Få opskriften på marinerede koteletter, der først trækker smag i en paprikamarinade, inden de grilles få minutter. Nem og lækker aftensmad fra grillen.
Der er ikke noget som lækre marinerede koteletter på grillen. De her koteletter skal ligge i en dejlig paprikamarinade i en times tid, før de ryger på grillen.
Marinaden rører du hurtigt sammen af paprika, olivenolie, løgpulver og ketchup, og den smages til med rørsukker og salt.
Opskriften på marinerede koteletter er beregnet til fire personer.
Se mere indhold her:
Opskrift på marinerede koteletter
Ingredienser
- 4 svinekoteletter gerne økologiske
Til marinade
- 4 spiseskefulde olivenolie
- 2 spiseskefulde tomatketchup
- 1 teskefuld løgpulver
- 2 teskefulde paprika
- 1 teskefuld rørsukker
- 1 teskefuld fint salt
Sådan gør du
- Lav først din paprikamarinade til de marinerede koteletter. Kom alle ingredienserne til marinaden i en lille skål, og rør marinaden blank.
- Smag marinaden til med salt og rørsukker.
- Dup koteletterne tørre, og smør dem godt ind i marinaden. Lad koteletterne trække smag i en times tid i køleskabet, hvor de ligger indsmurt i den lækre paprikamarinade.
- Grill så de marinerede koteletter ved middel varme - de skal grilles ved direkte varme.
- Tilberedningstiden er 2-3 minutter på hver side, selvfølgelig afhængig af størrelsen.
- Vend gerne koteletterne hvert minut, og luk låget undervejs.
- Når du griller kødet, skal du hver gang vende det, så du laver et flot grillmønster på koteletterne.
Næringsindhold
Tag de marinerede koteletter af grillen, læg dem på en varm tallerken eller fad, og krydr med friskkværnet peber.
Lad dem hvile utildækket i fem minutter inden servering.
Det blev en super grillaften sammen med gæsterne, somroste både koteletterne og kartoflerne til skyerne 😋🤩
Er det fadkoteletter eller herregårdskoteletter?
Hej Carsten
Begge kan bruges - men jeg synes altså de store herregårdskoteletter er bedst, da de er nemmere at grille møre 🙂
God fornøjelse.
Alt det bedste
Holger