Her får du min opskrift på grydestegt kyllingebryst med sovs og tilbehør. Det er kyllingefilet tilberedt som gammeldags grydestegt kylling.
Grydestegt kyllingebryst er en klassisk dansk ret med kyllingebryst, der er stegt i gryde som man gør ved en hel kylling.
Der er flere fordele ved denne måde at tilberede kyllingebryst fileterne på. Dels får du en middagsret, der indeholder mindre fedt end en hel kylling stegt i gryde, da kyllingebryst fileterne indeholder mindre fedt (meget lidt).
Dels går det også noget hurtigere, da kyllingebryst fileterne blot skal have cirka 20 minutter. Dertil kommer så lidt tid til at lave den fremragende sovs.
Du skal beregne et stykke kyllingebryst pr. person, og derfor er denne opskrift lavet til fire personer.
Se flere opskrifter:
Opskrift på grydestegt kyllingebryst
Ingredienser
- 4 stk. kyllingebryst
- 1 spiseskefuld smør - til stegning
- salt og friskkværnet peber
- 1 lille løg - hakkes groft
- 2 spiseskefulde soltørrede tomater - i olie, hakket fint
- 5 deciliter vand
- 1 bouillonterning - høns
- 1 potte persille
- 1 deciliter fløde
- 2-3 teskefulde majsstivelse - udrørt i lidt vand
- 1 spiseskefuld gastrik - eller eddike
- 1 spiseskefuld ribsgele
Sådan gør du
- Klargør kyllingebrystfileterne ved at skære fedt og urenheder fra.
- Find en god stegegryde frem, varm op og kom en god klat smør i gryden.
- Brun nu hurtigt kyllingebryst fileterne i gryden, så de får en stegeskorpe på begge sider. Krydres med salt og friskkværnet peber.
- Kom hakket løg og soltørrede tomater i gryden og lad det svitse med i et halvt minuts tid.
- Kom vand i gryden, så det netop dækker kyllingebryst fileterne. Måske skal der bruges lidt mere eller mindre vand.
- Tilsæt så bouillonterning sammen med en god dusk hakket persille, og skru lidt for varmen. Læg låg på gryden. Stegetid for grydestegt kyllingebryst er ca. 20 minutter.
- Imens kan du evt. koge kartofler og lave din salat. Se mere om kogning af kartofler her, og lav en salat af plukkede salatblade, ærter, en halv agurk i tern og lidt dild. Dryp med en dressing lavet af fire spiseskefuld rapsolie, en spiseskefuld honning, en spiseskefuld eddike og en teskefuld sennep. Røres sammen og smages til med salt og peber. Det giver et syrligt modspil til kyllingebryst stegt i gryde.
- Tag kyllingekødet op af gryden, og sigt skyen. Kom ca. fire deciliter af skyen tilbage i gryden sammen med lidt fløde, og kog den evt. en smule ind. Jævnes med lidt majsstivelse udrørt i koldt vand.
- Smag din kyllingesovs til med lidt gastik (eller eddike), ribsgele, salt og friskkværnet peber. Obs: Sovsen er sikkert saltet tilstrækkeligt allerede, men smag dig frem.
Næringsindhold
Note
Grydestegt kyllingebryst anrettes i et fad med lidt sovs over, og resten af sovsen serveres til.
Nydes også med kogte kartofler og den lækre og den sommeragtige salat.
Du kan se flere opskrifter med kylling her.

Comments
No Comments