Hamburgerryg i ovn er en saftig måde at stege kødet på. I stedet for at koge din hamburgerryg er det nemt, at lave den i ovnen, og du får et mere smagfuldt stykke kød.
Du skal prøve at lave hamburgerryg i ovn, for det giver faktisk et super dejligt stykke kød.
Det er samtidig meget nemt, men husk at vende sølvpapiret korret.
Opskriften er til seks personer.
Til hamburgerryg i ovn anvendes
1 hamburgerryg på 1,5 kilo
1 lille klat smør
Sådan laver du hamburgerryg i ovn
- Forvarm ovnen til 200 grader almindelig over- og undervarme.
- Start med at pille nettet (eller plastik) af din hamburgerryg. Det vil vi ikke have med når vi laver hamburgerryg i ovn.
- Læg et stykke sølvpapir/alufolie ud på køkkenbordet, og smør det med smør. VIGTIGT: Du skal smøre smørret på den blanke side af sølvpapiret, så den matte side vender ud, når du lukker sølvpapiret sammen om hamburgerryggen. Husk det!
- Når sølvpapiret er smurt godt med smør, lægger du din hamburgerryg på folien, og lukker den sammen.
- Læg den indpakkede hamburgerryg ned i et fad med lidt vand i bunden, og stil den midt i ovnen.
- Nu lader du din hamburgerryg i ovn stege i cirka halvanden time.
- Tag hamburgerryggen ud af ovnen, pak den ud og fri af sølvpapiret, og lad den hvile 10 minutter på et skærebræt inden udskæring.
- Stegetiden for din hamburgerryg afhænger selvfølgelig af hvor din steg er. En tommelfingerregel er, at hamburgerryg skal stege en time pr. kilo. Så har du en større kleppert af en hamburgerryg på to kilo, ja så skal den have to timer i ovnen.
Undgå en pumpet hamburgerryg
Køb en hamburgerryg af god kvalitet hos din slagter. Min erfaring er, at mange hamburgerrygge i supermarkederne er pumpet med masser af billigt saltvand - for at holde prisen nede.
Og det får du altså ikke bedre kød ud af. Du betaler bare en høj kilopris for saltvand.
Hamburgerryg i grill
Du kan i øvrigt også lave hamburgerryg på en kuglegrill eller gasgrill. Den skal så steges ved indirekte varme.
På kuglegrill lægger du kullene i den ene side af grillen - og griller hamburgerryggen på den anden side.
På en gasgrill undlader du at tænde den inderste brænder - og lægger hamburgerryggen i midten.
Pensl løbende din hamburgerryg med grillolie, og stegetiden for en hamburgerryg på et kilo er cirka en time og et kvarter.
Opskriften her stammer fra en gammel slagtermester i Esbjerg, og det var hans bedste bud på en saftig og lækker hamburgerryg i ovn.
Det er jeg sådan set både taknemmelig for - og enige med ham i.
Relaterede opskrifter
Er denne guide til kogning af hamburgerryg og en glaseret hamburgerryg.
Hamburgerryg i ovn er rigtig lækkert. Men den "tommelfingerregel", du bruger med 1 time pr. kg., den holder altså ikke. En hamburgerryg har nu engang den tykkelse, den har, og om den er 20 cm. lang eller 40 cm. lang rokker ikke ved stegetiden 😀
Hej Kenn
Tusind tak - det er godt at høre. Og jo, det er osse en evergreen 🙂
Og tak for kernetemperaturen - det er en god rettesnor.
Alt det bedste til dig
Holger
Hej Holger
Tak for en rigtig god opskrift. Den bruges stadig flittigt her i 2020
Fremfor at skulle gætte sig til stegetid, så giver vi den til 69 gr. centrumtemp. Så er den rigtig god.
Så skal man kun bruge stegetid for at planlægge hvornår resten skal sættes over 🙂
Hej Jette
Ups - det er nu rettet. Hamburgerryg i ovn steges i en forvarmet ovn. 200 grader almindelig over- og undervarme 🙂
Bedste hilsner
Holger
Du skriver ikke om det er en kold eller varm ovn????
Kan man kombinere den med din honning/senneps glasering?
Selv tak! 😊 Ja, opskriften er virkelig god, og en af mine mest populære på bloggen i flere år...
jeg har købt to hamburgerryg påca et, tre kg i suppermarked kan de ikke ovnsteges hvis de er pumpet bliver de så for saltet er i tvivl.Hvad sovs kan jeg lave .og kartofler og grønsager til. Skal have gæster på lørdag og synes din opskrift lyder supper god .hilsen karen
Hej Hanne
Tak for det, og det skal du glæde dig til. Med en vægt på 2,5 kilo burde hamburgerryggen have cirka 2 timer og 30 minutter. Hvilket jeg dog alligevel tror er for lang tid hvis tykkelsen er den samme.
Så jeg vil anbefale to timer.
Vil du ikke lige være sød at dele resultatet her når du har nydt den - så vi andre også kan få glæde af dine erfaringer med stegetiden.
Bedste hilsner
Holger
Guffeliguf.dk
Jeg vil gerne afprøve din opskrift .Men er da i tvivl om stegetiden på min ca 2,5 kg hamburryg, da tykkelsen er den samme som den lille hamburryg. Vil blive utrolig glad for hurtig svar . Hilsen Hanne
en rigtig god opskrift, den bliver dejlig saftig (aldrig mere koge hamburgerryg).
jeg forstår bare ikke når du skriver at 2 kg. hamburgerryg skal have 2 timer, størrelsen er den samme bare længer.
er det forkert tænkt.
Hej Kim
Tak for de rosende ord om hamburgerryg i ovn. Ja, det smager super godt 🙂
Bedste hilsner
Holger
Guffeliguf.dk.
Det virker bare med sølv og ovn, vi har aldrig fået så saftig hamburgerryg før, stor tommel op 🙂
Hej Vera
Nej, det er så det bare en time i alt.
Bedste hilsner
Holger
Guffeliguf.dk.
Når jeg har to stykker hamburgerryg a´ 1 kg. er det så to timer i luftovn eller kun 1 time?
Hej Henrik
Den blanke inderst - og den matte side udad.
De bedste hilsner
Holger
uffeliguf.dk
Hvilken side af staniolen skal være inderst?