Her er en nem opskrift på stegte ris med kylling, som enten laves på pande eller i en wok. Kan tilføjes forskellige slags grøntsager.
Stegte ris med kylling og grøntsager er en skøn ret til aftensmad, og du kan enten lave risretten i wok eller pande. Afhængig af hvad du lige har ved hånden.
En række af ingredienserne kan sagtens skiftes ud med andre, og derfor kan du bruge opskriften til at få ryddet ud i køleskabet.
Forårsløg kan naturligvis erstattes med almindelige løg, og du kan også bruge lidt rød karry til retten.
Opskrift på stegte ris med kylling
Stegte ris med kylling og grøntsager til wok eller pande
Ingredienser
Kogte ris
- 250 gram ris - eks. basmati ris
- 6 deciliter vand - se mål på rispakken
- salt
Kylling med karry
- 500 gram kyllingebryst filet - skåret i mindre tern
- olivenolie
- 2 teskefulde karry
- salt og friskkværnet peber
Grøntsager og æg
- 2 bundt forårsløg - snittede
- 3 fed hvidløg - i tynde skiver
- 2 teskefulde karry
- 150 gram ærter - direkte fra frost
- 1 rød peberfrugt - i mindre tern
- 4 æg
- 1 lime
- soja
Sådan gør du
- Kog ris som anvist på pakken, men kog dem ikke for meget ud, da de så nemmere klistrer sammen. Køles af.
- Kylling skæres i mindre tern, der gennemsteges i lidt olie på en varm pande eller en i en wok. Krydr undervejs med karry og salt. Lægges til side.
- Kom lidt mere olie på panden eller i wokken, og steg så forårsløg og hvidløg kort sammen med karry.
- Tilsæt så ærter og peberfrugt, og steg videre et minuts tid.
- Derefter kommes de kogte ris ved, og de fordeles godt ud i panden eller wokken. Steg et minuts tid under omrøring, og husk at du skal stege ved en høj varme.
- Lav 3-4 huller i risene, og kom de sammenpiskede æg i. Rør æggemassen grundigt ud i risene, og kom derefter kyllingestykkerne ved.
- Varm det igennem, og smag de stegte ris med kylling til med soja og friskpresset limesaft. Der kan også kommes mere karry ved.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
De stegte ris med kylling og grøntsager serveres straks.
Det er en både nem og lækker ret til aftensmad, og man kan jo krydre den så tilpas, at både børn og voksne kan være med.
Se også disse opskrifter:
Del dine ideer og tanker med os andre her: