Se hvordan laver det møreste stykke kalvespidsbryst, hvor du langtidssteger kalvekødet ved 130 grader i tre timer. Med rosmarin og hvidløg.
Kalvespidsbryst er et dejligt stykke kalvekød, der blandt andet egner sig perfekt som gæstemad.
Med denne fremgangsmåde er du sikker på et lækkert stykke kalvesteg, og retten er nem at lave.
Husk dog hele tiden, at der skal være nok væske (kalvefond) i fadet, for ellers bliver kødet mere tørt.
Opskriften på langtidsstegt kalvespidsbryst er beregnet til fire personer.
Opskrift på kalvespidsbryst
Ingredienser
- 1 kilo kalvespidsbryst
- 1 spiseskefuld brun farin
- 1 spiseskefuld flagesalt
- 2 kviste rosmarin
- 3 fed hvidløg
- 4 spiseskefulde olivenolie
- 4 deciliter kalvefond lavet af vand og flydende kalvefond
Sådan gør du
- Rengør kalvespidsbryst for sener og andre urenheder, og skær krølfedtet i store ruder.
- Bland brun farin og salt, og massér det godt ind i kødet.
- Kom en god klat smør på panden, og brun nu kalvekødet ved en god varme.
- Læg det i et ildfast fad, og hæld kalvefond ved.
- Hak hvidløgsfed helt fint, og hak også de friske rosmarinblade let. Bland hvidløg og rosmarin sammen med olivenolie, og smør det ud over krølfedtet.
- Stil så fadet i ovnen ved 130 grader (ikke varmluft), og lad kalvespidsbrystet langtidsstege i omkring tre timer. Bemærk: Du kan med fordele dække kalvestegen med et stykke sølvpapir, hvilket vil gøre kødet endnu mere mørt og saftigt.
- Undervejs skal du tjekke at der stadig er væde i fadet, og ellers tilfører du lidt mere vand.
- Med mellemrum er det godt hvis du øser lidt sky op over kødet.
Næringsindhold
Noter
Når dit stykke kalvespidsbryst er færdig, lader du den hvile på et skærebræt i 15 minutter uden at dække det til.
Sigt skyen over i en kasserolle, og kog den op sammen med 2 deciliter fløde.
Tilsæt også en spiseskefuld æbleeddike eller gastrik, og smag til med salt og friskkværnet peber.
Jævn sovsen med lidt majsstivelse, der er udrøres i en smule koldt vand.
Skær kalvespidsbrystet i tynde skiver ved serveringen - kødet er mørt som smør.
Kan serveres med kartoffelmos og en god spidskålssalat med æble.
Kære Holger.
Først og fremmest er jeg stor fan og bruger af mange af dine opskrifter.
Denne opskrift har jeg lavet flere gange før, men der synes jeg, at steget blev dækket med folie/sølvpapir ligesom den skulle hvile indpakket/tildækket?
Har du ændret i opskriften for nyligt?
I så fald - så synes jeg faktisk at den tildækkede version var bedre. Saucen er stadig lige dejlig, men kødet mister lidt Saft og bliver mere tørt, også selvom jeg jævnligt vædede stegen med skyen i bunden.
Er der en grund til ændringen?
Mvh Lærke.
Hej Lærke
Tusind tak - godt at høre 🙂
Ja, jeg opdaterer indimellem nogle af opskrifterne. Jo, det kan faktisk godt være en god ide, at dække kødet til i ovnen, men det er ikke nødvendigt.
Alt det bedste
Holger
Under billedet står der 3 timer, i opskriften 4 timer. Hvad er rigtigt?
Hej Anne-Grethe
Godt set - jeg har nu opdateret opskriften og rettet misforståelsen. Kalvespidsbrystet skal have ca. 3 timer i ovnen 🙂
Alt det bedste
Holger