Her får du en opskrift på lækker kyllingefilet med italiensk fyld, der serveres med citronkartofler og en hurtig rødvinssauce. God gæstemad.
Kyllingefilet med italiensk fyld er en dejlig ret, der serveres med de smagfulde citronkartofler og en nem og hurtig rødvinssauce.
Her fyldes kyllingefileterne bla. med soltørrede tomater, brie og basilikum, og det smager altså fantastisk godt.
Bemærk, at opskriften er beregnet til to personer. Men den er nem at gange op til flere.
Opskrift på kyllingefilet med italiensk fyld
Kyllingefilet med italiensk fyld, citronkartofler og rødvinssauce
Ingredienser
Kyllingefilet med italiensk fyld
- 2 kyllingebrystfileter
- 4 soltørrede tomater - marinerede fra glas, skåret i mindre stykker
- 4 skiver brie
- basilikum - blade, hakket
- salt og friskkværnet peber
- 1 pakke parmaskinke
- smør - og olie til stegning
Citronkartofler
- 300 gram kartofler - skrubbet og skåret i halve eller både (alt efter størrelse)
- 1 stort rødløg - skåret i både
- 1 spsk. olivenolie
- 1 spsk. kalvefond - koncentreret
- 1 citron - friskpresset saft af ¼ citron
- 30 g smør - meget koldt
- salt og friskkværnet peber
Rødvinssauce - hurtig udgave
- 1 rødløg - grofthakket
- 2 fed hvidløg - knust med bladet på en kniv
- Lidt persille - og andre krydderurter, jeg brugte persille, timian, rosmarin og basilikum
- 1 spsk. rosiner
- 1 spsk. rørsukker
- 1½ dl rødvin
- 3 dl vand
- 1 spsk. kalvefond - koncentreret
- salt og friskkværnet peber - friskkværnet peber
- 1 klat smør - skal være iskoldt
Sådan gør du
Fyldte kyllingefileter
- Skær en lomme på langs i kyllingebrystfileterne og gnid dem indvendig med salt og friskkværnet peber. Fyld så lommerne med brie, soltørrede tomater og basilikum.
- Vikl 2-3 skiver parmaskinke om hver stykke kylling (sørg for at lommen er så lukket som mulig).
- Varm smør og olie op på en pande og brun kyllingebrystfileterne, til de får en fin farve. Læg dem i et ovnfast fad og steg ved 185 grader i ca. 15 minutter - eller til de er netop gennemstegte.
Citronkartofler
- Dup kartoflerne helt tørre og kom dem i et fad sammen med løg, salt, friskkværnet peber, citronsaft, olivenolie og koncentreret kalvefond. Vend det hele godt og grundigt rundt.
- Høvl det kolde smør i tynde skiver med en ostehøvl og sæt i ovnen ved 175 grader, i ca. 35-45 minutter, til de er gyldne og møre. Vend dem af og til.
Hurtig rødvinssauce
- Drys sukker i en gryde og varm det op til det smelter - HOLD øje med det - det må IKKE branke! Tilsæt rødløg, hvidløg og rosiner og lad det "svede" i et par minutter. Rør i det og pas stadig på at det ikke branker.
- Hæld rødvin ved og lad det kog lidt ind. Tilsæt vand og kalvefond, lad det koge ind til der er ca. 1½ dl tilbage. Smag til med salt og friskkværnet peber.
- Hæld det gennem en finmasket sigte. Kom det tilbage i gryden og sæt det over varmen igen.
- Pisk det iskolde smør i, så det saucen tykner let og server.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Note
Kyllingefilet med italiensk fyld serveres med citronkartofler og rødvinssauce.
Se også disse opskrifter:
Del dine ideer og tanker med os andre her: