• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Grillmad › Grillet kalvemørbrad med lækker marinade

Grillet kalvemørbrad med lækker marinade

billede med grillet kalvemørbrad
4.5 fra 20 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
124
SHARES
FacebookMessenger124PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 31. december 2023 - Udgivet: 26. juni 2020

Her får du min opskrift på grillet kalvemørbrad, hvor kødet marineres i en lækker chilimarinade. Mørbraden grilles færdig til kernetemperatur på 56 grader.

Grillet kalvemørbrad er virkelig lækker grillmad, og så er det nemt at lave. Du skal blot gå i gang i god tid, så kødet bliver marineret grundigt.

Opskriften her er beregnet til 4 personer, hvor jeg har grillet ca. et kilo afpudset kalvemørbrad.

Du kan naturligvis også vælge at grille hele mørbraden. Men husk at pudse den af for sener og fedt.

Opskrift på grillet kalvemørbrad

billede med grillet kalvemørbrad
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Grillet kalvemørbrad med lækker marinade

4.50 fra 20 stemmer
Her får du min opskrift på grillet kalvemørbrad, hvor kødet marineres i en lækker chilimarinade. Mørbraden grilles færdig til kernetemperatur på 56 grader.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Marineringstid 6 timer t
Samlet tid 6 timer t 45 minutter min
Antal: 4
Ret: Grill
Køkken: Dansk
Kalorier: 260
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1 kalvemørbrad
Marinade
  • 1 dl olivenolie
  • 1 lille løg - finthakket
  • 3 fed hvidløg - finthakket
  • 1 håndfuld bredbladet persille - hakket
  • 1 tsk tørret oregano
  • 1 rød chili - finthakket - eller anvend 1 teske chilipulver
  • 1 spsk hvidvinseddike
  • salt

Fremgangsmåde
 

  1. Skær enderne er kalvemørbraden, så du har det store midterstykke tilbage. Længere nede er det forslag til hvad du kan bruge endestykkerne til. Afpuds mørbraden for sener og fedt, så du har et rent stykke kød tilbage.
  2. Alle ingredienserne til marinaden blandes sammen.
  3. Kalvemørbrad smøres godt ind i den skønne chilimarinade, og du skal bruge cirka halvedelen af marinaden. Derefter lægges kødet i en frysepose. Sørg for at marinaden er godt fordelt på kødet.
  4. Læg nu den marinerede kalvemørbrad på køl i nogle timer, gerne seks timer, hvis du har tiden til det. Jo længere tid, jo bedre en grillet kalvemørbrad får du.
  5. Kalvemørbraden brunes først ved en direkte og høj varme hele vejen rundt, så kødet får en god stegeskorpe.
  6. Skru ned for varmen, og grill kødet færdigt ved indirekte varme, hvor du både pensler med resten af marinaden og vender kødet jævnligt. Grilles med låget lukket.
  7. Den samlede tilberedningstid er svær at sige præcist, da det blandt andet afhænger af hvor meget varme du har i grillen, men min kalvemørbrad har fik cirka 25 minutter.
  8. Men netop derfor skal du anvende et stegetermometer! Når kernetemperaturen i din kalvemørbrad når 56 grader, skal du tager den af. Så ender du med et flot og rosa stykke kød, der hverken er råt eller tørt.
  9. Pak kødet ind i et stykke sølvpapir - og lad det hvile ca. 10 minutter.

Næringsindhold

Kalorier: 260kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Grillet kalvemørbrad krydres med friskkværnet peber og lidt ekstra salt, hvorefter kødet skæres i tynde skiver.

Tilbehør til kalvemørbrad i grill:

Kartofler med spidskål og asparges på ca. 30 minutter

4.9 fra 12 stemmer
Spidskål og asparges: Mangler du tilbehør til dine bøffer, kylling eller andet, så er dette fad med kartofler, spidskål og asparges kræs og nem at lave.
Gå til opskrift
billede med spidskål og asparges

Kartoffelspyd med bacon og rosmarin

5 fra 3 stemmer
Her får du en nem opskrift på kartoffelspyd med bacon og rosmarin. Grillspyd med kartofler er lækkert tilbehør, når du alligevel har tændt grillen.
Gå til opskrift
kartoffelspyd med bacon og rosmarin

Spidskålssalat med æble og avocado

4.9 fra 70 stemmer
Her får du min opskrift på spidskålssalat med æble og avocado. En nem og lækker allround salat, som passer til stort set alle retter med kød.
Gå til opskrift
billede med spidskålssalat med æble og avocado

Resten af mørbraden kan bruges til denne ret:

Pasta med kalvemørbrad i cremet flødesauce på 15 min.

4.8 fra 5 stemmer
Pasta med kalvemørbrad er en lækker pastaret med tydelig inspiration fra Italien. Kødet laves i en cremet flødesauce, og den tager kun 15 min. at tilberede.
Gå til opskrift
billede med pasta med kalvemørbrad
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.

Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.

Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Forsiden lige nu

Flytte hjemmefra opskrifter
Flytte hjemmefra opskrifter - nemme og billige retter til unge→ Se opskriften
spansk kylling
Spansk kylling i fad med kikærter, blomkål og chorizo→ Se opskriften
billederesultat for råstegte gulerødder med spidskål
Råstegte gulerødder med spidskål→ Se opskriften
sprøde blomkålsnuggets med cornflakes
Sprøde blomkålsnuggets med knuste cornflakes - nem opskrift→ Se opskriften
pasta med adamamebønner
Pasta med edamamebønner - pastaret med sojabønner→ Se opskriften
billederesultat for nem kylling
Nem kylling med tomater og marinade på 20 minutter→ Se opskriften
Ugens madplan uge 28
Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen→ Se opskriften
spinatsalat med edamamebønner
Spinatsalat med edamamebønner→ Se opskriften
boller med havreklid
Boller med havreklid - langtidshævede og sprøde brød→ Se opskriften
Billede med ingefær.
Ingefær - fakta og de gode opskrifter med den sunde rod→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required