Her er min opskrift på fyldt kyllingefilet med bacon. Kyllingekødet fyldes med paprikasmør, og bages på bund af kartofler og spidskål.
Fyldt kyllingefilet er en super lækker ret, hvor du laver kylling og grøntsager i et fad i ovnen.
Her har jeg fyldt kyllingefileterne med paprikasmør, hvorefter kyllingekødet er svøbt i bacon.
Grøntsagerne kan du variere, som du synes, og retten er også god som gæstemad. Du kan også se fremgangsmåde i min video.
Opskrift på fyldt kyllingefilet
Fyldt kyllingefilet med bacon
Ingredienser
Grøntsager
- 600 gram kartofler - i mindre tern
- 2 rødløg - i tynde både
- 1 lille spidskål - snittes
- olivenolie
- 3 teskefulde paprika
- 2 teskefulde karry
- salt
Paprikasmør
- 100 gram smør - blødt
- 1 bundt purløg - snittes fnt
- 0,5 citron - friskpresset citronsaft
- 2 teskefulde paprika
Fyldt kyllingefilet
- 4 stk. kyllingebrystfilet
- 16 skiver bacon
Sådan gør du
- Start med grøntsager, hvor kartofler skæres i mindre tern. Du behøver ikke skrælle kartoflerne. Kom dem i et ovnfast fad.
- Spidskål snittes lidt groft og kommes ved kartoflerne sammen med et apr rødløg, der er skåret i tynde både.
- Kom en god sjat olivenolie ved sammen med paprika, karry og salt. Vend det sammen, og stil fadet i ovnen ved 200 grader varmluft i 20 minutter.
- Paprikasmør: Kom 100 gram blødt smør i en skål, og rør med purløg, citronsaft, og paprika.
- Skær en lomme i hvert stykke kyllingebryst, og kom en god spiseskefuld paprikasmør i lommen. Se eventuelt i min video hvordan du laver du fyldt kyllingefilet. Drys kødet med lidt salt.
- Læg fire skiver bacon ved siden af hinanden, læg den fyldte kyllingefilet på, og fold baconen sammen om kyllingefileten. Fortsæt på samme måde de øvrige stykker kyllingefilet.
- Tag fadet ud af ovnen, og vend grøntsagerne rundt. Læg kyllingekødet ovenpå grøntsagerne, og steg nu retten færdig i ovnen, hvor den skal have ca. 25-30 minutter mere ved 200 grader varmluft. Eller indtil baconen er blevet lidt sprød.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Video
Noter
Fyldt kyllingefilet serveres straks sammen med grøntsagerne, og dertil gerne et stykke madbrød og en lille salat.
Se flere opskrifter med kylling:
Tove Schultz
Jeg kan stadigvæk ikke printe Kyllingefilet med bacon ud.
keld kreutzfeldt-andersen
Jeg kan heller ikke printe den 🙁
mvh Keld
Mette Juhl
Hej. Jeg kan ikke printe "Kyllingefilet med bacon" ud?
Holger Rørby Madsen
Hej Mette
Tak for det, og nej, der åbenbart en fejl. Jeg kigger på det.
Bedste hilsner
Holger