Vegetartærte med spinat, feta og kartofler er den lækreste tærte, som både er sund og helt vildt velsmagende. Se, hvordan du laver den.
Vegetartærte med spinat, feta og kartofler er ret nem at lave, og så smager den dejligt både varm og kold. Derfor laver jeg den oftest til aftensmad, så jeg kan spise resterne til frokost dagen efter.
Jeg har selv lavet tærtedejen, da jeg synes, det giver den bedste smag og sprødhed.
Dog har jeg lavet en relativ lille portion dej i forhold til, hvad man normalt gør - for at spare på kalorierne.
Det gør, at dejen bliver ekstra tynd. Men hvis du elsker selve skorpen på tærter, så kan du sagens fordoble opskriften på dejen.
Opskrift på vegetartærte med feta og kartofler
Vegetartærte med spinat, feta og kartofler
Ingredienser
- 60 gram smør - koldt
- 1 tsk salt
- 100 gram hvedemel
- 130 gram kartofler
- 200 gram frisk spinat
- 1 stk forårsløg
- 150 gram yoghurt
- 4 stk æg
- 0,5 tsk sort peber
- 0,5 tsk timian - stødt
- 0,5 tsk rosmarin - stødt
- 100 gram feta
Sådan gør du
- Start med skære det kolde smør i små firkanter og kom det i en skål. Tilføj derefter hvedemel og en halv teske salt. Brug dine hænder til at gnide melet sammen med smørret.
- Tag et æg og pisk det sammen, tilføj halvdelen af det æg til tærtedejen. Bland dejen godt sammen.
- Tag en tærteform eller kageform på cirka 20 centimeter og smør den. Pres nu dejen ned i formen og stik huller i bunden med en gaffel. Put den nu på køl i cirka 15 minutter, i mens vi laver fyldet.
- Forvarm ovnen på 180 grader almindelig ovn.
- Tag kartoflerne og skræl dem, skær dem i tern og kog dem i fem minutter.
- Imens tager du en pande. Kom spinaten på panden og put låg på. Lad det nu dampe i et par minutter, så det bliver betydelig mindre. Hæld eventuel vand fra og hak spinaten.
- I en skål tilføjer du resten af æggene og yoghurt. Pisk det godt sammen, tilføj derefter rosmarin, timian, sort peber og lidt salt.
- Bag tærtebunden i ti minutter, tag den derefter ud og fordel spinaten og kartoflerne ud på den.
- Hæld derefter æggeblandingen henover den og top den med fetaost. Bag nu tærten i cirka 30 minutter.
- Så er din vegetartærte klar til servering.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tip
Du kan sagtens lave denne tærte med en købt tærtedej, det sparer tid i køkkenet på en travl dag.
Du kan vælge at bruge flere forskellige slags ost til din vegetartærte, for eksempel passer mozzarella også rigtig godt sammen med spinat.
Se også vores andre opskrifter på vegetariske tærter for eksempel galette med spinat og ricotta eller en kåltærte med spidskål og blomkål.
Del dine ideer og tanker med os andre her: