Salat med grønne bønner og rødløg er en nem opskrift på en lækker bønnesalat. Salaten vendes med en let og syrlig eddikedressing.
Denne salat med grønne bønner og rødløg er en virkelig simpel og klassisk salat, der kan laves på ingen tid.
Brug gerne frosne bønner, men slevfølgelig gerne de friske danske bønner, når de er i sæson.
Bønnerne vendes med rødløg og den lækre eddikedressing. Det er super nemt, og denne bønnesalat kan bruges som tilbehør til et utal af retter.
Opskrift på salat med grønne bønner
Ingredienser
- 300 gram grønne bønner gerne fra frost
- 1 rødløg pillet, halveret og snittet i tynde skiver
- 3 spiseskefulde olivenolie
- 1 spiseskefuld hvidvinseddike eller anden lys eddike
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Sæt en gryde over med vand og kog det op. Kom lidt salt i.
- Når vandet er spilkogende, kommes de grønne bønner i. Kog nu bønnerne i cirka tre minutter og hæld vandet fra. Overøs gerne de bønnerne med koldt vand, så kogningen stoppes effektivt.
- Fordel bønnerne i et fad.
- Snit rødløg ganske fint og kom dem ved bønnerne. Vend det forsigtigt lidt rundt.
- Rør olivenolie og hvidvinseddike sammen til en let dressing, og smag den til med salt og friskkværnet peber.
- Dryp eddikedressingen over din salat med grønne bønner og rødløg, og voila, så er din bønnesalat klar.
Næringsindhold
Tips
Salat med grønne bønner og rødløg kan serveres til mange retter, og bønnesalaten er blandt andet god til mange ovnretter.
Lone Kaas
Hej..
Hvorfor kan man ikke printe opskrifterne ud, når den er lavet om til 1- eller 2 personer, så springer den hen på 4 igen.
Venlig hilsen Lone Kaas