Kalvebryst er en fin kalvesteg, der er meget nem at tilberede.
Her er kalvebrystet blot brunet godt af og derefter stegt i ovnen, og det giver et super lækkert stykke kød, der er meget mørt.
Opskriften er til fire personer, og en rest skæres i tynde skiver til madpakken og et godt stykke rugbrød. kan også anvendes til biksemad.
Indhold
- Opskrift og stegetid på kalvebryst i ovn
- Ingredienser 1x2x3xVælg
- Fremgangsmåde
- Næringsindhold
- Servering
- Pasta med kalvemørbrad i cremet flødesauce på 15 min.
- Grydestegt kalveculotte
- Grillet kalvemørbrad med lækker marinade
- Culottesteg i ovn - rosa og lækker
- Langtidsstegt oksefilet
- Lørdagsgryde med kalv og masser af grøntsager - nem opskrift
- FAQ
- Kommentarer

Opskrift og stegetid på kalvebryst i ovn
Ingredienser
- 1,2 kg kalvebryst
- salt og friskkværnet peber
- olivenolie
- 1 håndfuld timian
- vand
Fremgangsmåde
- Skær fedtlaget på kalvebrystet i små ruder eller tern med en skarp kniv, men undgå at skære ned i kødet.
- Giv kødet en god omgang groft salt på alle sider, og lad det hvile en lille halv time.
- Varm en pande op ved høj varme, og panden skal være meget varm.
- Kom lidt olie på og brun nu kødet grundigt på begge sider. Pas dog på det ikke bliver branket, men blot brunes kraftigt af. Og der er en forskel. Undervejs kan du med fordel dryppe kødet med mere olivenolie.
- Læg kalvebrystet i et ildfast fad og krydr den med friskkværnet peber og rigeligt med timian. Hæld også et par deciliter vand i bunden af fadet.
- Steg kødet ved 180 grader almindelig luft, hvor det skal have cirka 75 minutter.
Næringsindhold
Få tilsendt opskriften på mail
Servering
Lad det færdigstegte kød hvile i 10 minutter inden udskæring, hvor du skærer kødet på tværs af fibrene.
Nyd eventuelt med flødebagte kartofler eller hasselback kartofler til. Du kan læse mere om kalvekød her.
Flere inspirerende opskrifter:
Pasta med kalvemørbrad i cremet flødesauce på 15 min.
Grydestegt kalveculotte
Grillet kalvemørbrad med lækker marinade
Culottesteg i ovn - rosa og lækker
Langtidsstegt oksefilet
Lørdagsgryde med kalv og masser af grøntsager - nem opskrift
FAQ
Lad gerne kalvestegen hvile i 10 minutter på skærebræt inden udskæring. Kødet skal ikke tildækkes.
Kalvebryst har flere udskæringer, der bruges til forskellige retter. De mest almindelige er spidsbryst, mellembryst og tyndbryst. Spidsbryst er uden ben og bruges ofte til stege eller gryderetter, mens mellembryst og tyndbryst er med ben, og de kan bruges til at lave bouillon.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Comments
No Comments