Her får du min opskrift på kåltærte, der er en nem tærte med bla. spidskål og blomkål. Tærten er uden kød og god som mættende aftensmad.
Kåltærte er en skøn og nem tærte, som du blandt andet laver med spidskål og blomkål.
Tærten er utrolig nem at lave, og du kan enten anvende en hjemmelavet tærtedej - eller blot købe en færdigdej i dit supermarked.
Jeg plejer også at komme gulerødder i kåltærten, da de giver en god mæthedsfornemmelse.
Bemærk, at tærten laves med kål, men uden kød. Du kan dog sagtens tilsætte nogle sprøde bacontern, hvis du ønsker det.
Rester af tærte er super at anvende i madpakken dagen efter. Kan enten lunes eller spises kold.
Se flere opskrifter:
Opskrift på kåltærte
Ingredienser
- 1 portion tærtedej - hjemmelavet eller færdigkøbt
- 200 gram gulerødder - i små tern
- 250 gram blomkål - i små stykker
- 1 mellemstor porre - snittet i tynde skiver
- 250 gram spidskål - snittet fint
- 1 potte timian
- 6 æg
- 150 gram mælk - svarende til 1,5 dl
- 1 teskefuld paprika
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Lav en portion tærtedej som i denne opskrift - eller køb en færdig tærtedej i dit supermarked. Den hjemmelavede er bedst, men købedej kan bestemt også bruges til denne kåltærte.
- Smør en tærteform og kom dejen i. Tryk den til i kanterne, og prik med en gaffel. Forbages i 5 minutter ved 180 grader varmluft.
- Gulerødder koges i saltet vand i to minutter, hvorefter blomkål kommes ved, og koges med i yderligere to minutter. Derefter kommes porrer i sammen med spidskål, og koges et minut mere. Hældes i et dørslag, overhældes med koldt vand og dryppes helt af.
- Tag den forbagte tærte ud af ovnen, og fordel grøntsagerne i bunden af tærten. Kom også timian ved.
- Æg piskes sammen med mælk og lidt paprika, og der krydres med salt og friskkværnet peber. Hæld æggemassen over grøntsagerne i din kåltærte.
- Stil tærten tilbage i ovnen ved de 180 grader varmluft, og bag den færdig i yderligere ca. 35 minutter.
Næringsindhold
Note
Den færdigbagte kåltærte kan med fordel køles af inden den spises.
Serveres gerne med en let salat og grove miniflutes.
Du finder mere inspiration til din aftensmad her.

Grethe Grohnheit
Kan man bruge andet i stedet for æg og mælk - eller bruge plantebaseret drik i stedet for mælk ?