Se her hvordan du laver en god Beef Wellington efter den klassiske opskrift. En skøn opskrift på indbagt oksemørbrad i butterdej med svampe. En klassisk engelsk bøfret.
Beef Wellington er i bund og grund en indbagt oksemørbrad, der er pakket ind i svampefyld og butterdej.
Den ser måske lidt svær ud at lave, men det er faktisk slet ikke så slemt. Og forude venter den perfekte smagskombination af det møre kød, svampefyldet og den sprøde butterdej. Det er altså himmelsk godt.
Den indbagte oksemørbrad er fin gæstemad, og den er bestemt et godt bud på en fantastisk hovedret til nytårsaften, hvor maden gerne må være lidt finere end normalt.
Her er den lavet med oksemørbrad, men den kan sagtens laves med en kalvemørbrad. Det bliver den ikke dårligere af.
Se også de lækre opskrifter på:
- Chicken Wellington - indbagt kyllingebryst
- Indbagt mørbrad med butterdej og fars
- Helstegt oksemørbrad
- Chateaubriand
Opskrift på nem Beef Wellington
Opskriften her er beregnet til fire personer, men den rækker muligvis også til 5-6 personer. Afhængig af mængden af tilbehør og lysten til kød.
Beef Wellington
Ingredienser
- 800 gram oksemørbrad - midterstykke. afpudset
- 2 spiseskefulde olie - til bruning
- salt og friskkværnet peber
- 3 spiseskefulde sennep - dijon eller anden sennep
- 1 spiseskefuld brun farin - med top
Svampefyld
- 250 gram champignon - finthakket
- 1 stort skalotteløg - finthakket
- 4 fed hvidløg - finthakket
- 1 spiseskefuld rosmarin - finthakket
- 1 spiseskefuld timian - finthakket
- 1 deciliter rødvin
Desuden anvendes
- 6 skiver parmaskinke
- 1 rulle butterdej - kan købes i supermarkedet
- 2 pasteuriserede æggeblommer
Sådan gør du
- Til Beef Wellington skal du bruge midterstykket af en oksemørbrad. Den spidse ende og hovedet skæres derfor fra, og tilbage skal du have cirka 800 gram af midterstykket. Enderne kan du bruge i eks. min bistrogryde. Afpuds mørbraden.
- Kødet brunes nu på en pande ved en høj varme sammen med lidt olie. Oksemørbraden skal blot have en god stegeskorpe hele vejen rundt. Krydres med salt og friskkværnet peber og tages til side.
- Rør 3 spiseskefulde sennep sammen med 1 spiseskefuld brun farin. En dijonsennep er god, men andre sennepper kan også anvendes. Smør kødet godt ind i blandingen, og stil den på køl.
- Stil panden tilbage på kogepladen, og svits nu finthakket champignon, skalotteløg, hvidløg, rosmarin og timian. Svitses et par minutter ved en middel varme, hvorefter rødvin tilsættes. Steg videre indtil væsken er næsten stegt væk. Det kan tage op til 10 minutter.
- Læg et stykke husholdningsfilm på et skærebræt, og derpå skiver af parmaskinke, som netop overlapper hinanden, og så de samlet passer med længden på kødet.
- Fordel svampefyldet på parmaskinken, og læg den afbrunede mørbrad ovenpå svampefyldet. Rul stramt sammen og stil på køl i 30 minutter.
- Rul og skær din butterdej ud, og størrelsen på butterdejen skal være så den kan nå hele vejen rundt om kødet og lukkes til.
- Pak forsigtigt kødet ud af filmen, og læg det midt på butterdejen. Pensl butterdejen rundt om kødet med æggeblomme.
- Rul forsigtigt din Beef Wellington sammen, og luk enderne til. Læg den på bageplade med bagepapir med sammenfoldningen nedad. Rids den forsigtigt i et smukt mønster med en kniv. Pensles med æggeblomme.
- Steges i ovnen ved 225 grader varmluft, hvor den ca skal have ca. 25 minutter. Kernetemperaturen skal være 55 grader, men stegetiden kan variere. Så det er kernetemperaturen der styrer hvornår den er klar.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Noter
Lad gerne den færdigstegte Beef Wellington hvile 10 minutter inden udskæring, hvorefter den kan skæres i passende skiver med en skarp kniv.
Du kan i øvrigt sagtens forberede den indbagte oksemørbrad dagen i forvejen. Her gøres den blot helt klar, og stilles på køl.
Derefter er det blot at tilberede den i ovnen, men stegetiden forlænges med 5-10 minutter.
Kernetemperatur i Beef Wellington
Igen gælder det, at kernetemperaturen i en Beef Wellington skal være cirka 55 grader. Så er den rosa og flot i kernen og kødet.
Ønskes den mere rød, tages den blot ud ved en lavere kernetemperatur.
Tilbehør til indbagt oksemørbrad kan være en lækker rødvinssauce, pommes anna og dampede grøntsager.
Hvorfor hedder det Beef Wellington?
Man ved faktisk ikke med sikkerhed hvor navnet kommer fra, men retten har formentlig fået navn efter the first duke of Wellington i England, og han hed Arthur Wellesley. Han døde i øvrigt tilbage i 1852.
Han var i øvrigt med til at slå Napoleon ved Waterloo i 1815, men det er en anden historie.
Se også mine opskrifter på:
- Ingen reklamer og annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe lækre opskrifter
- Fortsat udvikling af Danmarks bedste madunivers
- Kæmpe tak herfra fordi du bakker op om Madens Verden
Christina Westphal
Hej, Stor ros til dine opskrifter!!:-) kan man lave indbagt oksemørbrad (ikke Beef Wellington), hvor man først lave kødet i sovitten og derefter pakker den ind i butterdej? Christina
laerke
Åh, jeg vil helt sikkert lave dette, når juletiden kommer!
Holger Rørby Madsen
Hej Laerke
Det skal du helst bestemt - og Beef Wellington er også perfekt til nytårsaften 🙂
Alt det bedste
Holger