• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Brød › Hvidløgsbrød - sprøde brødskiver med hvidløg i ovn

Hvidløgsbrød - sprøde brødskiver med hvidløg i ovn

billede med hvidløgsbrød
5 fra 5 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
3.7k
SHARES
FacebookMessenger3.7kPinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 16. februar 2024 - Udgivet: 3. juni 2022

Opskrift på hvidløgsbrød, der er tynde skiver brød, der smøres med hvidløgsolie, og derefter bages sprøde i ovnen.

Lav lækre stykker hvidløgsbrød med tomat, der smager himmelsk godt.

Opskriften er super nem, og du får otte stykker brød. Hvilket passer fint til fire personer. Men ellers laver du bare nogle flere.

Se også min video med fremgangsmåde.

Opskrift på hvidløgsbrød

billede med hvidløgsbrød
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Hvidløgsbrød - sprøde brødskiver i ovn

5 fra 5 stemmer
Opskrift på hvidløgsbrød, der er tynde skiver brød, der smøres med hvidløgsolie, og derefter bages sprøde i ovnen.
Forb. tid 13 minutter min
Tilb. tid 7 minutter min
Samlet tid 20 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Kalorier: 330
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 4 skiver brød - gerne daggammelt hvedebrød
  • 1 dl olivenolie
  • 4-5 fed hvidløg - pillede og pressede
  • 1 tsk oregano - tørret
  • 1 citron - friskpresset citronsaft
  • 8 små tomater - halveres

Fremgangsmåde
 

  1. Skær fire skiver hvedebrød i nogenlunde tynde skiver. Her har jeg brugt et daggammelt franskbrød, men brug hvad du lige har. Brødskiverne halveres, som du kan se i min video.
  2. Kom olivenolie i en lille skål. Hvidløgsfed pilles og presses ned i olien. Brug 4-5 hvidløgsfed - afhængig af størrelsen.
  3. Kom også lidt citronsaft ved, og mos din hvidløgs godt rundt.
  4. Beklæd en bageplade med bagepapir, og læg brødskiverne på det.
  5. Derefter smøres brødskiverne med hvidløgsolien, og det trækker gerne fem minutter.
  6. De små tomater halveres, og der lægges to halve tomater på hvert stykke brød. Læg tomaterne med skæresiden opad.
  7. Drys de lækre skiver hvidløgsbrød med lidt tørret oregano eller basilikum.
  8. Bag så hvidløgsbrød i en forvarmet ovn ved 220 grader varmluft, hvor de skal have cirka 6-7 minutter. Hvidløgsbrødene skal netop være gyldne og sprøde.

Næringsindhold

Kalorier: 330kcalKulhydrater: 21gProtein: 4gFedt: 27gMættet fedt: 4gFlerumættet fedt: 3gEnkelumættet fedt: 18gTransfedt: 0.01gNatrium: 140mgKalium: 378mgKostfibre: 3gSukker: 6gVitamin A: 1044IUVitamin C: 32mgCalcium: 60mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Noter

De lækre skiver hvidløgsbrød serveres straks. Enten som en nem forret eller som brød til hovedretten.

Hvidløgsbrødene er i virkeligheden en nem og hurtig version af de klassiske italienske bruschetta.

Se også mine opskrifter på:

Hvidløgsflutes - hjemmebagte og sprøde flutes med hvidløg

4.8 fra 4 stemmer
Her får du opskriften på de absolut bedste hjemmelavede hvidløgsflutes, som du laver med en super god hvidløgssmør. Og det er meget nemt.
Gå til opskrift
hvidløgsflutes

Hvidløgsboller - nem opskrift

4.9 fra 16 stemmer
Opskrift på de bedste hvidløgsboller. Det er nemme og luftige boller med hvidløgssmør, og det er de lækreste hvidløgsbrød du kan bage.
Gå til opskrift
billederesultat for hvidløgsboller

Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning

4.8 fra 140 stemmer
Opskrift på verdens mest sprøde ciabattabrød. Hemmeligheden er en rimelig tynd dej, der får lov at hæve i fem timer.
Gå til opskrift
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af pighvarsalat.

Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk

Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.

Stegt fennikel med ærter og grønne asparges

Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.

Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.

Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Forsiden lige nu

billede med mørbrad med asparges, kartofler og salviesmør
Mørbrad med asparges, kartofler og salviesmør→ Se opskriften
Nemme krebinetter med let sommerfrikassé opskrift
Krebinetter med let sommerfrikassé→ Se opskriften
Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.
Stegt fennikel med ærter og grønne asparges→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
billede med ærtegryde
Ærtegryde (opskrift på nem og hurtig gryderet med ærter)→ Se opskriften
kartoffelgratin med oksekød
Kartoffelgratin med oksekød→ Se opskriften
Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.
Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse→ Se opskriften
Krydrede kødboller opskrift med ras el hanout
Krydrede kødboller (opskrift med ras el hanout)→ Se opskriften
sommerfuglepasta med hakket kylling og tomater
Sommerfuglepasta med hakket kylling og tomater→ Se opskriften
billede med skærekager
Skærekager (de bedste opskrifter på lækker skærekage)→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required