med oksekød→ Se opskriften
Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.
Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse→ Se opskriften
Krydrede kødboller opskrift med ras el hanout
Krydrede kødboller (opskrift med ras el hanout)→ Se opskriften
sommerfuglepasta med hakket kylling og tomater
Sommerfuglepasta med hakket kylling og tomater→ Se opskriften
billede med skærekager
Skærekager (de bedste opskrifter på lækker skærekage)→ Se opskriften
Flytte hjemmefra opskrifter
Flytte hjemmefra opskrifter - nemme og billige retter til unge→ Se opskriften
spansk kylling
Spansk kylling i fad med kikærter, blomkål og chorizo→ Se opskriften
billederesultat for råstegte gulerødder med spidskål
Råstegte gulerødder med spidskål→ Se opskriften
sprøde blomkålsnuggets med cornflakes
Sprøde blomkålsnuggets med knuste cornflakes - nem opskrift→ Se opskriften
pasta med adamamebønner
Pasta med edamamebønner - pastaret med sojabønner→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her