Prøv min lækre tærte med spidskål og bacon, der er en nem tærte til aftensmad eller frokost. Laves også med blomkål, og tærten mætter godt.
Denne tærte med spidskål og bacon er fantastisk god, og så er den altså også rimelig nem at lave.
Snyd ikke dig selv for den hjemmelavede tærtedej, men hvis tid eller kræfter ikke rækker til det, kan du sagtens lave spidskålstærten med en købt tærtedej.
Tærten er fyldt med spidskål, blomkål og bacon, og den mætter rigtig godt til aftensmad, en buffet eller frokost.
Opskriften er beregnet til fire personer, og i min video kan du se, hvordan du nemt laver tærten.
Opskrift på tærte med spidskål og bacon
Ingredienser
- 1 portion tærtedej gerne hjemmelavet
- 200 gram bacon i tern
- 1 bundt forårsløg i tynde skiver
- 0,5 blomkål snittes fint
- 0,5 spidskål snittes fint
- 6 æg
- 2,5 deciliter madlavningsfløde
- 2 teskefulde paprika
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Lav tærtedej som anvist i linket - eller køb en færdig tærtedej.
- Læg tærtedejen i en smurt tærteform med en diameter på ca. 24 centimeter, og forbag tærten i 10 minutter ved 185 grader varmluft.
- Bacontern steges sprøde på en pande, og derefter vendes forårsløg kort med.
- Tilsæt snittet spidskål og blomkål, og lad det stege med i 2-3 minutter under omrøring, så kålen når at falde lidt sammen. Krydr med friskkværnet peber.
- Fordel fyldet i den forbagte tærte. Tryk den let til.
- Æg piskes sammen med madlavningsfløde, paprika, salt og friskkværnet peber.
- Hæld æggemassen over fyldet i tærten.
- Bag din tærte med spidskål og bacon i ca. 30 minutter ved 185 grader varmluft.
Se video til opskrift
Næringsindhold
Noter
Den færdigbagte tærte med spidskål og bacon må gerne lige køle af i 10 minutter inden servering.
Tærten kan spises som den er, eller serveres med lidt salat til.
Se flere lækre tærteopskrifter:
Blomkålstærte med spinat og bacon opskrift
Blomkålstærte med spinat og bacon opskrift
Nem broccolitærte med broccoli og bacon