Opskrift på langtidsstegt oksehøjreb med stegetid og korrekt kernetemperatur. Oksehøjreb kan både laves i grill og ovn, og er perfekt gæstemad.
Opskriften er beregnet til mange personer. Hvis du regner med 200 gram kød pr. person, så er der her til ca. 20 personer.
Så det er altså festmad eller gæstemad.
Rester kan blandt andet anvendes til biksemad.
Ingredienser til langtidsstegt oksehøjreb
En oksehøjreb på cirka fire kilo
Olivenolie
Frisk timian
Salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Bed slagteren gøre oksestegen klar til stegning, så eventuelle sener og andet snavs er fjernet.
- Læg oksehøjrebet i et ildfast fad, og smør det godt med olie.
- Pluk friske timianblade, og massér dem ind i kødet, og krydr med salt og friskkværnet peber. Mere skal du ikke krydre oksehøjreb, da kødet i sig selv har masser af smag.
- Lad nu stegen stå og hvile i et par timer på køkkenbordet.
- Så til selve stegningen. Du skal beregne cirka 60 minutter pr. kilo højreb, så en steg på fire kilo skal have cirka fire timer.
- Langtidsstegning af oksehøjreb foregår ved 100 grader almindelig luft i en forvarmet ovn, og her sætter du stegen ind.
- Men som det altid er med stegetider på stege, så er tiderne altid kun vejledende. Det mest sikre er at anvende et stegetermometer, så det sætter du nu i oksehøjrebsstegen.
- Stegen er færdig ved en kernetemperatur på 60 grader, hvor kødet er medium - uden at være hverken rødt eller tørt.
- Men du tager alligevel stegen ud når den rammer en kernetemperatur på 58 grader. Her skrues ovnen op på 230 grader varmluft, og når ovnen er varm, kommes stegen ind, og får nu 10 minutter for at få noget farve.
Tag oksehøjrebsstegen ud og lad den hvile i 30 minutter på et skærebræt inden udskæring.
Stegen skal IKKE overdækkes.
Langtidsstegt oksehøjreb serveres med hasselback kartofler, bearnaise sauce og en bønnesalat med sennepsvinaigrette.
Se også mine opskrifter på:
Din vurdering
-
Langtidsstegt oksehøjreb
Mette Ulrich
Har du et tip til hvordan jeg gør når jeg skal stege stegen hjemme men servere den et andet sted (ca 10 min kørsel), og sådan at den ikke bliver kold ellign? Tak på forhånd.
Eva
Hej. Jeg skal tilberede en oksehøjreb og vil lægge den i stegegryden i ovnen, men jeg er i tvivl om låget skal være på? Og hvad med bruningen til sidst, er det med eller uden låg? Tak for svar. Vh Eva
Anette
Hej
Jeg skal stege oksehøjreb, men er i tvivl når du skriver 100 grader Alm luft, er det over/under varme eller varmluft? Håber på svar hurtigt, at det er maden til i aften.
På forhånd tak og godt nytår
Vh Anette
Holger Rørby Madsen
Hej Anette
Det er almindelig over- og undervarme - ikke varmluft 🙂
Rigtig godt nytår
Holger