Pasta med kalvemørbrad er en lækker pastaret med tydelig inspiration fra Italien. Kødet laves i en cremet flødesauce, og den tager kun 15 min. at tilberede.
Pasta med kalvemørbrad er en virkelig luksus udgave af en pastaret, men den er både nem og hurtig at lave.
Kalvemørbrad er jo ikke et billigt stykke kød, men jeg plejer at bruge rester (enderne) af en kalvemørbrad, og på den måde få endnu en lækker ret ud af det fine stykke kød.
For at gøre pastaretten så enkel som muligt, har jeg heller kommet alt for mange forskellige ingredienser i. Men blandt andet frisk oregano er virkelig med til at give retten smag - tørret oregano kan dog også anvendes, hvis ikke du kan skaffe den friske.
Opskriften er beregnet til fire personer som en hovedret. Kan serveres med en lækker spinatsalat og et stykke brød til.
Opskrift på pasta med kalvemørbrad
Pasta med kalvemørbrad i cremet flødesauce på 15 min.
Ingredienser
- 400 gram kalvemørbrad - i mindre tern
- 1 rødløg - finthakket
- 3 fed hvidløg - finthakket
- 4 stængler bladselleri - i tynde skiver
- 1 håndfuld bredbladet persille - grofthakket
- oregano - meget gerne frisk oregano - eller en teskefuld tørret
- 5 deciliter madlavningsfløde
- Lidt citronsaft - friskpresset
- salt og friskkværnet peber
- 500 gram pasta - gerne frisk pasta - tørret kan selvfølgelig også bruges
Sådan gør du
- Da tilberedningstiden er kort for denne pastaret, skal du starte med at gøre alle ingredienserne klar.
- Kalvemørbrad afpudses og skæres ud i mindre tern. De 400 gram er vejledende vægt - du kan også sagtens bruge lidt mere. Gør også grøntsagerne klar som anvist i ingredienslisten.
- Sæt også vand over til pasta, og kom lidt salt i. Anvendes frisk pasta er kogetiden kort, mens tørret pasta skal koges i længere tid. Se kogetiden på pakken.
- Varm en stor pande op ved høj varme, og smid en god klat smør på.
- Straks smørret er smeltet kommes kalvemørbrade på. Giv det en stegeskorpe og krydr kødet med salt og friskkværnet peber.
- Tilsæt rødløg, hvidløg og bladselleri, og lad det sautere med et minuts tid. Ikke længere, da der skal være friskhed i retten.
- Tilsæt så bredbladet persille og oregano (den friske er bedst, men tørret oregano er ok), og derefter madlavningsfløde. Lad det koge 4-5 minutter.
- Smag til med lidt friskpresset citronsaft (giver din flødesovs lidt tiltrængt syrlighed), salt og peber.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Så er din pasta med kalvemørbrad klar til servering.
Anrettes med pasta nederst, og derpå den lækre og cremede flødesovs med kalvemørbrad. Pynt eventuelt med lidt bredbladet persille eller oregano på toppen.
Det er altså en luksus pastaret, der virkelig smager godt.
Se også andre lækre pastaretter her:
Del dine ideer og tanker med os andre her: