Broccolitærte er en af de populære tærter, og du kan lave den med eller uden bacon. Det er en nem og god tærte med broccoli, og rester er super gode i madpakken dagen efter, hvor tærten ikke behøver at blive varmet.
Tærten smager fremragende uden bacon, og så har du en vegetarisk udgave af den. Men er du vild med bacon, kan du stege baconskiver sprøde og komme i dem som fyld sammen med broccolien.
Jeg synes selvfølgelig du skal lave tærtedejen selv, som den er anvist her. Men du kan også snyde og i stedet købt en færdig tærtedej. Så er tærten endnu nemmere at komme i gang med. Opskriften er beregnet til fire personer.
Indhold
- Nem broccolitærte med eller uden bacon
- Ingredienser 1x2x3xVælg
- Fremgangsmåde
- Næringsindhold
- Video til opskriften
- Billeder
- Servering
- Grøntsagstærte - nem opskrift på tærte med grøntsager
- Blomkålstærte
- Hjemmelavet tærtedej - nem og hurtig opskrift
- Porretærte
- Tærte med spidskål og gulerødder (nem vegetarret)
- Bacontærte
- FAQ
- Kommentarer

Nem broccolitærte med eller uden bacon
Ingredienser
- 125 g smør - koldt, i tern
- 200 g hvedemel
- 1 nip salt
- 5 spsk vand - koldt
- 400 g broccoli - i små buketter
- 8 skiver bacon - stegt bacon, kan udelades
- 4 æg
- 2 dl mælk
- 1 tsk paprika - kan udelades
- 1 tsk oregano - kan udelades
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Start med at komme mel og smør i en skål, og smuldr smørret ud. Kom salt og vand ved, og ælt det forsigtigt sammen til en dej. Ikke for længe, for dejen må ikke blive for varm. Er dejen for våd, tilsættes lidt mere mel, men det burde passe.
- Rul den ud på bordet, så den passer i din tærteform (diameter på ca. 24 centimeter), som du har smurt med smør. Læg dejen forsigtigt på plads i formen. Du kan eventuelt rulle dejen om en rullepind, og derefter rulle den ud over formen. Vent med at skære overflødig kant af, da tærtedejen trækker sig sammen på kål.
- Stil tærten i køleskabet i 30 minutter, tag den ud igen, fjern overflødig dej, prik den med en gaffel og bag den i 10 ved 200 grader varmluft på næstnederste rille.
- Skær broccoli i små buketter, der dampes i 30 sekunder i saltet og spilkogende vand. Hæld broccolibuketterne i et dørslag og overhæld med koldt vand. Lad det dryppe af. Ønskes en broccolitærte med bacon steges baconskiverne sprøde på en pande, og dryppes derefter af på køkkenrulle.
- Æggemasse: Pisk æg og mælk sammen i en skål, og tilsæt paprika, oregano, salt og peber. Paprika og oregano kan udelades, men giver god smag.
- Fordel broccolibuketterne på den forbagte dej, og tryk dem let til. Er tærten med bacon, brækkes de sprøde baconskiver i mindre stykker og fordeles sammen med broccolien.
- Hæld æggemassen over. Lad dig ikke narre af, at det måske ikke ser ud af meget æggemasse, for det kommer til at passe helt perfekt.
- Bag broccolitærten på næstnederste rille i 30 minutter ved 200 grader varmluft indtil den er smuk gylden.
Næringsindhold
Video til opskriften
Få tilsendt opskriften på mail
Billeder
Her er lidt billeder af hvordan jeg laver broccolitærten:
Servering
Lad den bagte broccolitærte hvile mindst 10 minutter, inden du skærer den ud. Der er er rigeligt til seks personer i tærten, og servér den eventuelt med lidt broccolisalat eller anden salat.
Spiser du ikke hele din broccolitærte kan den sagtens holde sig til dagen efter i køleskabet. Faktisk står den der og samler smag, og er derfor næsten endnu bedre dagen derpå.
Tærten er også fryseegnet, men skær den gerne ud i portionsstykker inden frysning. Velbekomme.
Flere inspirerende opskrifter:
Grøntsagstærte - nem opskrift på tærte med grøntsager
Blomkålstærte
Hjemmelavet tærtedej - nem og hurtig opskrift
Porretærte
Tærte med spidskål og gulerødder (nem vegetarret)
Bacontærte
FAQ
En broccolitærte er en salt tærte med en bund af mørdej (eller butterdej) og en æggemasse med broccoli som hovedingrediens. Ofte tilføjes ost, løg, bacon, skinke, eller andre grøntsager.
Ja, jeg anbefaler at forkoge eller dampe broccolien i 30 sekunder, så den bliver lidt mør uden at være smattet. Alternativt kan du skære den i meget små buketter og bruge den rå.
Ja. Du kan bruge en færdig mørdejs- eller butterdejsbund. Du kan også lave din egen af mel, smør og vand (evt. med æg), og det er nemmere end du tror.
Ja – både rå og bagt tærte kan fryses. Rå tærte (ufærdigbagt), hvor hele hele tærten fryses (uden bagning) og bages direkte fra frost ved lavere temperatur i længere tid. Færdigbagt: Skær i stykker, frys, og varm op i ovn (ca. 180 grader i 10–15 minutter).
Holdbarheden på kål er op til 3 dage. Brug gerne rester til madpakke og en god frokost de efterfølgende dage.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Jolanda
Hej Holger.
2 x i kommentarfeldtet skriver du, at der skal æggeblommer i dejen. 1 x skriver du, at du har opdateret opskriften. Nu i 2024 er der ikke sket noget endnu. Der er ingen æggeblommer i dejen ifl. opskriften. Så...
Venlig hilsen
Jolanda
Jolanda
Hej Holger. Jeg kan ikke se, at opskriften er opdateret. Der er ingen æg i dejen.
Helle
lavede denne broccolitærte, men med en tærtedej, du har et andet sted (uden æg), og med stenformalet mel. Den blev iflg. søde svigerdatter den bedste tærte, hun nogensinde har smagt! Og de havde til to dage. Kudos til dig! 🙂
Holger Rørby Madsen
Hej Helle
Tusind tak - det er skønt at høre. Og dejligt at din svigerdatter ku' lide den 🙂
Alt det bedste til jer
Holger
Pernille
Det fremgår ikke hvad æggeblommerne i tærtedejen skal bruges til. Er det til pensling?
vh
Pernille
Holger Rørby Madsen
Hej Pernille
Tak fordi du er vågen 🙂
Æggeblommerne skal i dejen, og jeg har opdateret opskriften.
De bedste hilsner
Holger
Margit gregersen
Er det ikke en fejl at der skal æg i tærtedejen ☺☺☺
Madensverden.dk
Hej Margit
Nej, den er god nok i denne sag 🙂
Bedste hilsner
Holger
Madensverden.dk