Her får du den bedste opskrift på sur-sød sauce, der er utrolig nem at lave. Brug saucen til kylling, kød, grøntsager, som dip og meget andet.
Sur-sød sauce er en klassisk sovs med rødder i det asiatiske køkken, og den er god til alt fra kylling og kød til ris, grøntsager og meget andet.
Blandingen af det søde og sure er perfekt, og den velkendte sur-søde sovs har været anvendt i store dele Asien og England helt siden middelalderen.
Der findes mange forskellige varianter af saucen, men her er mit bud, der beregnet til ca. fire personer.
Anvendelsesmulighederne er som sagt mange, og det er en skøn allround sauce, der heller ikke tager mange minutter at lave.
Opskrift på sur-sød sauce
Få tilsendt opskriften på mail
Ingredienser
- 1 deciliter vand
- 1 spiseskefuld soja
- 2 spiseskefulde hvidvinseddike
- 2 spiseskefulde sukker
- 1 spiseskefuld engelsk sauce
- 2 spiseskefulde tomatketchup
- 2 teskefulde majsstivelse - udrørt i en smule koldt vand
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Kom 1 deciliter vand, 1 spiseskefuld soja, 2 spiseskefulde hvidvinseddike og 2 spiseskefulde sukker i en lille gryde og kog det stille op. Det skal ikke bulderkoge.
- Kog rør indtil sukkeret er opløst i din sur-sød sauce.
- Tilsæt så 1 spiseskefuld engelsk sauce sammen med 2 spiseskefulde tomatketchup (jeg plejer at bruge en Heinz, men andre er også fine), og rør det sammen.
- Rør 2 teskefulde majsstivelse ud i en smule koldt vand.
- Jævn din sur-sød sauce til en passende tykkelse. Tilsæt bare lidt mere vand hvis saucen er blevet for tyk.
- Smag saucen til med salt og friskkværnet peber.
Næringsindhold
Tips
Den færdige sur-sød sauce serveres straks. Kan anrettes i en lille skål eller lignende.
Sur-sød sovsen er god til alt fra kylling og kød til grøntsager, ris og meget andet.
Du kan også komme stegte stykker af kød eller kylling ned i saucen, og blot varme det igennem inden servering.
Se også mine madopskrifter på:
Kylling i sur-sød sauce i wok eller pande
Hjemmelavet teriyaki sauce med ingefær og soja
Sur-sød sauce med svinekød - autentisk kinesisk
Del dine ideer og tanker med os andre her: