Verdens møreste kød! Braiseret gammeldags oksesteg, der tilberedes af oksebov. Kødet simrer ved svag varme i tre timer i en gryde.
Opskriften på braiseret gammeldags oksesteg er beregnet til seks personer.
Rester er fremragende dagen efter, men stil maden hurtigt på køl.
Ingredienser til braiseret gammeldags oksesteg
Cirka 1,3 kilo oksebov
1 spiseskefuld brun farin
1 spiseskefuld salt
Friskkværnet peber
1 løg
3 deciliter oksefond (eller alm. bouillon)
1 mørk øl (33 centiliter)
2 laurbærblade
Frisk timian
Fremgangsmåde
- Okseboven gnides grundigt med brun farin og salt, og krydres med friskkværnet peber.
- Smelt en god klat smør i en varm stegegryde, og brun okseboven på begge sider. Giv den en god tur.
- Pil og hak løget groft og svits det med. Hæld oksefond og øl ved. Læg også laurbærblade og lidt frisk timian i gryden.
- Låget lægges på, varmen skrues ned på svag styrke - og nu skal okseboven blot stå her og simre i tre timer.
- Den færdige steg tages forsigtigt op og lægges på et skærebræt. Skyen sies og koges lidt ind. Jævn eventuelt med et par teskefulde Maizena, der udrøres i lidt koldt vand.
- Tilsæt også gerne lidt fløde, og smag sovsen til med salt, peber og gerne lidt gastrik.
Gammeldags oksesteg kan serveres med kogte kartofler og gulerødder, eller hasselback kartofler.
Se også mine opskrifter på:
Din vurdering
-
Braiseret gammeldags oksesteg
Del dine ideer og tanker med os andre her: