Chicken Wellington er en variant over den klassiske Beef Wellington med oksemørbrad. Kyllingen er farseret og indbagt i en lækker mørdej.
Chicken Wellington er mere prisvenlig udgave af Beef Wellington, men den smager som en million.
En dejlig måde at servere kyllingekød på sammen med blandt andet champignoner, krydderier og parmaskinke.
Opskriften er beregnet til fire personer, og tilbehøret kan for eksempel være kartoffelbåde og grøn salat.
Opskrift på Chicken Wellington
Ingredienser
- 3 stk kyllingebryst
- 1 bæger ricotta
- 2 teskefuld dijon sennep
- 400 gramstk champignon - finthakket
- 2 skalotteløg - finthakket
- 3 stk solo hvidløg - finthakket
- 1 teskefuld timian - tørret
- 1 teskefuld oregano - tørret
- 1 teskefuld basilikum - tørrwr
- 1 sjat trøffelolivenolie
- 3 pakker parmaskinke
- 400 gram butterdej
- flagesalt
- hvid peber - friskkværnet
- 1 sjat olivenolie - til stegning
- 3 spiseskefuld smør - til stegning
Sådan gør du
- Tænd ovnen på varmluft 220 grader.
- Kom en god klat smør på panden. Steg champignon, skalotteløg, hvidløg, basilikum, oregano og timian under omrøring på panden.
- Kom en sjat trøffelolivenolie på og sauter til alt væden er dampet helt væk. Hæld svampeblandingen over på en tallerken og lad det køle af.
- Brug evt et stykke køkkenrulle, som kan suge det sidste overskydende væde, der kommer, når svampeblandingen er afkølet.
- Imens hæld en lækker olivenolie på samme pande, brun kyllingen på alle sider. Tag af varmen og krydder kyllingen med flagesalt og peber.
- Bland ricotta og dijonsennep godt sammen i en lille skål.
- Læg et stykke film på køkkenbordet og fordel parmaskinke på filmen, så hvert stykke overlapper hinanden, Fordel derefter svampeblandingen derpå i et ensartet lag og kom en god klat af ricottablanding på.
- Læg kyllingbrystfilet på, rul den sammen til en pakke og luk enderne med skinke.
- Kyllingen, parmaskinke og svampeblanding, skal pakkes ind i butterdej. Lukningen skal være i bunden og placeres på et stykke bagepapir, sørg for at den er lukket godt hele vejen rundt – men sørg endelig samtidig for, at der ikke bruges for mange lag af butterdej.
- Læg dine Chicken Wellington i et ildfast fad og ind i den forvarmet ovn i 15-20 minutter.
Næringsindhold
Noter
Hvis du vil prøve at lave den klassiske opskrift med oksemørbrad, finder du opskriften her: Beef Wellington - indbagt oksemørbrad.
Se andre opskrifter

Comments
No Comments