Her får du den bedste opskrift på sur-sød sauce, der er utrolig nem at lave. Brug saucen til kylling, kød, grøntsager, som dip og meget andet.
Sur-sød sauce er en klassisk sovs med rødder i det asiatiske køkken, og den er god til alt fra kylling og kød til ris, grøntsager og meget andet.
Blandingen af det søde og sure er perfekt, og den velkendte sur-søde sovs har været anvendt i store dele Asien og England helt siden middelalderen.
Der findes mange forskellige varianter af saucen, men her er mit bud, der beregnet til ca. fire personer.
Anvendelsesmulighederne er som sagt mange, og det er en skøn allround sauce, der heller ikke tager mange minutter at lave.
Opskrift på sur-sød sauce
Ingredienser
- 1 deciliter vand
- 1 spiseskefuld soja
- 2 spiseskefulde hvidvinseddike
- 2 spiseskefulde sukker
- 1 spiseskefuld engelsk sauce
- 2 spiseskefulde tomatketchup
- Lidt majsstivelse udrørt i en smule koldt vand
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Kom vand, soja, hvidvinseddike og sukker i en lille gryde og kog det stille op. Det skal ikke bulderkoge.
- Kog rør indtil sukkeret er opløst i din sur-sød sauce.
- Tilsæt så engelsk sauce sammen med tomatketchup (jeg plejer at bruge en Heinz, men andre er også fine), og rør det sammen.
- Rør lidt majsstivelse (ca. et par teskefulde) ud i en smule koldt vand.
- Jævn din sur-sød sauce til en passende tykkelse. Tilsæt bare lidt mere vand hvis saucen er blevet for tyk.
- Smag saucen til med salt og lidt friskkværnet peber.
Næringsindhold
Note
Den færdige sur-sød sauce serveres straks. Kan anrettes i en lille skål eller lignende.
Sur-sød sovsen er god til alt fra kylling og kød til grøntsager, ris og meget andet.
Du kan også komme stegte stykker af kød eller kylling ned i saucen, og blot varme det igennem inden servering.
Se også disse opskrifter:
Comments
No Comments