Her får du en lækker opskrift på wok med kylling og grøntsager. Det er en velsmagende, nem og hurtig wokret, som også kan laves i en pande.
Wok med kylling og grøntsager er en af de mest populære wokretter, og den er heldigvis nem at lave.
Samtidig skal du heller ikke bruge alt for mange ingredienser til wokretten.
Selvom det hedder wok med kylling, ja så kan du sagtens også lave retten i en stor pande. Det går faktisk fint.
Så du behøver ikke snyde dig selv for denne dejlige wokret, selvom du ikke er den heldige ejer af en wok.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på wok med kylling
Wok med kylling og grøntsager (også god til pande)
Ingredienser
Kylling
- 500 gram kyllingebryst - i mindre stykker/strimler
- Lidt solsikkeolie - til stegning
- 2 spiseskefulde hoisin sauce
- 2 teskefulde karry
- salt og friskkværnet peber
Grøntsager
- 1 lille broccoli - i mindre stykker, brug også stokken
- 6 gulerødder - gerne snackgulerødder, i tynde stænger
- 1 løg - finthakket
- 4 fed hvidløg - finthakket
- 1 bundt forårsløg - i 2 cm. skiver
- 2 spiseskefulde hoisin sauce
- 2 deciliter madlavningsfløde - måske lidt mere
- salt og friskkværnet peber
- 1 citron - lidt friskpresset citronsaft
Nudler
- 500 gram nudler
Sådan gør du
- Start med at klargøre kylling og grøntsager som beskrevet.
- Varm din wok eller pande op til en høj varme, og kom en sjat olie i. Tilsæt kyllingekødet, og steg kødet mørt og gennemstegt. Det tager 5-6 minutter ved en høj varme. Vendes rundt undervejs.
- Tilsæt hoisin sauce sammen med karry, salt og friskkværnet peber, og giv det ca. 30 sekunder mere. Tag kyllingen af og læg til side på en tallerken.
- Stil din wok eller pande tilbage på kogepladen, og kom en sjat olie mere i.
- Tilsæt så broccoli og gulerødder, og steg dem 2-3 minutter. Vendes rundt undervejs.
- Derefter kommes løg og hvidløg ved, og der steges et lille minut mere inden du kommer forårsløgene i din wok eller pande.
- Kom lidt hoisin sauce i og vend rundt. Tilsæt så kyllingekødet igen sammen med madlavningsfløde.
- Smag din wok med kylling og grøntsager til med salt og friskkværnet peber. Gerne også lidt friskpresset citronsaft.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Wok med kylling og grøntsager serveres straks sammen med nudler.
Du kan vælge at vende nudlerne sammen med wokretten, eller blot servere nudler til.
Her kan du i øvrigt læse mere om hvordan du bruger din wok.
Jeanette Bloch
Favoritten herhjemme. Ungerne kunne spise det hver dag🤗
Holger Rørby Madsen
Tak, Jeanette - det kunne jeg også 😀
Alt det bedste
Holger