• Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Madens Verden giver dig de bedste opskrifter på alt fra chokoladekage og kanelnegle til æggekage, frikadeller og meget andet. Du finder flere tusinde opskrifter, og alle er nemme og forklarende at gå til.
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Opret bruger
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Mad
  • Kage
  • Jul
  • Airfryer
  • Dagens opskrift
  • Madplan
  • PLUS
  • Kogebog

Rengøring af ovn: Så nemt rengør du ovnen med 3 ting

Holger Rørby Madsen
En rengøring af ovn kræver faktisk blot tre ingredienser, men derfor er der stadig et stykke arbejde der skal gøres. Men man kommer langt med sæbe og vand når ovnen skal gøres ren. Foto: Madensverden.dk.
Madens Verden: Forside › Rengøring

Oversigt over indhold

  1. Rengøring af ovn behøver slet ikke være så besværlig, som det ofte umiddelbart lyder. Faktisk skal du blot bruge tre ting og en smule knofedt.
  2. Rens ovn med 3 ingredienser
  3. Rengøring af meget beskidt ovnlåge
  4. Rengøring af ovn

Rengøring af ovn behøver slet ikke være så besværlig, som det ofte umiddelbart lyder. Faktisk skal du blot bruge tre ting og en smule knofedt.

Rengøring af ovn er ikke den sjoveste opgave, men indimellem skal man jo lige have klaret det.

Især efter stegning af en flæskesteg eller andesteg, ja så kan ovnen godt blive noget fedtet.

Og så er det bedste faktisk at rengøre ovnen med mellemrum, så snavset ikke sætter sig alt for godt fast.

Rens ovn med 3 ingredienser

Og den gode nyhed er, at du blot skal bruge tre ingredienser: Nemlig vand, opvaskemiddel og brun sæbe.

Start med ovnlågen, hvor du fjerner snavset med en glasskraber. Derefter vaskes glasset med opvaskemiddel  og en våd klud.

Det plejer at tage det meste af snavset.

Se mere indhold:

  • Alle vore artikler om rengøring
  • Sådan undgår du glaspest
  • Sådan rengør du dine bradepander
  • 10 ting du skal vide om din opvaskemaskine

Rengøring af meget beskidt ovnlåge

Er ovnlågen meget fedtet og snavset er et godt trick, at komme opvaskemiddel og vand på en klud, og lægge den våde klud på glasset i en halv times tid.

Det blødgør fedt og snavs, hvorefter lågen tørres af.

Risten kan uden videre lægges i opvaskemaskinen, og det er min erfaring, at det tager al snavs.

Ellers må du skrubbe efter med en skuresvamp. Så det er den nemme del.

Rengøring af ovn

Og så er den del af rengøringen, som nok er den værste: Nemlig selve ovnen. Tag ribberne ud af siderne hvis det er muligt. Det er det i de fleste ovne.

Brug en skuresvamp til dem - eller giv dem en tur i opvaskemaskinen, hvis de kan tåle det.

Og ellers skal du nu bruge en fast og god brun sæbe med et PH-indhold på mindst 11, så sæben virker ordentligt.

Smør ovnens sider og bund godt ind, og det gælder kun hvis du har en ovn med glatte sider. Er det en ru emalje, skal du ikke gøre det. I stedet tyder det på, du har en selvrensende eller såkaldt pyrolyseovn, og så må du lige kigge nærmere efter i instruktionsbogen.

Tænd ovnen på 100 grader og vent nogle minutter. Nu "bobler" sæben lidt op. Sluk ovnen igen, og når den er kølet af, kan du vaske ovnens sider og bund af med en våd klud.

Husk at anvende gummihandsker, da brun sæbe er basisk!!

Er ovnen meget beskidt, skal du måske bruge en skuresvamp.

Jeg har også tidligere anvendt en færdig ovnrens på sprayflaske, men jeg synes faktisk ikke det var bedre end god, gammeldags knofedt og brun sæbe. Så det foretrækker jeg.

Men sværere er det altså heller ikke at rengøre en ovn.

Har du gode tips til rengøring af ovn, så del dem med os i kommentarfeltet herunder.

Din vurdering
  • Rengøring af ovn
Sending
Stem her
4.5 (4 stemmer)
Er du også træt af reklamer?Bliv plus medlem i dag!
  • DEL GERNE:  
  • 1.8K
  • 86
  • 20
  • 8
  • 13
  • 29
  • Delt
Om Holger
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Med omkring 2 mio. brugere hver måned er madensverden.dk et af Danmarks største madmedier, og her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse, og husk du altid er velkommen til at skrive, hvis du har spørgsmål.

Idéer til aftensmad
Savner du inspiration til, hvad du skal lave til aftensmad? Så klik her og få et forslag til, hvad du kan lave. Klik igen og igen - indtil du finder lige det, du har lyst til.

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Marianne

    juli 17, 2023 at 12:52 pm

    Hej,- jeg plejer at smøre med brun sæbe - ovn, plader og rist - ligger det i en pose med en lille smule salmiakspiritus. Lader det ligge et døgns tid (gerne ude) og skidtet er lige til at skylde uden så meget knofedt. 🙏😊Marianne

    Svar
  2. Linda Jørgensen

    januar 15, 2023 at 10:44 pm

    Ribber og rist kan lægges i blød i køkkenvasken med en opvasketabs i en times tid.

    Svar
  3. Nadia

    november 23, 2020 at 1:33 pm

    Efter ovnen er rengjort, hvor lang tid skal der gå før der kan laves mad i den? Af hensyn til den brune sæbe.

    Svar
  4. Kenneth

    juni 19, 2020 at 2:14 pm

    Et tip til selve oven. Man starter bagerst i oven med at i blødsætte og forrest i oven når der skal afvaskes. På den måde undgår man at blive smurt ind i sæbe,snavs og skidt.

    Svar
  5. Søren Molbech

    juni 09, 2020 at 8:24 am

    Jeg har gennem flere år anvendt ktystalsæbe (den stive version af brun sæbe)

    Jeg smører plader, bagerist m.m. ind i et tyndt lag sæbe, kommer plader samt rist i en plastiksæk, adderer en god snaps 3-dobbelt salmiakspiritus, hvorefter sækken lukkes til.
    Efter 12 timer vaskes med lunken vand 🙂 enkelt og effektivt.

    Svar
    • Michael J

      august 16, 2022 at 3:00 pm

      Prøvede tricket for nogen tid siden uden sæbe men blot med ½-1 dl 3-dobbelt salmiakspiritus. Alt snavs gled af og pladerne kunne nemt skylles og vaskes rene.

      Svar
  6. Jørn B

    december 10, 2017 at 1:27 pm

    Jeg har i en årrække brugt Doktor Power, det er helt utroligt godt uden alt for meget arbejde. Også meget andet end ovnen er det godt til. Jeg køber det i England, da jeg kun har set det en enkelt gang i Kvickly.

    Svar

Skriv din kommentar her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

« Peberkager - nem opskrift på julekager til udstikning
Kogetid på røget skinke (komplet guide) »

Populært indhold lige nu

Billede resultat for vandbakkelser

Vandbakkelser der ikke falder sammen i ovnen - opskrift og video

Viskestykker tallerken

Viskestykker - fem fejl vi begår og fem gode råd

billederesultat for rådhus muffins

Rådhus muffins med kransekage og hindbær

billederesultat for salat med edamamebønner, spidskål og æbler

Salat med edamamebønner, spidskål og æbler

Se mere populært indhold

Primær Sidebar

Nyeste opskrifter og artikler

  • Ny kontrol: Kun ét dansk æble indeholdt for meget sprøjtemiddel
  • Laks med blomkål og dild
  • Fedtkager - opskrift på sønderjyske fedtnødder
  • Ugens vine: 20 bud på en julevin
  • Laks i karrysauce med spidskål og gulerødder
  • Toblerone cookies - nem opskrift på 20 minutter
  • Sønderjyske herrnhut kager med sirup
  • Kålsalat med mandler og sennep
  • Ugens madplan uge 49
  • Favoritter fra Newyorker By Heart

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Karen Seneca, journalist
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!