Langtidsstegt og braiseret oksespidsbryst bliver mørt som smør, og samtidig får du den absolut bedste sovs, der har simret i 4,5 timer.
Du har sikkert aldrig smag noget så godt som et stykke langtidsstegt og braiseret oksespidsbryst!
Kødet bliver simpelthen så mørt, når det steges ved lav varme i fire timer og 30 minutter i ovnen.
Info om opskriften
Oksespidsbrystet brunes først ved høj varme, hvorefter det steges (braiseres) ved svag varme i hønsefond ved 125 grader.
Når kødet kommer ud af ovnen, kan du trevle det fra hinanden.
Og skyen koger du op med lidt piskefløde - og vupti, så har du en helt vidunderlig sovs til oksestegen.
Her er der tale om langtidsstegt oksesteg, der kræver du giver dig god tid. Men det er det hele værd.
Opskriften er til fire personer.
Opskrift på langtidsstegt oksespidsbryst
Ingredienser
- 1 kilo oksespidsbryst
- 1 spiseskefuld brun farin
- 1 teskefuld salt
- 2-3 fed hvidløg pressede
- 1 potte rosmarin
- 1 deciliter olivenolie
- 5 deciliter hønsefond
- 1 deciliter piskefløde
Sådan gør du
- Bland først brun farin og salt sammen.
- Tjek dit stykke oksespidsbryst for store fedtklatter eller andet urent, og fjern det.
- Kom en god klat smør på en meget varm pande, og brun hurtigt kødet et halvt minut på hver side. Tag det af.
- Gnub nu brun farin/salt-blandingen grundigt ind i kødet. Lad det trække et kvarter.
- Bland olivenolie, presset hvidløgsfed og finthakket rosmarin sammen, og fordel det på oversiden af stegen. Lad trække yderligere et kvarter.
- Læg oksespidsbrystet i et ovnfast fad, og hæld en halv liter hønsefond ved. Læg også gerne et par kviste timian eller rosmarin ved.
- Pak fadet ind i sølvpapir, så det lukker helt tæt.
- Stil kødet ind i en forvarmet ovn ved 130 grader varmluft, og nu skal det stege her i fire timer og 30 minutter.
- Tag så den langtidsstegte og braiserede oksesteg ud af ovnen, og pak den ind i et andet stykke sølvpapir og et viskestykke. Nu skal den hvile i 30 minutter.
- Imens kan du passende lave lidt ovnstegte kartofler og bagte cherrytomater.
- Skyen koger du op i en kasserolle, reducerer den lidt (koges ind), og giver den lidt madkulør, så den får en mørkere farve. Jævn den med lidt Maizena udrørt i en smule koldt vand, og tilsæt piskefløde.
- Smag til med friskkværnet peber og en teskefuld sukker. Evt. også gerne lidt gastrik.
Tips
Skær så oksespidsbryst i skiver, og anret sammen med kartofler, lidt rodfrugter og cherrytomater.
Opdateret opskrift
NOTE: Opskriften er opdateret med en lidt længere stegetid efter flere forsøg.
Så giv oksespidsbrystet fire timer og 30 minutter, hvorefter du er sikker på et godt resultat og et meget mørt stykke kød.
Se også disse opskrifter:
Sådan laver du grillet spidskål
Sådan laver du grill koteletter
Hjemmelavet tærte med spidskål og bacon
Tærtedej - lav den perfekte mørdej til tærter
Hjemmelavet cheeseburger a la McDonalds
Lækre drumsticks - BBQ marinerede kyllingelår
Important: No API Key Entered.
Many features are not available without adding an API Key. Please go to the YouTube Feed settings page to add an API key after following these instructions.
Jeg har nu prøvet at lave den nogle gange, men jeg oplever simpelthen at det bliver lidt “gummiagtig” at tygge i.
Smager er rigtig god men jeg syntes godt det kunne blive mere mørt- hvad gør jeg forkert?
Hjælper det at prøve give den 5,5 time i ovnen i stedet?
Skal jeg evt. have mede væske ved ?
Super god, den servere jeg næste gang vi får gæster. 😊