Sådan laver du grillet asparges, der er omviklet med en god skive parmaskinke. Grilles ved direkte varme i få minutter til skinken er sprød.
Grillet asparges hører især sommertiden til, hvor de er allerbedst når de høstes helt friske.
Der produceres masser af lækre asparges i Danmark i sæsonen fra maj til Sankt Hans, men man kan også købe fine asparges fra udlandet.
Her skal man dog være opmærksom, da kvaliteten er meget svingende.
Man kan du ikke skaffe de sprøde, danske asparges, kan du naturligvis sagtens bruge de udenlandske,
Opskriften er beregnet som tilbehør til fire personer, og i min video kan du se, hvordan du griller de grønne asparges.
Opskrift på grillet asparges
Ingredienser
- 16-20 grønne asparges - gerne de danske og sommerfriske
- 4 skiver parmaskinke
- olie
- flagesalt
Sådan gør du
- Vask de grønne asparges og knæk bunden af. Aspargesene knækker selv der hvor de skal - så det er meget nemt.
- Læg et stykke parmaskinke på et skærebræt, og derpå 4-5 grønne asparges oven på.
- Rul skinken forsigtigt sammen om de grønne asparges. Pensl også med lidt olivenolie.
- Smør grillristen med lidt madolie, og nu skal de grillede asparges have 1-2 minutter på hver side ved middel varme, indtil du har grillet asparges med sprød parmaskinke. Drys lidt flagesalt over.
Se video til opskrift
Næringsindhold
Noter
Servér straks de grillede asparges til eksempelvis en grillet bøf eller andet grillkød.
Da grilltiden er meget kort, er det praktisk at stege dem mens bøfferne hviler inden servering. Det kan du nemlig sagtens nå.
Hvis ikke du lige har parmaskinke i køleskabet, kan du også sno en skive bacon rundt om de grønne asparges. Det smager også aldeles fremragende.
Flere lækre opskrifter med asparges:
Opskrifter med asparges - både de grønne og de hvide
Aspargessalat med bagte radiser og lækker dressing
Tarteletter med høns i asparges - grundopskrift

Comments
No Comments