• Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Madens Verden giver dig de bedste opskrifter på alt fra chokoladekage og kanelnegle til æggekage, frikadeller og meget andet. Du finder flere tusinde opskrifter, og alle er nemme og forklarende at gå til.
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Opret bruger
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Mad
  • Kage
  • Jul
  • Airfryer
  • Dagens opskrift
  • Madplan
  • PLUS
  • Kogebog

Sådan koger du ærter perfekt - med kogetid og et trick

Holger Rørby Madsen
De grønne ærter skal blot koges et minut, og derefter køles lidt ned. Så bevarer de både smag og konsistens bedst. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Madens Verden: Forside › Opskrifter › Tilbehør

Oversigt over indhold

  1. Dine ærter skal blot koges et minut, men derefter kan du gøre en simpel ting, så ærterne bevarer både deres fine smag og konsistens.
  2. Vitaminer i ærter
  3. Frosne ærter
  4. Sæson
  5. Holdbarhed
  6. Sådan koges ærter
  7. Ingredienser
  8. Sådan gør du
  9. Se video til opskrift
  10. Næringsindhold
  11. Tips
4.78 fra 18 stemmer
Gå til opskrift

Dine ærter skal blot koges et minut, men derefter kan du gøre en simpel ting, så ærterne bevarer både deres fine smag og konsistens.

Små og fine ærter er en af de grøntsager, som vi danskere spiser allerflest af. Og ikke uden grund.

Vitaminer i ærter

Dels er de sunde, de fleste haveejere dyrker dem, ærterne smager fantastisk og passer til mange retter - og så er de nemme at tilberede.

Ikke mange fødevarer er så tilgængelige som ærterne. De kan både spises rå og kogte, og passer til alt fra fisk til oksekød.

Ærter indeholder både A, B, og C-vitamin - og en hel del kostfibre. Faktisk næsten seks gram kostfibre pr. 100 gram.

Ærterne smager fantastisk når de er friskplukkede fra haven, men også på frost er de faktisk sunde.

Frosne ærter

For de frosne ærter er plukket kort tid før nedfrysningen, og derfor bevarer de stort set al deres indhold af både vitaminer og mineraler.

Dermed er frosne ærter næsten lige så sunde som de friske - selvom de sidstnævnte selvfølgelig smager lidt bedre.

Sæson

I Danmark er sæsonen for ærter i sommerperioden fra juni til august, hvor ærterne frodigt kaster af sig. Her spiser vi de umodne bær, der findes i forskellige varianter.

Holdbarhed

Og hvis du opbevarer de friske ærter i køleskabet, kan de sagtens holde sig i mindst tre dage.

Og ellers kan du nemt fryse dem ned, så du har ærter til senere brug.

Sådan koges ærter

Nå, vi skal til hvordan du bedst koger ærterne - og det der med den rigtige kogetid.

4.8 fra 18 stemmer
RetTilbehør
KøkkenDansk
Arbejdstid: 2 minutter minutter
Tilberedning: 1 minute minute
Samlet tid: 6 minutter minutter
Mængde: 4
[favorite_button]
Vis favoritter Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 500 gram ærter
  • Lidt salt
Tilføj til indkøbslisteSe din indkøbsliste her Send indkøbsliste til din mobil
Undgå at skærmen slukker

Sådan gør du

  • Kom ærterne op i en gryde, og hæld koldt vand ved, så ærterne lige nøjagtigt er dækket. Ikke mere.
  • Kom så en smule salt ved, og kog vandet op. Når det koger, skal ærterne blot have ét minut - ikke længere.
  • Og her kommer så det gode og hemmelige trick: Nær ærterne har kogt et minut, kommer du straks et stort glas koldt vand i gryden, tager den af blusset og lægger låg på.
  • Lad nu ærterne trække i tre minutter, og servér straks.

Se video til opskrift

Næringsindhold

Næringsindhold
Sådan koger du ærter perfekt - med kogetid og et trick
Mængde pr. portion
Kalorier
100
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Mangler du en opskrift?Find alle vores opskrifter - klik her!
Kom med din mening

Tips

På den måde bevarer du mest mulig smag i ærterne - og samtidig undgår du rynkede ærter. det er meget simpelt - men det virker.

God fornøjelse med ærterne - du kan blandt andet bruge dem i risotto - eller til en skøn ærtesuppe.

Er du også træt af reklamer?Bliv plus medlem i dag!
  • DEL GERNE:  
  • 328
  • 41
  • 5
  • 0
  • 3
  • 4
  • Delt
Om Holger
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Med omkring 2 mio. brugere hver måned er madensverden.dk et af Danmarks største madmedier, og her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse, og husk du altid er velkommen til at skrive, hvis du har spørgsmål.

Idéer til aftensmad
Savner du inspiration til, hvad du skal lave til aftensmad? Så klik her og få et forslag til, hvad du kan lave. Klik igen og igen - indtil du finder lige det, du har lyst til.

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Skriv din kommentar her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

« Kylling med timiansky og ovnstegte grøntsager
Franske flutes - sådan får du dem sprøde »

Populært indhold lige nu

billede med kanelkage

Kanelkage med chokoladeglasur

billede med chokolademuffins

Chokolademuffins - de store og svampede

oksekød og ris i ovn

Oksekød og ris i ovn - hakket oksekød med ris

billede til upside down kage med blåbær

Upside down kage med blåbær

Se mere populært indhold

Primær Sidebar

4.8 fra 18 stemmer
Giv stjerner eller kommentér her
RetTilbehør
KøkkenDansk
Arbejdstid: 2 minutter minutter
Tilberedning: 1 minute minute
Samlet tid: 6 minutter minutter
Mængde: 4
[favorite_button]
Vis favoritter Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Nyeste opskrifter og artikler

  • Fedtkager - opskrift på sønderjyske fedtnødder
  • Ugens vine: 20 bud på en julevin
  • Laks i karrysauce med spidskål og gulerødder
  • Toblerone cookies - nem opskrift på 20 minutter
  • Sønderjyske herrnhut kager med sirup
  • Kålsalat med mandler og sennep
  • Ugens madplan uge 49
  • Favoritter fra Newyorker By Heart
  • Favorit sauce - nem opskrift der smager som Jensen's
  • Marcipan med nutella og hvid chokolade

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Karen Seneca, journalist
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!