Opskrift på porretærte med skinke og frisk spinat. Tærtedejen laves med lidt grahamsmel, og fyldes med porre, skinke, spinat og æggemasse.
En friskbagt porretærte med skinke er virkelig lækker aftensmad.
Skinken kan sagtens udskiftes med bacontern, hvis man er mere til det, men så skal baconen lige steges lidt på panden først.
Opskriften er til fire personer, men har du lidt tærte i overskud, er den fantastisk til frokost dagen efter.
Og sådan en tærte med porrer er noget de fleste sætter pris på.
Opskrift på porretærte
Ingredienser
Tærtedej
- 150 gram hvedemel
- 50 gram grahamsmel
- 125 gram smør
- 3 spiseskefulde vand måske lidt mere
Fyld
- 3 porrer
- 100 gram spinat frisk
- 150 gram skinke kogt
- 8 æg
- 1 deciliter mælk
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Kom hvedemel og grahamsmel i en skål. Smør skæres i mindre tern og kommes ved. Smuldr smørret ud i melet med fingrene, og saml tærtedejen med lidt vand. Du skal bruge cirka tre spiseskefulde vand, måske en anelse mere. Ælt mørdejen hurtigt sammen og rul den ud i en tykkelse på ca. 4 millimeter. Husk rigeligt med mel på begge sider af dejen!
- Rul dejen om en kagerulle, og overfør den forsigtigt til en smurt tærteform med en diameter på 24 centimeter. Tryk dejen let til, stik den med gaffel og stil tærten på køl i 30 minutter.
- Efter afkøling bages din porretærte i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft i 15 minutter.
- Imens laver du fyldet, Porrer rengøres og svitses ved middel varme på en pande med lidt olie. Porrerne skal ikke tage farve, men blot blive let sprøde. Efter 3-4 minutter tilsættes spinat, og panden tages af varmen.
- Æg og mælk piskes let sammen, og der kommes lidt salt og friskkværnet peber.
- Tag den nu forbagte tærte ud af ovnen, og fordel porre- og spinatblandingen i tærten. Derpå skinken, inden til æggemassen til sidst hældes i.
- Bag porretærten færdig i ovnen ved 200 grader varmluft, hvor den skal have cirka 30 minutter. Hold øje med den.
- Lad den færdigbagte tærte med porrer køle af inden udskæring.
Se video til opskrift
Næringsindhold
Noter
Rester af porretærte opbevares i køleskabet til dagen efter, hvor tærten i øvrigt smager endnu bedre.
Du kan derfor også med fordel tilberede tærten i forvejen, og den er også rigtig god til en brunch og frokost.
Vild med tærte? Så prøv også disse: