Lækker opskrift på koteletter med spidskål i fad uden fløde. En god og velsmagende ret i fad, der serveres med kartofler, pasta eller ris.
Koteletter med spidskål i fad uden fløde er en virkelig lækker middagsret, der samtidig er utrolig nem at lave.
Her kommes masser af den sunde spidskål i et fad, og ovenpå kålen kommes koteletter og den lækre sauce, der altså laves uden fløde. En velsmagende ret med mad i fad.
Her har jeg anvendt nakkekoteletter, men almindelige koteletter kan også bruges.
Kødet kan med fordel marineres i min hjemmelavede slagter marinade, men du kan også sagtens nøjes med blot at krydre koteletterne med paprika, salt og peber. Eller andre krydderier. Se opskriften på den røde marinade i linket.
Opskrift på koteletter med spidskål
Ingredienser
- 1 spidskål snittet groft
- 4 koteletter
- 1 portion slagter marinade eller andet krydderi
- 1 stort rødløg grofthakket
- 1 stor rød peberfrugt i tern
- 1 spiseskefuld balsamico
- 1 dåse hakkede tomater
- 2 spiseskefulde tomatpasta koncentrat fra dåse eller tube
- 3 deciliter vand
- 1 bouillonterning evt. høns eller grøntsag
- 3 teskefulde majsstivelse udrørt i en smule koldt vand
- 1 potte timian
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Tænd din ovn på 200 grader varmluft.
- Koteletterne marineres i den hjemmelavede slagter marinade - eller krydres blot som ønsket. Evt. med paprika, salt og friskkværnet peber. Vil du marinere koteletterne, kan du med fordel gøre det nogle timer i forvejen.
- Find en bradepande eller ildfast fad frem, og smør det med lidt olie.
- Del spidskål i kvarte, skår stokken fra og snit kålen lidt groft i cirka en centimeter tykke strimle. Fordel spidskålen i fadet.
- Kom lidt smør eller olie på en varm pande, og brun hurtigt koteletterne ved en høj varme. Kødet skal blot brunes af på begge sider. Læg koteletterne ovenpå spidskålen i fadet.
- Varm panden op igen og kom en sjat olie eller smør på. Sauter løg i et halvt minut og tilsæt så peberfrugt i tern. Sauter et minuts tid mere, og tilsæt så balsamico - eller anden eddike.
- Hæld derefter hakkede tomater ved sammen med tomatpasta, vand og en bouillonterning. Lad det koge op i panden.
- Rør majsstivelse ud med en smule koldt vand, og jævn saucen til passende konsistens. Smag til med salt og peber, og vend hakket timian i.
- Hæld saucen over dine koteletter med spidskål i fadet.
- Din koteletter med spidskål i fad uden fløde skal nu have ca. 20 minutter midt i ovnen, og imens kan du koge kartofler, ris eller pasta til retten.
Næringsindhold
Note
De færdige koteletter med spidskål i fad uden fløde må gerne lige stå og trække 5-10 minutter efter de er kommet ud af ovnen. Retten er nemlig rygende varm.
Pynt retten med lidt klippet timian, og servér med de kogte kartofler, pasta eller ris. Et stykke grydebrød passer også godt til koteletterne.
Her kan du søge mere inspiration efter retter til aftensmad.
Se mere indhold:
Anne Lise
Hej, det lyder som en spændende opskrift, jeg gerne vil prøve 🙂
Men jeg vil samtidig gerne spørge, om den overskydende marinade (eller noget af den) kan bruges i saucen?
Jolanda
Til Anne Lise
Jeg kom resten af marinaden i saucen. Det blev den ikke dårligere af...tror jeg.
Jolanda
Ann Schmidt
Hej her på siden
Jeg må sige disse retter ser lækre ud, har kun lige været her 3-4 min. 🤗👍🏼
Men jeg kunne godt tænke mig og høre om der er et alternativ til Tomat, jeg har en mave der ikke tåler Tomat, jeg kan bruge lidt tomat pasta, bruger et skrabet lag pizzasovs osv..
I de retter hvor det skal bruges, Pizza er jo ikk Pizza uden Tomat. Tak
Ann