• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Chateaubriand

Chateaubriand

billede med chateaubriand oksemørbrad
5 fra 5 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
55
SHARES
FacebookMessenger55PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 20. juni 2024 - Udgivet: 31. december 2017

Chateaubriand er et fantastisk stykke kød, der skæres af oksemørbrad. Kødstykket skal steges indtil det når en kernetemperatur på 57 grader.

Chateaubriand er et eksklusivt stykke kød, som skæres af den midterste og reneste del af oksemørbraden. Som du kan se længere ned, så er stykket typisk omkring otte centimeter bredt, hvilket svarer til to bøffer.

Derfor er denne opskrift da også beregnet til 3-4 personer, og skal du lave mad til flere, ja så skal der flere stykker kød til. Eller server med flere grøntsager til.

Bemærk: Du kan selvfølgelig også lave din chateaubriand i ovn, og her brunes kødet først af på en pande, hvorefter du det skal have ca. 15 minutter ved 200 grader varmluft.

Brug stegetermometer og tag kødet ud ved en kernetemperatur på 57 grader for medium stegt oksemørbrad.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Se også mine opskrifter på:

  • Oksemørbradgryde
  • Helstegt oksemørbrad
  • Bøf af oksemørbrad
  • Beef Wellington

Opskrift på chateaubriand

billede med chateaubriand oksemørbrad
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Chateaubriand - den bedste opskrift

5 fra 5 stemmer
Chateaubriand er et fantastisk stykke kød, der skæres af oksemørbrad. Kødstykket skal steges indtil det når en kernetemperatur på 57 grader.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Hviletid 10 minutter min
Samlet tid 35 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 343
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 500 g oksemørbrad - selvfølgelig et stykke chateaubriand
  • 2 spsk grillolie
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Tag kødet ud af køleskabet i god tid. Gerne en time før du skal bruge det.
  2. Kom grillolien på kødet og massér det godt ind i din chateaubriand. Lad kødet trække et kvarters tid.
  3. Så er vi klar til at grille. Det bedste er, at lave et grillrør med en blanding af grillbriketter og grillkul. Det giver en god varme. Husk, at kul og briketter først er klar, når de er helt grå/hvide.
  4. Hæld dit rør med kul/briketter ned i din kuglegrill, og fordel kullene ud i den ene side af grillen. En såkaldt half-half grillning. Så kan du nemlig brune i den ene side, og stege ved indirekte varme i den anden.
  5. Du kan selvfølgelig også tilberede oksemørbraden i en gasgrill, hvor det først er ved direkte varme, og derefter den indirekte.
  6. Brun først kødet på alle sider helt kort over direkte varme (oven på der hvor dine kul og briketter ligger). Den skal kun lige have farve, så vi taler om max- et minut i alt.
  7. Læg så kødet over i siden uden kul - nu kan vi stege den inddirekte. Krydr med lidt salt og friskkværnet peber.
  8. Stik et stegetermometer i chateaubrianden - og læg låget på grillen.
  9. Steg nu kødet indtil den når en kernetemperatur på 57 grader. Det tager cirka 15 minutter - men stegetiden afhænger selvfølgelig af hvor varm din grill er.
  10. De 15 minutter gælder ved omkring 200 grader, men hold øje med stegetermometeret - den må IKKE få for meget,
  11. Når oksemørbraden har nået de 57 grader tager du den af, og lægger den til hvile på et skærebræt. Du skal ikke overdække kødet, da det så steger/koger videre.
  12. Lad kødet hvile cirka 10 minutter, og nu kan du så skære det ud i tynde skiver, der er møre som smør.

Næringsindhold

Kalorier: 343kcalProtein: 23gFedt: 27gMættet fedt: 11gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 12gKolesterol: 88mgNatrium: 643mgKalium: 380mgCalcium: 9mgJern: 3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering og tilbehør

Server eventuelt oksekødet med en lækker whiskysauce eller rødvinssauce, og andet lækkert tilbehør er pommes anna og grøntsager.

Hvad er chateaubriand?

Og lidt information om chateaubriand: Det er noget af det allermøreste stykke kød, som du overhovedet kan få.

Det er dyrt, men særdeles lækkert. En chateaubriand skæres af det midterste stykke af oksemørbraden, og pudses helt af.

Typisk er stykket omkring 8-10 centimeter langt, og vejer lidt under 500 gram.

Og så er det som sagt vigtigt, at du ikke steger eller griller kødet for længe.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Karen Larsen

    december 29, 2024 at 6:37 pm

    Nemme og let forståelig opskrifter, med særdeles god sikkerhed for succes på slutresultatet!

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af pighvarsalat.

Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk

Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.

Stegt fennikel med ærter og grønne asparges

Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.

Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.

Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Forsiden lige nu

billede med mørbrad med asparges, kartofler og salviesmør
Mørbrad med asparges, kartofler og salviesmør→ Se opskriften
Nemme krebinetter med let sommerfrikassé opskrift
Krebinetter med let sommerfrikassé→ Se opskriften
Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.
Stegt fennikel med ærter og grønne asparges→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
billede med ærtegryde
Ærtegryde (opskrift på nem og hurtig gryderet med ærter)→ Se opskriften
kartoffelgratin med oksekød
Kartoffelgratin med oksekød→ Se opskriften
Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.
Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse→ Se opskriften
Krydrede kødboller opskrift med ras el hanout
Krydrede kødboller (opskrift med ras el hanout)→ Se opskriften
sommerfuglepasta med hakket kylling og tomater
Sommerfuglepasta med hakket kylling og tomater→ Se opskriften
billede med skærekager
Skærekager (de bedste opskrifter på lækker skærekage)→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required