Den bedste opskrift på nem broccolitærte, der fyldes med broccoli, bacon, peberfrugt, porre og æggemasse. En lækker tærte med broccoli.
Broccolitærte er en af de populære tærter, og her er den lavet med bacon.
Nem og god tærte, og rester er super gode i madpakken dagen efter, hvor tærten ikke behøver at blive varmet.
Jeg synes selvfølgelig du skal lave tærtedejen selv, som den er anvist her. Men du kan også snyde og i stedet købt en færdig tærtedej.
Opskriften er til fire personer.
Opskrift på broccolitærte
Ingredienser
Dej
- 125 gram smør i tern
- 200 gram hvedemel
- 1 nip salt
- 3 spiseskefulde vand
Fyld
- 1 broccoli i små buketter, som du damper/koger i et minut
- 8 skiver bacon stegt bacon
- 1 rød peberfrugt i tynde strimler
- 1 porre i tynde skiver
- 8 æg
- 2,5 deciliter piskefløde
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Start med at komme mel og smør i en skål, og smuldr smørret ud. Kom salt og vand ved, og ælt det forsigtigt sammen til en dej. Ikke for længe, for dejen må ikke blive for varm. Er dejen for våd, tilsættes lidt mere mel.
- Rul den ud på bordet, så den passer i din tærteform (diameter på ca. 24 cm.), som du har smurt med smør.
- Stil tærten i køleskabet en halv time, tag den ud igen, prik den med en gaffel og bag den i cirka et kvarter ved 200 grader.
- Æg og fløde piskes sammen, og broccoli, peberfrugt og porre kommes ned i tærten. Hæld ægge-fløde-massen ud over grøntsagerne og afslut med at fordele bacon, som du har brækket i mindre stykker, rundt på tærten.
- Drys lidt salt og peber på.
- Bag broccolitærten i 30-35 minutter ved 200 grader indtil den er smuk gylden.
- Lad den lige hvile fem minutter, inden du skærer den ud.
Se video til opskrift
Næringsindhold
Noter
Der er er rigeligt til seks personer i broccolitærten, og servér den eventuelt med lidt broccolisalat.
Spiser du ikke hele din broccolitærte kan den sagtens holde til dagen efter i køleskabet.
Faktisk står den der og samler smag, og er derfor næsten endnu bedre dagen derpå.
Vild med tærter? Så gå ikke glip af disse:
Margit gregersen
Er det ikke en fejl at der skal æg i tærtedejen ☺☺☺
Madensverden.dk
Hej Margit
Nej, den er god nok i denne sag 🙂
Bedste hilsner
Holger
Madensverden.dk
Pernille
Det fremgår ikke hvad æggeblommerne i tærtedejen skal bruges til. Er det til pensling?
vh
Pernille
Holger Rørby Madsen
Hej Pernille
Tak fordi du er vågen 🙂
Æggeblommerne skal i dejen, og jeg har opdateret opskriften.
De bedste hilsner
Holger
Helle
lavede denne broccolitærte, men med en tærtedej, du har et andet sted (uden æg), og med stenformalet mel. Den blev iflg. søde svigerdatter den bedste tærte, hun nogensinde har smagt! Og de havde til to dage. Kudos til dig! 🙂
Holger Rørby Madsen
Hej Helle
Tusind tak - det er skønt at høre. Og dejligt at din svigerdatter ku' lide den 🙂
Alt det bedste til jer
Holger
Jolanda
Hej Holger. Jeg kan ikke se, at opskriften er opdateret. Der er ingen æg i dejen.