• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Opskrift og stegetid på kalvebryst i ovn

Opskrift og stegetid på kalvebryst i ovn

billederesultat for kalvebryst
4.6 fra 11 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
81
SHARES
FacebookMessenger81PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 31. december 2023 - Udgivet: 28. oktober 2020

Kalvebryst er en fin kalvesteg, der er meget nem at tilberede.

Her er kalvebrystet blot brunet godt af og derefter stegt i ovnen, og det giver et super lækkert stykke kød, der er meget mørt.

Opskriften er til fire personer, og en rest skæres i tynde skiver til madpakken og et godt stykke rugbrød. kan også anvendes til biksemad.

Indhold
  • Opskrift og stegetid på kalvebryst i ovn
  • Ingredienser  1x2x3xVælg
  • Fremgangsmåde 
  • Næringsindhold
  • Servering
  • Pasta med kalvemørbrad i cremet flødesauce på 15 min.
  • Grydestegt kalveculotte
  • Grillet kalvemørbrad med lækker marinade
  • Culottesteg i ovn - rosa og lækker
  • Langtidsstegt oksefilet
  • Lørdagsgryde med kalv og masser af grøntsager - nem opskrift
  • FAQ
  • Kommentarer
billederesultat for kalvebryst
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Opskrift og stegetid på kalvebryst i ovn

4.64 fra 11 stemmer
Kalvebryst er et glimrende stykke kød, og her kan du hvordan du tilbereder kalvebryst i ovnen. Inkl. bruning og præcis stegetid på kødet.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 1 time t 15 minutter min
Samlet tid 1 time t 25 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 382
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1,2 kg kalvebryst
  • salt og friskkværnet peber
  • olivenolie
  • 1 håndfuld timian
  • vand

Fremgangsmåde
 

  1. Skær fedtlaget på kalvebrystet i små ruder eller tern med en skarp kniv, men undgå at skære ned i kødet.
  2. Giv kødet en god omgang groft salt på alle sider, og lad det hvile en lille halv time.
  3. Varm en pande op ved høj varme, og panden skal være meget varm.
  4. Kom lidt olie på og brun nu kødet grundigt på begge sider. Pas dog på det ikke bliver branket, men blot brunes kraftigt af. Og der er en forskel. Undervejs kan du med fordel dryppe kødet med mere olivenolie.
  5. Læg kalvebrystet i et ildfast fad og krydr den med friskkværnet peber og rigeligt med timian. Hæld også et par deciliter vand i bunden af fadet.
  6. Steg kødet ved 180 grader almindelig luft, hvor det skal have cirka 75 minutter.

Næringsindhold

Kalorier: 382kcalKulhydrater: 0.1gProtein: 63gFedt: 13gMættet fedt: 4gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 6gKolesterol: 234mgNatrium: 770mgKalium: 1103mgKostfibre: 0.04gVitamin A: 12IUVitamin C: 0.4mgCalcium: 16mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering

Lad det færdigstegte kød hvile i 10 minutter inden udskæring, hvor du skærer kødet på tværs af fibrene.

Nyd eventuelt med flødebagte kartofler eller hasselback kartofler til. Du kan læse mere om kalvekød her.

Flere inspirerende opskrifter:

Pasta med kalvemørbrad i cremet flødesauce på 15 min.

4.8 fra 5 stemmer
Pasta med kalvemørbrad er en lækker pastaret med tydelig inspiration fra Italien. Kødet laves i en cremet flødesauce, og den tager kun 15 min. at tilberede.
Gå til opskrift
billede med pasta med kalvemørbrad

Grydestegt kalveculotte

4.7 fra 17 stemmer
Her får du min bedste opskrift på en grydestegt kalveculotte med tip til den præcise stegetid. Se også hvordan du laver den perfekte sovs.
Gå til opskrift
billederesultat for grydestegt kalveculotte

Grillet kalvemørbrad med lækker marinade

4.5 fra 20 stemmer
Her får du min opskrift på grillet kalvemørbrad, hvor kødet marineres i en lækker chilimarinade. Mørbraden grilles færdig til kernetemperatur på 56 grader.
Gå til opskrift
billede med grillet kalvemørbrad

Culottesteg i ovn - rosa og lækker

4.8 fra 157 stemmer
Min opskrift på perfekt culottesteg i ovn med stegetid og kernetemperatur, så du altid opnår en mør og velsmagende okseculotte.
Gå til opskrift
billede med culottesteg

Langtidsstegt oksefilet

4.7 fra 80 stemmer
Langtidsstegt oksefilet: Få min bedste opskrift på langtidsstegt oksefilet i ovn eller grill. Inkl. stegetid og kernetemperatur, tilbehør og sovs til stegen.
Gå til opskrift
langtidsstegt oksefilet

Lørdagsgryde med kalv og masser af grøntsager - nem opskrift

5 fra 1 stemme
Her får du min opskrift på lørdagsgryde. En lækker og velsmagende gryderet med kalvekød og masser af grøntsager, og den er nem at lave.
Gå til opskrift
billede med lørdagsgryde

FAQ

Hvor lang tid skal kalvebryst hvile?

Lad gerne kalvestegen hvile i 10 minutter på skærebræt inden udskæring. Kødet skal ikke tildækkes.

Hvad er kalvebryst?

Kalvebryst har flere udskæringer, der bruges til forskellige retter. De mest almindelige er spidsbryst, mellembryst og tyndbryst. Spidsbryst er uden ben og bruges ofte til stege eller gryderetter, mens mellembryst og tyndbryst er med ben, og de kan bruges til at lave bouillon.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af kartofler med dillercreme dildcreme.

Kartofler med dillercreme (dildcreme)

Billede af salat med torsk og grøntsager.

Salat med torsk, tomater, broccoli og avocado

Ugens vine uge 29, 2025

Ugens vine uge 29, 2025 med gode vine fra New Zealand og boblende rosé

Ugens madplan uge 29

Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen

Billede af pighvarsalat.

Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk

Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.

Stegt fennikel med ærter og grønne asparges

Forsiden lige nu

grøn aftensmad
Grøn aftensmad - opskrifter på udvalgte grønne retter→ Se opskriften
Billede af salat med torsk og grøntsager.
Salat med torsk, tomater, broccoli og avocado→ Se opskriften
ribskage kage med ribs
Ribskage - mormors luftige kage med ribs→ Se opskriften
billederesultat for tærte
Hjemmelavet tærte: De 5 bedste opskrifter på tærte→ Se opskriften
Vegetarisk grillspyd kan sagtens laves i god tid, inden grillen tændes. De har kun godt af at ligge og trække i marinaden, så de får ekstra knald på smagen. Foto: Charlotte Mithril
Vegetarisk grillspyd med grøntsager og halloumi→ Se opskriften
Lasagne retter under 500 kalorier
10 madopskrifter på retter med under 500 kalorier→ Se opskriften
Ugens madplan uge 29
Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen→ Se opskriften
Billede resultat for tilbehør til aftensmad
12 opskrifter på tilbehør til aftensmad→ Se opskriften
wok med edamamebønner og kylling
Wok med edamamebønner og kylling→ Se opskriften
billederesultat for havregrødsboller
Opskrift på lækre havregrødsboller→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required