Opskrift på hvidløgsbrød, der er tynde skiver brød, der smøres med hvidløgsolie, og derefter bages sprøde i ovnen.
Opskriften på hvidløgsbrød giver 10 skiver. Hvilket passer til cirka fire personer.
Ingredienser til hvidløgsbrød
10 skiver tyndt brød - gerne daggammelt hvedebrød
0,5 deciliter olivenolie
4-5 fed hvidløg
2 teskefulde tørret basilikum
1 spiseskefuld citronsaft
Lidt salt
Fremgangsmåde
- Skær 10 skiver hvedebrød i tynde skiver. Her har jeg brugt et daggammelt durumbrød, men brug hvad du lige har. Skiverne her er skåret på skrå, så de bliver lidt længere, men du kan også skære dem lige.
- Kom olivenolie i en lille skål. Hvidløgsfed pilles og presses ned i olien. Brug 4-5 hvidløgsfed - afhængig af størrelsen.
- Kom også tørret basilikum, citronsaft og lidt salt ved, og mos det godt rundt.
- Beklæd en bageplade med bagepapir, og læg brødskiverne på det.
- Derefter smøres brødskiverne med hvidløgsolien, og det trækker fem minutter.
- Bag så hvidløgsbrød i en forvarmet ovn ved 220 grader varmluft, hvor de skal have cirka fem minutter.
- Hvidløgsbrødene skal netop være gyldne og sprøde.
- Serveres straks. Enten som en nem forret eller som brød til hovedretten.
- Hvidløgsbrødene er i virkeligheden en nem og hurtig version af de klassiske italienske bruschetta.
Se også mine opskrifter på: