Her får du en opskrift på slagterens røde marinade, der er god til at marinere kylling, koteletter og andet kød i. En nem og hurtig marinade.
Slagterens røde marinade en er eftertragtet marinade til især kylling og svinekød, og den er meget nem at lave.
Det skal selvfølgelig med det samme siges, at der findes mange forskellige opskrifter på disse slagter-marinader, men denne er en af de anvendte.
Den røde marinade kan bruges til kylling, koteletter og andet lyst kød, og den giver en skøn smag.
Se også: Marinerede koteletter på grill (bedste paprikamarinade)
Du kan naturligvis selv justere med eks. chili, hvis du ønsker en mere spicy marinade. Der kan også tilsættes hvidløgspulver.
Opskriften passer til fire stykker kyllingebryst eller fire store koteletter.
Opskrift på slagterens røde marinade
Ingredienser
- 60 gram tomatketchup
- 10 gram tomatpasta
- 4 spiseskefulde olivenolie
- 25 gram honning
- 25 gram soja
- 1 spiseskefuld æbleeddike
- 1 teskefuld oregano - tørret
- 1 teskefuld løgpulver
- 1 teskefuld paprika - evt. røget - eller chilipulver
Sådan gør du
- Alle ingredienser til slagterens røde marinade kommes i en skål. Jeg plejer at sætte skålen på en vægt, og så er det nemt at veje ingredienserne af.
- Rør marinaden godt sammen, så den bliver blank.
- Anvendelse: Mængden passer til eks. fire store stykker kyllingebryst, som marineres grundigt. Du kan evt. skære kyllingekødet ud i mindre stykker.
- Lad kødet marinere i et par timer, hvis du har tiden til det. Men mindre kan også gøre det.
- Derefter er det marinerede kød klar til pande, ovn eller grill.
Næringsindhold
Note
Slagterens røde marinade kan holde sig i køleskabet i en uges tid.
Se også: Kyllingebryst i gasgrill - med opskrift på puszta-marinade

Comments
No Comments