Dette er en opskrift på grillet skinke, hvor der både er angivet kernetemperatur og cirka stegetid. Skinken grilles ved indirekte varme.
Grillet skinke er utrolig nem at lave, og her får du min fremgangsmåde, så kødet altid bliver helt perfekt.
Opskriften er til seks personer, men det afhænger jo selvfølgelig af størrelsen på skinken.
Stegetid i grillen
Den nøjagtige tilberedningstid i grillen er naturligvis også afhængig af hvor stor en skinke du har købt.
Som tommelfingerregel skal du beregne cirka 45 minutter pr. kilo skinke.
Så en skinke på et kilo skal altså have tre kvarter, mens en større skinke på to kilo er færdig efter halvanden time i grillen.
Stegetiderne gælder ved en temperatur i grillen på cirka 200 grader.
Kernetemperatur
Men det bedste er at anvende et stegetermometer. Så er du sikker på at få et stykke skinke, der hverken er rå eller tør.
Kernetemperaturen i en røget skinke skal være på 75 grader.
Opskrift på grillet skinke
1 røget skinke på ca. 1,7 kilo
1 stor alubakke
Evt. 1 bundt nye gulerødder
Lidt vand
Sådan laver du grillet skinke
- Hvis ikke slagterne allerede har gjort det, skal du lige ridse sværen på skinken. Skær ned til kødet, men ikke ned i det.
- Rens eventuelt et stort bundt nye gulerødder, og læg dem i bunden af en alubakke. Gulerødderne får en super god smag efter turen i grillen sammen med skinken, og så har du allerede det første tilbehør klar.
- Hæld lidt vand i bakken, så gulerødderne næsten er dækket.
- Stil bakken midt i grillen, og du skal grille ved indirekte varme.
- Forsøg at holde en temperatur på omkring de 200 grader, og fyld lidt vand i alubakken undervejs, hvis det er nødvendigt. Der skal hele tiden være lidt væske i bunden af bakken.
- Grill skinke og grøntsager indtil kødet har en kernetemperatur på 75 grader. Stegetiden er cirka 45 minutter pr. kilo skinke, og denne skinke fik knap en time og 20 minutter.
- Tag skinken af grillen og pak den ind i sølvpapir, hvor den lige hviler 15 minutter.
- Skær skinken i tynde skiver.
Tilbehør
Den grillede skinke kan serveres med forskelligt slags tilbehør. Jeg vil anbefale en lækker portion flødekartofler og spidskålssalat.
Salt
Og lige en bemærkning om salt. Du skal selvfølgelig ikke salte kødet yderligere, da disse skinker ofte allerede er rigeligt saltet.
Derfor indgår der ikke mere salt i opskriften, og gulerødderne i bakken skal heller ikke have salt.
Lignende opskrifter
Relaterede opskrifter er på whiskyglaseret skinke i grill og guide til kogning af skinke.
Michael
Stiller du kødet i pakken ovenpå gulerødderne eller er det bare en drypbakke under en stegholder?
Lars P. Pedersen
Let og tilgængelig opskrift på et stykke godt kød
Holger Rørby Madsen
Hej Lars
Tak for det - og dejligt at høre. Grillet skinke er altid godt 🙂
Alt det bedste
Holger