• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Chicken Wellington - indbagt kyllingebryst

Chicken Wellington - indbagt kyllingebryst

Chicken Wellington
5 fra 7 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
27
SHARES
FacebookMessenger27PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 11. februar 2023 - Udgivet: 12. februar 2023

Chicken Wellington er en variant over den klassiske Beef Wellington med oksemørbrad. Kyllingen er farseret og indbagt i en lækker mørdej.

Chicken Wellington er mere prisvenlig udgave af Beef Wellington, men den smager som en million.

En dejlig måde at servere kyllingekød på sammen med blandt andet champignoner, krydderier og parmaskinke.

Opskriften er beregnet til fire personer, og tilbehøret kan for eksempel være kartoffelbåde og grøn salat.

Opskrift på Chicken Wellington

Chicken Wellington
Maria Ullergaard

Chicken Wellington - indbagt kyllingebryst

5 fra 7 stemmer
Chicken Wellington er en variant over den klassiske Beef Wellington med oksemørbrad. Kyllingen er farseret og indbagt i en lækker mørdej.
Forb. tid 25 minutter min
Tilb. tid 35 minutter min
Samlet tid 1 time t
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Engelsk
Kalorier: 772
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 3 stk kyllingebryst
  • 1 bæger ricotta
  • 2 tsk dijon sennep
  • 400 g champignon - finthakket
  • 2 skalotteløg - finthakket
  • 3 stk solo hvidløg - finthakket
  • 1 tsk timian - tørret
  • 1 tsk oregano - tørret
  • 1 tsk basilikum - tørrwr
  • 1 sjat olie - trøffelolivenolie
  • 3 pakker parmaskinke
  • 400 g butterdej
  • flagesalt
  • hvid peber - friskkværnet
  • 1 sjat olivenolie - til stegning
  • 3 spsk smør - til stegning

Fremgangsmåde
 

  1. Tænd ovnen på varmluft 220 grader.
  2. Kom en god klat smør på panden. Steg champignon, skalotteløg, hvidløg, basilikum, oregano og timian under omrøring på panden.
  3. Kom en sjat trøffelolivenolie på og sauter til alt væden er dampet helt væk. Hæld svampeblandingen over på en tallerken og lad det køle af.
  4. Brug evt et stykke køkkenrulle, som kan suge det sidste overskydende væde, der kommer, når svampeblandingen er afkølet.
  5. Imens hæld en lækker olivenolie på samme pande, brun kyllingen på alle sider. Tag af varmen og krydder kyllingen med flagesalt og peber.
  6. Bland ricotta og dijonsennep godt sammen i en lille skål.
  7. Læg et stykke film på køkkenbordet og fordel parmaskinke på filmen, så hvert stykke overlapper hinanden, Fordel derefter svampeblandingen derpå i et ensartet lag og kom en god klat af ricottablanding på.
  8. Læg kyllingbrystfilet på, rul den sammen til en pakke og luk enderne med skinke.
  9. Kyllingen, parmaskinke og svampeblanding, skal pakkes ind i butterdej. Lukningen skal være i bunden og placeres på et stykke bagepapir, sørg for at den er lukket godt hele vejen rundt – men sørg endelig samtidig for, at der ikke bruges for mange lag af butterdej.
  10. Læg dine Chicken Wellington i et ildfast fad og ind i den forvarmet ovn i 15-20 minutter.

Næringsindhold

Kalorier: 772kcalKulhydrater: 53gProtein: 18gFedt: 56gMættet fedt: 20gFlerumættet fedt: 6gEnkelumættet fedt: 26gTransfedt: 0.3gKolesterol: 55mgNatrium: 386mgKalium: 501mgKostfibre: 3gSukker: 4gVitamin A: 572IUVitamin C: 4mgCalcium: 157mgJern: 4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Noter

Hvis du vil prøve at lave den klassiske opskrift med oksemørbrad, finder du opskriften her: Beef Wellington - indbagt oksemørbrad.

Se andre opskrifter

  • billederesultat for kylling med feta
    Kylling med feta og basilikum bagt i ovn
  • billederesultat for kyllingebryst i peberflødesovs
    Kyllingebryst i peberflødesovs - nem opskrift
  • kylling stroganoff
    Opskrift på Kylling Stroganoff - en lækker gryderet med kylling
Om Maria
Maria Ullergaard
Maria Ullergaard

Maria Ullergaard har en stor passion for mad, og leverer lækre opskrifter til Madens Verden. Følg hende også på @madoglivsnyderi på Instagram.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Bente Søndergaard Christensen

    februar 06, 2024 at 12:46 pm

    Hvad kan man servere som tilbehør til Chicken Wellington?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      februar 06, 2024 at 3:14 pm

      Hej Bente
      Mulighederne er mange, men jeg tænker at hasselback kartofler og en god broccolisalat vil passe fint til.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af pighvarsalat.

Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk

Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.

Stegt fennikel med ærter og grønne asparges

Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.

Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.

Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Forsiden lige nu

billede med mørbrad med asparges, kartofler og salviesmør
Mørbrad med asparges, kartofler og salviesmør→ Se opskriften
Nemme krebinetter med let sommerfrikassé opskrift
Krebinetter med let sommerfrikassé→ Se opskriften
Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.
Stegt fennikel med ærter og grønne asparges→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
billede med ærtegryde
Ærtegryde (opskrift på nem og hurtig gryderet med ærter)→ Se opskriften
kartoffelgratin med oksekød
Kartoffelgratin med oksekød→ Se opskriften
Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.
Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse→ Se opskriften
Krydrede kødboller opskrift med ras el hanout
Krydrede kødboller (opskrift med ras el hanout)→ Se opskriften
sommerfuglepasta med hakket kylling og tomater
Sommerfuglepasta med hakket kylling og tomater→ Se opskriften
billede med skærekager
Skærekager (de bedste opskrifter på lækker skærekage)→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required