Her er den perfekte metode til kogning af sukkerærter, så du ikke ender med slatne ærter. Den rigtige kogetid og et par gode tricks.
Sukkerærter smager fantastisk, og er lækkert tilbehør til retter med oksekød, kylling og meget andet.
Men det er ikke ligegyldigt hvordan du koger, da du nemt kan stå tilbage med kedelige, udkogte og slatne ærter. Og de smager ikke godt.
Jeg har testet forskellige måder at koge sukkerærterne på, og er nået frem til en rigtig god metode, hvor sukkerærterne altid er sprøde og lækre.
Og det er ganske nemt.
Kogetid på sukkerærter
- Fremgangsmåden gælder frosne sukkerærter, som først tages op når de skal tilberedes. Så tø dem endelig ikke op inden du koger dem.
- Kom lidt vand i en gryde, og tilsæt lidt salt, Kog det letsaltede vand op så det bulderkoger.
- Kom så de frosne sukkerærter i.
- Lad vandet koge op igen, og skru så lidt ned for varmen.
- Nu skal sukkerærterne koges i to minutter, hvorefter du straks kommer masser af iskoldt vand i gryden, så du straks stopper kogningen. Det hindrer udkogte ærter.
- Det er vigtigt ikke at koge sukkerærterne i længere tid, da de så bliver kedelige i både smag og konsistens.
- Lad nu sukkerærterne stå i vandet i gryden i to minutter, hvorefter du hælder vandet fra gennem en sigte.
Hæld sukkerærterne i pænt fad og servér dem straks.
Del dine ideer og tanker med os andre her: