Hvad er pyt i pande? Det er en anden udgave af biksemad, og her får du min opskrift på den svenske pyttipanna, og den smager himmelsk godt.
Her får du min opskrift på pyt i pande, der er en svensk biksemad, som også kaldes pyttipanna.
Egentlig er pyt i pande en bekvem måde at få brugt eventuelle rester i køleskabet på, og her kan fantasien få frit løb.
Pyttipanna betyder egentlig blot "put i pande", og det er præcis, hvad retten også er. Hvor forskellige ting skæres i mindre stykker, og puttes på en pande.
Her har jeg lavet min egen udgave, og den smager altså himmelsk godt. Serveres gerne med et spejlæg (eller to), lidt tomatketchup og eventuelt også lidt syltede rødbeder.
Opskriften er beregnet til fire personer, men du behøver ikke følge de angivne mål slavisk, Brug gerne bare hvad du har.
Se mere inspiration
Opskrift på pyt i pande
Pyt i pande
Ingredienser
- 400 gram kartofler - i små tern
- 200 gram knoldselleri - i mindre tern
- olie - til stegning
- 200 gram bacon - i tern
- 2 store rødløg - hakkes fint
- 400 gram hakket oksekød - med ca. 10% fedt
- 0,5 spidskål - snittes fint
- 3 spiseskefulde engelsk sauce
- 4 æg
- 1 bundt purløg - snittes fint
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Varm en pande op ved en god varme, så panden er gennemvarm. Jeg plejer at stege pyt i pande ved 7-8 på en skala fra 1-9.
- Kom en god sjat olie på den varme pande, og derefter kartofler og knoldselleri. Det er vigtigt, at især kartoflerne skæres i små tern, der ikke er meget større end 1 centimeter på hvert led. Ellers tager de længere tid at tilberede. Steg nu kartofler og selleri sprøde og møre, og det kan tage 15 minutter. Tilsæt om nødvendigt mere olie. Krydres efterfølgende med salt og friskkværnet peber, og lægges derefter til side på en tallerken.
- Derefter steges bacontern sprøde på panden, og til sidst kommes løg ved. Steg et par minutter mere, og læg det til side på en anden tallerken.
- Så brunes det hakkede oksekød grundigt. Tilføj om nødvendigt lidt olie, og krydr med salt og friskkværnet peber. Hældes over til bacon og løg.
- Kom igen lidt olie på panden og tilsæt så spidskål. Spidskålen skal blot lige svitses hurtigt, så giv den blot 30 sekunder, hvor kålen vendes rundt.
- Kom så kartofler, selleri, bacon, løg og det hakkede oksekød tilbage på panden, og vend det med ca. spiseskefulde engelsk sauce.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Note
Pyt i pande serveres straks, og gerne sammen med et spejlæg eller to. Drys gerne lidt hakket purløg over.
Dertil lidt tomatketchup og eventuelt syltede rødbeder, og så har du et skønt måltid til hele familien.
Her finder du mange flere lækre retter til aftensmad.
Del dine ideer og tanker med os andre her: