Prøv denne vidunderlige tærte med spidskål, der er en ægte grøntsagstærte uden kød. Derfor er det også en lækker og mættende vegetarret.
Tærte med spidskål og gulerødder er en genial tærte på dage hvor du gerne vil spise mad uden kød.
Spidskålstærten er ret nem at lave, og mens den bages færdig i ovnen, kan du få ryddet køkkenet.
Det er selvfølgelig en vegetarret, da den laves uden kød.
Dog ikke vegansk, da spidskålstærten blandt andet indeholder æg.
Fyldet skal selvfølgelig være spidskål, men ellers kan du sagtens variere mængden af forskellige ingredienser.
Forårsløg kan erstattes med porre, hvis du foretrækker det.
Opskriften er beregnet som en hovedret til fire personer.
Du skal dog ikke være ked af, at have et stort stykke spidskålstærte i overskud, da den er fremragende i madpakken.
Se i øvrigt også disse lækre tærteopskrifter.
Opskrift på tærte med spidskål
Tærte med spidskål og gulerødder (nem vegetarret)
Ingredienser
- 1 portion tærtedej - se opskrift på tærtedej her
- 1 lille spidskål
- 2-3 gulerødder
- 1 rød peberfrugt
- 1 bundt forårsløg
- 6 æg
- 4 deciliter madlavningsfløde
- 1 teskefuld salt
- 1 teskefuld paprika
- 1 teskefuld oregano
- friskkværnet peber
- Lidt muskatnød - reven
Sådan gør du
- Start med at lave en portion tærtedej, som det er beskrevet i linket. Stil dejen på køl, og forbag den som anvist.
- Skær roden af spidskålen, del i kvarte på langs og skær rodstykket inden i kålen fra. Snit ellers spidskålen i tynde strimler.
- Gulerødder skæres i små tern.
- Kog lidt usaltet vand op og damp spidskål og gulerodstern i to minutter. Hæld vandet fra og oversø med koldt vand for at stoppe kogningen. Afdryp grundigt.
- Peberfrugt skæres i tynde strimler og forårsløg i tynde skiver,
- Pisk æg sammen med madlavningsfløde og krydderier.
- Fordel nu lagvis spidskål og gulerødder i bunden af den forbagte tærtebund, dernæst lidt peberfrugt og forårsløg.
- Læg så resten af spidskål og gulerødder på sammen med forårsløg, slut med at lægge peberfrugt.
- Hæld æggemassen over grøntsagerne og krydr med lidt ekstra friskkværnet peber.
- Stil fadet ind i ovnen igen - fortsat ved 185 grader varmluft, hvor tærten nu bages færdig i cirka 40 minutter. Måske lidt mere.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Den færdigbagte tærte med spidskål køles lidt af inden udskæring.
Her kan du servere med en frisk salat til - og eventuelt også et stykke hjemmebagt grydebrød.
Se også mine andre tærteopskrifter:
Lise
hejsa
lækker 0pskrift
jeg forstår ikke det afsnit med dampning af spidskål og gulerødder? Jeg damper i dørslag, og skal jeg så hælde det kogende vang væk, og ligge kål og gulerødder i gryden og hælde koldt vand på..
venlig hilsen Lise
Lone Bullinger
Jeg troede jeg var plus medlem. Mvh Lone
Holger Rørby Madsen
Hej Lone
Det er du bestemt også - så du skal blot lige logge på 🙂
Alt det bedste
Holger
Heidi Rasmussen
Kunne godt tænke mig at du omregnede det i kcal ❤️