Opskrift på de bedste hvidløgsboller. Det er nemme og luftige boller med hvidløgssmør, og det er de lækreste hvidløgsbrød du kan bage.
Opskriften giver otte store hvidløgsboller, men du kan nemt gange op til eks. dobbelt portion.
Opskrift på hvidløgsboller
Ingredienser
- 150 gram mælk lun
- 30 gram gær
- 5 gram sukker
- 300 gram hvedemel
- 5 gram salt
- 60 gram smør
- 1 æg
Pensling
- 1 æg
- 1 sjat mælk
Hvidløgssmør
- 100 gram smør
- 3 fed hvidløg
- 1 håndfuld persille bredbladet
- salt
Sådan gør du
- Lun mælk kommes i en lille skål sammen med gær og sukker. Rør det godt ud og lad det stå 10 minutter.
- Vej hvedemel og salt af. Smelt smørret i en lille gryde eller mikroovn og rør ægget i.
- Kom gærmælken i skålen til din røremaskine med påmonteret dejkrog, og ælt hvedemel og smør/æg sammen. Æltes cirka syv minutter ved middel hastighed.
- Dejen tages ud på bordet og virkes op. Hviler 30 minutter med et viskestykke over.
- Virk dejen op igen og del i otte lige store stykker. Dejen vejer ialt cirka 560 gram, så hvert stykke dej skal veje ca. 70 gram.
- Trilles til boller og sættes i en lille bradepande (ca. 20 x 25 centimeter) med bagepapir. Bollerne må gerne stå lidt tæt, så de vokser sammen under bagningen. Hæver til dobbelt størrelse, hvilket cirka tager 30 minutter.
- Pensles med sammenpisket æg og lidt mælk, og bages cirka 12 minutter ved 200 grader varmluft. Tages ud og køler 10 minutter.
- Hvidløgssmør røres sammen. Skær et kryds i de bagte hvidløgsboller, og kom en god klat hvidløgssmør i hver åbning.
- Hvidløgsbollerne kommes tilbage i ovnen, hvor de skal have cirka otte minutter mere.
Næringsindhold
Noter
De færdigbagte hvidløgsboller køles lidt af inden de nydes, men de er bedst når de er lune og nybagte.
Se også mine bolleopskrifter på:
Boller - bedste opskrift på den hjemmebagte bolle
Havregrødsboller - opskrift på boller med havregrød
Alt for blød dej - nu har prøvet 2 gange og det virker altså ikke. Det er ikke muligt at "virke" det op - dertil er det alt for klæbrigt og blødt
Hej Kim
Tak for din tilbagemelding - men tilsæt blot lidt mere mel. Mængden kan sagtens variere, så kom lidt mere i.
De bedste hilsner
Holger
Hvad vil det sige, at virke dejen op?