Spidskål og asparges: Mangler du tilbehør til dine bøffer, kylling eller andet, så er dette fad med kartofler, spidskål og asparges kræs og nem at lave.
Spidskål og asparges serveret med nye, danske kartofler. Så bliver det ikke mere dansk sommermad.
Det her er perfekt som tilbehør til de fleste retter med kød, og selvfølgelig et sikkert hit til grillet kød eller kylling.
Udenfor sæson kan du stadig lave det lækre tilbehør med kartofler, spidskål og asparges - og her måske bare i ovnen. Det er utrolig nemt, sundt og velsmagende.
Se også: Grillede kartofler med hvidløg i alubakke
Opskriften er beregnet som tilbehør til fire personer.
Opskrift på spidskål med asparges
Kartofler med spidskål og asparges på ca. 30 minutter
Ingredienser
- 500 gram kartofler - gerne nye danske kartofler
- 1 bundt grønne asparges
- 1 lille spidskål - eller en halv større spidskål
- 1 potte persille - hakket
- 50 gram smør
Sådan gør du
- Start med at vaske kartoflerne, skær dem i passende stykker. Hvis de er helt nye og dermed små, skal de bare koges hele. Kog så kartoflerne næsten møre i letsaltet vand. Det tager cirka 10-12 minutter. Stik i dem med en kødnål eller spidsen af en urtekniv. Hæld derefter vandet fra.
- Snit spidskålen i strimler på cirka en centimeter, og damp spidskålen i letsaltet vand. Den skal bare have et par minutter, og hæld så vandet fra.
- Knæk bunden af de grønne asparges. De knækker der hvor de skal. Snit så asparges i grove stykker, og kog den i letsaltet vand i et minut. Hæld vandet fra.
- Kom kartofler, spidskål og grønne asparges i en alubakke - eller et ildfast fad.
- Skær smør i tynde skiver, og fordel hen over grønsagerne.
- Kom den friskhakkede persille i, og vend forsigtigt det hele rundt. Krydr med friskkværnet peber.
- Grill fadet ved indirekte varme i en kugelgrill. Grønsagerne skal have 8-10 minutter ved 200 grader. Du kan også lave fadet i ovnen - samme tid og temperatur.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Note
Fadet med kartofler, spidskål og asparges er perfekt tilbehør til en god bøf, et stykke grillet kylling eller andet kød på grillen.
Vil du gøre det mere festligt. kan du droppe alubakken, og i stedet fordele grønsagerne i fire pakker, lavet af sølvpapir.
Luk pakkerne, og grill også dem ved indirekte varme i 10 minutter.
Se også: Grillede grønne asparges med bacon
Eva
Nu har jeg googlet , men kan ikke finde hvad TYBDE skiver betyder?
Holger Rørby Madsen
Hej Eva
Nej, det kan også være svært at regne ud. Jeg har rettet til - der menes TYNDE skiver 🙂
Alt det bedste
Holger