Her får du min opskrift på nudler med hakket svinekød og spidskål. En nem ret, som du enten kan lave i en dyb pande eller en wok.
Nudler med hakket svinekød og spidskål er en skøn ret til aftensmad, der både er nem at lave, og ikke indeholder alt for mange ingredienser.
Du kan lave retten i en dyb pande eller wok, og begge dele er fint.
Mængden af de enkelte ingredienser kan du jo selv justere til, men målene her passer fint og giver en lækker omgang aftensmad, som hele familien vil værdsætte.
Opskriften er beregnet til fire personer. Der kan sagtens tilsætte lidt flere nudler, hvis dette ønskes.
Opskrift på nudler med hakket svinekød
Nudler med hakket svinekød og spidskål
Ingredienser
- 3 fed hvidløg - i tynde skiver
- olivenolie
- 400 gram hakket svinekød
- 2 rødløg - i tynde både
- 4 spiseskefulde soja
- 3 spiseskefulde sød chili sauce
- 0,5 spidskål - snittet meget fint
- 200 gram nudler
- 1 citron
- 1 bundt forårsløg - i tynde skiver
- cashewnødder - ca. en håndfuld
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Kom en sjat olie i en varm pande eller en wok, og tilsæt hvidløg. Lad det svitse kort uden at hvidløget tager farve.
- Kom det hakkede svinekød ved, og fordel det ud. Lad det stege med i ca. 3 minutter, hvor det vendes rundt.
- Nudler brækkes i mindre stykker, kommes i en skål og overhældes med kogende vand. Vend det rundt og lad nudlerne trække i vandet i ca. 5 minutter.
- Kom så rødløg i tynde både ved kødet, og lad det svitse et minuts tid mere.
- Tilsæt soja og sød chilisauce, som svitses med i yderligere et minuts tid. Se evt. fremgangsmåde i min video.
- Fintsnittet spidskål vendes i, og steges med et halvt minut.
- Tag nudlerne op af vandet og kom dem på panden/wokken. Vend din ret med nudler med hakket svinekød og spidskål godt sammen.
- Smag wokretten til med lidt friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber. Pynt med foirårsløg og cashewnødder.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Video
Noter
Nudler med hakket svinekød og spidskål serveres straks, og det er ikke nødvendigt med yderligere tilbehør.
Se flere lækre opskrifter:
Bent Byskov
En fantastisk ret og nem lavet fleregange…. Dog første gang for Thailænder - de var vilde med retten (indrømmet den fik lidt chili) 😄😄
Marc Jessen
Mega lækkert også mega nemt! Ikke sidste gang jeg laver den ret!
Inge
Smager rigtig godt, har lavet retten flere gange.
Eva
Super lækker!
Jeg brugte også revet gulerod og stegte forårsløg med. Havde ingen cashewnødder, så brugte peanuts istedet.