Se hvordan laver det møreste stykke kalvespidsbryst, hvor du langtidssteger kalvekødet ved 130 grader i tre timer. Med rosmarin og hvidløg.
Opskriften på langtidsstegt kalvespidsbryst er beregnet til fire personer.
Ingredienser til kalvespidsbryst
1 kilo kalvespidsbryst
1 spiseskefuld brun farin
1 spiseskefuld groft salt
2 små kviste frisk rosmarin
2 fed hvidløg
4 spiseskefuld olivenolie
4 deciliter hønsefond
Fremgangsmåde
- Rengør kalvespidsbryst for sener og andre urenheder, og skær krølfedtet i store ruder.
- Bland brun farin og salt, og massér det godt ind i kødet.
- Kom en god klat smør på panden, og brun nu kalvekødet ved en god varme.
- Læg det i et ildfast fad, og hæld hønsefond ved.
- Hak hvidløgsfed helt fint, og hak også de friske rosmarinblade let. Bland hvidløg og rosmarin sammen med olivenolie, og smør det ud over krølfedtet.
- Stil så fadet i ovnen ved 130 grader (ikke varmluft), og lad kalvespidsbrystet langtidsstege i op mod fire timer.
- Undervejs skal du tjekke at der stadig er væde i fadet, og ellers tilfører du lidt mere vand.
- Med mellemrum er det godt hvis du øser lidt sky op over kødet.
- Når kalvestegen er færdig, lader du den hvile på et skærebræt i 15 minutter uden at dække det til.
Sigt skyen over i en kasserolle, og kog den op sammen med 2 deciliter fløde.
Tilsæt også en spiseskefuld æbleeddike eller gastrik, og smag til med salt og friskkværnet peber.
Jævn sovsen med lidt Maizena, der er udrøres i en smule koldt vand.
Skær kalvespidsbrystet i tynde skiver ved serveringen - kødet er mørt som smør.
Bag den legendariske hindbærsnittetærte
Lækker rådhustærte med kransekage og hindbærmarmelade
Nem og simpel pastaret i fad i ovn
Sådan laver du ovnstegt oksefilet
Lækker og hjemmelavet karamelsauce
Sund og lækker ret med nudler og grøntsager
Important: No API Key Entered.
Many features are not available without adding an API Key. Please go to the YouTube Feed settings page to add an API key after following these instructions.
Spørgsmål til kalvespisbryst.
Når kødet skal i ovnen, skal det så dækkes til?
Når det skal skæres, er retningen så vigtigt når kødet er så mørt?
Hej Birgitte
Det er en dejlig ret, som du skal glæde dig til 🙂
Nej, kødet skal ikke overdækkes, og jeg plejer altid - uanset hvad - at skære på tværs af kødfibrene. Kødet her er så mørt, at det også er det nemmeste 🙂
Alt det bedste
Holger
Hej Holger. Skal lave mad til 8 personer, hvis jeg køber 2 kg spidsbryst, skal stegetiden så fprlænges ?
Hej Kristine
Nej, det bør være samme stegetid, da det er langtidsstegning 🙂
God fornøjelse og godt nytår
Bedste hilsner
Holger