Aspargessalat er en skøn salat, og i min opskrift laves salaten med ristede grønne asparges, bagte radiser og en meget lækker dressing.
Jeg elsker denne aspargessalat med bagte radiser, som virkelig smager af danske råvarer og sommer.
Det er en lækker og mættende salat, og dressingen tilfører en let både sød og syrlig smag til salaten.
Opskriften er beregnet til fire personer, men de enkelte mål kan du jo justere til som du synes.
Opskrift på aspargessalat
Ingredienser
- 1 bundt grønne asparges gerne rigeligt med asparges
- 1 bundt radiser gerne et stort bundt
- 75 gram salat blandet
- Lidt dild kan udelades
Dressing
- 2 spiseskefulde olivenolie
- 2 spiseskefulde mayonnaise
- 1 teskefuld sennep jeg bruger Yellow Mustard fra Heinz
- 1 spiseskefuld citronsaft friskpresset
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Radiserne skylles og skæres i halve. Kommes i et lille fad sammen med lidt olie og salt. Bag radiserne i ca. 15 minutter ved 200 grader varmluft, og lad derefter de bagte radiser køle af.
- Asparges klargøres ved at brække den nederste og trægede del af. Den knækker selv af det rigtige sted, men det plejer at være et par centimeter oppe.
- Rist de grønne asparges i en smule olie på en varm pande i et par minutter, og giv dem lidt salt. Køles af og skæres i passende stykker.
- Den lækre aspargessalat anrettes i en pæn skål eller fad, hvor du fordeler salatblade, grønne asparges og de bagte radiser.
- Olivenolie røres sammen med mayonnaise, sennep og citronsaft, og dressingen smages til med lidt salt og friskkværnet peber.
- Dryp dressingen over salaten, og så er den klar til servering. Pynt evt. din aspargessalat med lidt friske kviste dild.
Se video til opskrift
Næringsindhold
Noter
Den færdige aspargessalat med bagte radiser serveres straks, og den kan anvendes til de fleste kødretter.
Brug gerne den anviste dressing her i opskriften, men du kan også blot hælde lidt olivenolie og citronsaft over.
Det smager også fantastisk.
Se flere lækre opskrifter med asparges:
Opskrifter med asparges - både de grønne og de hvide
Laks med asparges og spidskål (som nem aftensmad)
Tarteletter med høns i asparges - grundopskrift
Comments
No Comments