• Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Madens Verden giver dig de bedste opskrifter på alt fra chokoladekage og kanelnegle til æggekage, frikadeller og meget andet. Du finder flere tusinde opskrifter, og alle er nemme og forklarende at gå til.
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Opret bruger
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Mad
  • Kage
  • Jul
  • Airfryer
  • Dagens opskrift
  • Madplan
  • PLUS
  • Kogebog

Perfekt hamburgerryg i ovn (se billeder)

Holger Rørby Madsen
Du får den mest møre hamburgerryg ved at stege den i ovnen. En hamburgerryg på 1,5 kilo skal have omkring 90 minutter . Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Madens Verden: Forside › Opskrifter › Aftensmad

Oversigt over indhold

  1. Hamburgerryg i ovn er en saftig måde at stege kødet på. I stedet for at koge din hamburgerryg er det nemt, at lave den i ovnen, og du får et mere smagfuldt stykke kød.
  2. Opskrift på hamburgerryg i ovn
  3. Ingredienser
  4. Sådan gør du
  5. Næringsindhold
  6. Undgå en pumpet hamburgerryg
  7. Hamburgerryg i grill
4.91 fra 10 stemmer
Gå til opskrift

Hamburgerryg i ovn er en saftig måde at stege kødet på. I stedet for at koge din hamburgerryg er det nemt, at lave den i ovnen, og du får et mere smagfuldt stykke kød.

Du skal prøve at lave hamburgerryg i ovn, for det giver faktisk et super dejligt stykke kød.

Det er samtidig meget nemt, men husk at vende sølvpapiret korret.

Opskriften er til seks personer.

Opskrift på hamburgerryg i ovn

4.9 fra 10 stemmer
RetAftensmad
KøkkenDansk
Samlet tid: 1 time time 30 minutter minutter
Mængde: 4 personer
[favorite_button]
Vis favoritter Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 1,5 kilo hamburgerryg
  • 1 spiseskefuld smør
Tilføj til indkøbslisteSe din indkøbsliste her Send indkøbsliste til din mobil
Undgå at skærmen slukker

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 200 grader almindelig over- og undervarme.
  • Start med at pille nettet (eller plastik) af din hamburgerryg. Det vil vi ikke have med når vi laver hamburgerryg i ovn.
  • Læg et stykke sølvpapir/alufolie ud på køkkenbordet, og smør det med smør. VIGTIGT: Du skal smøre smørret på den blanke side af sølvpapiret, så den matte side vender ud, når du lukker sølvpapiret sammen om hamburgerryggen. Husk det!
  • Når sølvpapiret er smurt godt med smør, lægger du din hamburgerryg på folien, og lukker den sammen.
  • Læg den indpakkede hamburgerryg ned i et fad med lidt vand i bunden, og stil den midt i ovnen.
  • Nu lader du din hamburgerryg i ovn stege i cirka halvanden time.
  • Tag hamburgerryggen ud af ovnen, pak den ud og fri af sølvpapiret, og lad den hvile 10 minutter på et skærebræt inden udskæring.
  • Stegetiden for din hamburgerryg afhænger selvfølgelig af hvor stor din steg er. En tommelfingerregel er, at hamburgerryg skal stege en time pr. kilo. Så har du en større kleppert af en hamburgerryg på to kilo, ja så skal den have to timer i ovnen.

Næringsindhold

Næringsindhold
Perfekt hamburgerryg i ovn (se billeder)
Mængde pr. portion
Kalorier
501
% Daglig værdi*
Fedt
 
16
g
25
%
Mættet fedt
 
6
g
38
%
Transfedt
 
0.2
g
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
7
g
Kolesterol
 
255
mg
85
%
Natrium
 
206
mg
9
%
Kalium
 
1452
mg
41
%
Kulhydrater
 
0.003
g
0
%
Sukker
 
0.003
g
0
%
Protein
 
84
g
168
%
Vitamin A
 
87
IU
2
%
Calcium
 
20
mg
2
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Mangler du en opskrift?Find alle vores opskrifter - klik her!
Kom med din mening

Undgå en pumpet hamburgerryg

Køb en hamburgerryg af god kvalitet hos din slagter. Min erfaring er, at  mange hamburgerrygge i supermarkederne er pumpet med masser af billigt saltvand - for at holde prisen nede.

Og det får du altså ikke bedre kød ud af. Du betaler bare en høj kilopris for saltvand.

Hamburgerryg i grill

Du kan i øvrigt også lave hamburgerryg på en kuglegrill eller gasgrill. Den skal så steges ved indirekte varme.

På kuglegrill lægger du kullene i den ene side af grillen - og griller hamburgerryggen på den anden side.

På en gasgrill undlader du at tænde den inderste brænder - og lægger hamburgerryggen i midten.

Pensl løbende din hamburgerryg med grillolie, og stegetiden for en hamburgerryg på et kilo er cirka en time og et kvarter.

Opskriften her stammer fra en gammel slagtermester i Esbjerg, og det var hans bedste bud på en saftig og lækker hamburgerryg i ovn.

Det er jeg sådan set både taknemmelig for - og enige med ham i.

Fjern nettet om din hamburgerryg, og køb i det hele taget kød af en god kvalitet. Foto: Guffeliguf.dk.
Fjern nettet om din hamburgerryg, og køb i det hele taget kød af en god kvalitet. Foto: Guffeliguf.dk.
Pak så din hamburgerryg ind i sølvpapir inden den ryger i ovnen i cirka halvanden time. Hamburgerryg i ovn er saftig og mør. Foto: Guffeliguf.dk.
Pak så din hamburgerryg ind i sølvpapir inden den ryger i ovnen i cirka halvanden time. Hamburgerryg i ovn er saftig og mør. Foto: Guffeliguf.dk.

Relaterede opskrifter

Er denne guide til kogning af hamburgerryg og en glaseret hamburgerryg.

Er du også træt af reklamer?Bliv plus medlem i dag!
  • DEL GERNE:  
  • 1.5K
  • 1.1K
  • 59
  • 46
  • 31
  • 55
  • Delt
Om Holger
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Med omkring 2 mio. brugere hver måned er madensverden.dk et af Danmarks største madmedier, og her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse, og husk du altid er velkommen til at skrive, hvis du har spørgsmål.

Idéer til aftensmad
Savner du inspiration til, hvad du skal lave til aftensmad? Så klik her og få et forslag til, hvad du kan lave. Klik igen og igen - indtil du finder lige det, du har lyst til.

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Kirsten Lisbeth Ladegaard

    juli 01, 2023 at 4:42 pm

    Kan jeg servere bådkartofler, broccoli salat og bearnaisesauce til hamburgerryg i ovn som sommer mad til gæster

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      juli 01, 2023 at 5:22 pm

      Hej Kirsten
      Ja da - det kan du sagtens. Det lyder sørme som et lækkert måltid - god fornøjelse 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Lisa

    oktober 02, 2022 at 12:37 pm

    Hej -Selv her midt i energikrisen okt 2022 vælger jeg stadig at sætte min hamburgerryg i ovnen,bare på et tidspunkt hvor strømmen er billig. Jeg vender altid tilbage til din side og har ikke kogt en hamburgerryg en eneste gang siden jeg prøvede ovnen. Det smager fantastisk. Hilsen Viborg

    Svar
  3. Trine

    juni 17, 2020 at 6:10 pm

    Hamburgerryg i ovn er rigtig lækkert. Men den "tommelfingerregel", du bruger med 1 time pr. kg., den holder altså ikke. En hamburgerryg har nu engang den tykkelse, den har, og om den er 20 cm. lang eller 40 cm. lang rokker ikke ved stegetiden 😀

    Svar
    • Sten

      februar 17, 2023 at 8:38 am

      Det er helt rigtigt Trine

      Svar
  4. Kenn

    april 16, 2020 at 7:55 pm

    Hej Holger

    Tak for en rigtig god opskrift. Den bruges stadig flittigt her i 2020

    Fremfor at skulle gætte sig til stegetid, så giver vi den til 69 gr. centrumtemp. Så er den rigtig god.

    Så skal man kun bruge stegetid for at planlægge hvornår resten skal sættes over 🙂

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      april 16, 2020 at 8:00 pm

      Hej Kenn
      Tusind tak - det er godt at høre. Og jo, det er osse en evergreen 🙂
      Og tak for kernetemperaturen - det er en god rettesnor.
      Alt det bedste til dig
      Holger

      Svar
  5. Jette Lolk

    april 07, 2019 at 2:02 pm

    Du skriver ikke om det er en kold eller varm ovn????

    Svar
    • Madensverden.dk

      april 07, 2019 at 8:35 pm

      Hej Jette

      Ups - det er nu rettet. Hamburgerryg i ovn steges i en forvarmet ovn. 200 grader almindelig over- og undervarme 🙂

      Bedste hilsner

      Holger

      Svar
  6. Kim Adelhardt

    marts 13, 2019 at 6:31 pm

    Kan man kombinere den med din honning/senneps glasering?

    Svar
  7. Anne Sofie Kjeller Larsen

    september 06, 2018 at 9:23 pm

    Selv tak! 😊 Ja, opskriften er virkelig god, og en af mine mest populære på bloggen i flere år...

    Svar
  8. Karen Jensen

    marts 18, 2018 at 8:10 pm

    jeg har købt to hamburgerryg påca et, tre kg i suppermarked kan de ikke ovnsteges hvis de er pumpet bliver de så for saltet er i tvivl.Hvad sovs kan jeg lave .og kartofler og grønsager til. Skal have gæster på lørdag og synes din opskrift lyder supper god .hilsen karen

    Svar
  9. Hanne Elise Laustsen

    april 06, 2017 at 7:11 am

    Jeg vil gerne afprøve din opskrift .Men er da i tvivl om stegetiden på min ca 2,5 kg hamburryg, da tykkelsen er den samme som den lille hamburryg. Vil blive utrolig glad for hurtig svar . Hilsen Hanne

    Svar
    • Guffeliguf.dk

      april 06, 2017 at 8:04 am

      Hej Hanne
      Tak for det, og det skal du glæde dig til. Med en vægt på 2,5 kilo burde hamburgerryggen have cirka 2 timer og 30 minutter. Hvilket jeg dog alligevel tror er for lang tid hvis tykkelsen er den samme.
      Så jeg vil anbefale to timer.
      Vil du ikke lige være sød at dele resultatet her når du har nydt den - så vi andre også kan få glæde af dine erfaringer med stegetiden.
      Bedste hilsner
      Holger
      Guffeliguf.dk

      Svar
  10. erik ballesgaard

    marts 16, 2017 at 10:59 am

    en rigtig god opskrift, den bliver dejlig saftig (aldrig mere koge hamburgerryg).
    jeg forstår bare ikke når du skriver at 2 kg. hamburgerryg skal have 2 timer, størrelsen er den samme bare længer.
    er det forkert tænkt.

    Svar
  11. kim

    februar 19, 2017 at 2:53 pm

    Det virker bare med sølv og ovn, vi har aldrig fået så saftig hamburgerryg før, stor tommel op 🙂

    Svar
    • Guffeliguf.dk

      februar 19, 2017 at 9:28 pm

      Hej Kim
      Tak for de rosende ord om hamburgerryg i ovn. Ja, det smager super godt 🙂
      Bedste hilsner
      Holger
      Guffeliguf.dk.

      Svar
  12. Vera

    december 30, 2016 at 11:31 pm

    Når jeg har to stykker hamburgerryg a´ 1 kg. er det så to timer i luftovn eller kun 1 time?

    Svar
    • Guffeliguf.dk

      januar 01, 2017 at 2:15 pm

      Hej Vera
      Nej, det er så det bare en time i alt.
      Bedste hilsner
      Holger
      Guffeliguf.dk.

      Svar
  13. Henriksr

    december 14, 2016 at 10:43 am

    Hvilken side af staniolen skal være inderst?

    Svar
    • Guffeliguf.dk

      december 14, 2016 at 11:38 am

      Hej Henrik
      Den blanke inderst - og den matte side udad.
      De bedste hilsner
      Holger
      uffeliguf.dk

      Svar

Skriv din kommentar her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

« Nem opskrift på rullesteg med svesker i gryde
Kylling med hvidløg og grøntsagsfrikasse »

Populært indhold lige nu

billederesultat for salat med edamamebønner, spidskål og æbler

Salat med edamamebønner, spidskål og æbler

Skal vi skylle af før opvaskemaskinen?

Skal servicet skylles af før opvaskemaskinen

billederesultat for rådhus muffins

Rådhus muffins med kransekage og hindbær

crispy chicken burger

Crispy chicken burger med sprød kylling

Se mere populært indhold

Primær Sidebar

4.9 fra 10 stemmer
Giv stjerner eller kommentér her
RetAftensmad
KøkkenDansk
Samlet tid: 1 time time 30 minutter minutter
Mængde: 4 personer
[favorite_button]
Vis favoritter Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Nyeste opskrifter og artikler

  • Stegte nudler med æg og kylling
  • Ny kontrol: Kun ét dansk æble indeholdt for meget sprøjtemiddel
  • Laks med blomkål og dild
  • Fedtkager - opskrift på sønderjyske fedtnødder
  • Ugens vine: 20 bud på en julevin
  • Laks i karrysauce med spidskål og gulerødder
  • Toblerone cookies - nem opskrift på 20 minutter
  • Sønderjyske herrnhut kager med sirup
  • Kålsalat med mandler og sennep
  • Ugens madplan uge 49

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Karen Seneca, journalist
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!