Her får du min nemme opskrift på hjemmelavet hvidløgsmarinade. Denne marinade med hvidløg og soja er god til alt fra kylling til svinekød og meget andet.
Hjemmelavet hvidløgsmarinade findes der mange opskrifter, men her er min bedste opskrift på en virkelig god marinade.
Det er den, som jeg vender tilbage til gang på gang.
Se også: Slagterens røde marinade til kylling og koteletter
Opskriften er rigelig til fire personer, forstået på den måde, at den er til en kylling, fire stykker kyllingebryst eller fire svinekoteletter.
Eller lignende kød til fire personer.
Opskrift på hjemmelavet hvidløgsmarinade
Hjemmelavet hvidløgsmarinade til kylling og andet kød
Ingredienser
- 3 spiseskefulde olivenolie
- 3 fed hvidløg - eller flere, hvis du synes
- 3 spiseskefulde sojasuace - gerne fra Kikkoman
- 3 spiseskefulde citronsaft
Sådan gør du
- Olivenolie kommes i en lille skål, og hvidløgsfed pilles og presses ned i olien. Mos det godt igennem med bagsiden af en ske.
- Derefter tilsættes sojasauce og citronsaft, og hvidløgsmarinaden røres godt igennem, så den samler sig. Jeg har her anvendt en Kikkoman sojasauce, fordi jeg synes det er den bedste til marinade, men andre kan selvfølgelig sagtens bruges.
- Nu kan du så marinere dit kød, og derefter sætte det på et køl et par timer.
- Eller blot pensle en kylling og derefter tilberede den i ovn eller grill. Og så pensle igen nogle gange under stegningen.
- Ved grill skal du dog passe på, så marinaden ikke drypper ned på ilden, da det vil udvikle stikflammer. Så stil en drypbakke under.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Undlad mere salt
Du skal ikke tilsætte salt til marinaden, da sojasaucen er meget saltet.
Se også: Sojamarinade - god marinade med soja til kylling og kød
Jørgen Daugaard
Jeg kan varmt anbefale den hjemmelavede hvidløgsmarinade til en kylling på dåse. Jeg kom kylling og marinade i en plastpose dagen før og stillede den i køleskabet og vendte den et par gange.
Det blev en meget velsmagende kylling.