• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Sur-sød sauce med svinekød - autentisk kinesisk

Sur-sød sauce med svinekød - autentisk kinesisk

Sur-sød sauce med svinekød
4.7 fra 23 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
1.4k
SHARES
FacebookMessenger1.4kPinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 25. september 2023 - Udgivet: 3. maj 2021

Sur-sød sauce med svinekød eller kylling er en klassisk ret, som smager fortrinligt. Her får du en opskrift, som sender sanserne til Asien.

Sur-sød sauce med svinekød er en af de retter, som mange af os har smagt på en kinesisk restaurant.

Hvis vi er heldige, er smagen lige i skabet, hvis ikke er saucen klistret og hvinende sød. Det er den ikke, når du følger denne opskrift.

Retten stammer fra det kantonesiske køkken, som er kendt for at dyrke konsistens lige så meget som smag. Det betyder, at svinekødstern skal frituresteges, så de bliver knasende sprøde.

Grøntsagerne lynsteges for at bevare deres sprødhed, og saucen skal være en smule klistret, så den svøber sig om ingredienserne.

Opskrift på sur-sød sauce med svinekød

Sur-sød sauce med svinekød
Karen SenecaKaren Seneca

Sur-sød sauce med svinekød

4.74 fra 23 stemmer
Sur-sød sauce med svinekød eller kylling er en klassisk ret, som smager fortrinligt. Her får du en opskrift, som sender sanserne til Asien.
Forb. tid 25 minutter min
Tilb. tid 10 minutter min
Marinering 30 minutter min
Samlet tid 1 time t 5 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Kinesisk
Kalorier: 647
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

Svinekød marinering og stegning
  • 400 g svinekød - i tern
  • 75 g kartoffelmel
  • 75 g rismel
  • 5 dl madolie - til stegning af kødet
  • 2 tsk sojasauce
  • 2 tsk sherry
  • 1 spsk ingefær - fintrevet
  • 1 æg
  • 2 cm kanelstang - el 1 tsk stødt
  • 2 hele stjerneanis - el ½ tsk stødt
  • 1 spsk sichuanpeber
  • 1 spsk hele nelliker - el 1 tsk stødt
  • 1 tsk fennikelfrø - hel og knuste
Sauce
  • 1 dl tomatketchup
  • ½ ds ananassaft
  • 1 dl grøntsagsbouillon
  • 1 spsk brun farin
  • 1 spsk riseddike
  • 2 tsk soja
  • 1 tsk sesamolie
Grønt og frugt
  • 1 stor rød peberfrugt - firkanter
  • 1 ds ananas
  • 1 bundt forårsløg - skiver
  • 1 lille løg - i både
  • 2 fed hvidløg - finthakket
  • 1 stk rød chili - strimler

Fremgangsmåde
 

Friteret svinekød
  1. Begynd med at marinere kødet: Lav en marinade af krydderier, knust i en morter, sojasauce, æg, sherry og fintrevet ingefær. Lad kødet stå overdækket i marinaden i køleskabet i en halv time.
  2. Varm olien op i en wok eller stegepande. Imens blander du svinetern med ris- og kartoffelmel, så melet dækker hele vejen rundt om hver enkelt tern.
  3. Frituresteg, til kødet er sprødt og gyldenbrunt. Tag dem op af panden med en hulske og lad dem dryppe af på nogle stykker køkkenrulle. Hvis du ikke synes, at de er sprøde, kan du give dem en omgang til i et par minutter.
Sur-sød sauce
  1. Bland ingredienserne i en skål. Sæt til side.
  2. Skær peberfrugt i store tern, ananas i mindre stykker, løget i både og forårsløg i skiver a ca. 2 cm.
  3. Steg løg, chili og hvidløg i et minut, tilsæt ananas, forårsløg og peberfrugt og lynsteg for høj varme i et halvt minut.
  4. Tilsæt saucen og rør rundt, mens du varmer det op i ca. et minut. Ikke mere.
  5. Jævning: Bland en smule kartoffelmel med vand og hæld det i saucen, mens du rører rundt. Saucen skal tykne lidt, den må ikke være for tynd.
  6. Hæld nu kødet i retten og varm op et par minutter.
  7. Server straks sursød sauce med svinekød til en skål kogte ris.

Næringsindhold

Kalorier: 647kcalKulhydrater: 58gProtein: 23gFedt: 37gMættet fedt: 9gFlerumættet fedt: 6gEnkelumættet fedt: 18gTransfedt: 0.1gKolesterol: 113mgNatrium: 752mgKalium: 867mgKostfibre: 5gSukker: 20gVitamin A: 1733IUVitamin C: 100mgCalcium: 76mgJern: 3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Serveringstips og andre opskrifter

De fem krydderier, der bruges til marinaden - kanel, peber, fennikelfrø, anis og nelliker - kan købes som et samlet krydderi under navnet 'Five Spice'.

Server sur-sød sauce med svinekød til en skål, kogte ris, som du klipper lidt purløg henover før serveringen.

Hvis du vil have en hurtig instruktion til madlavning med wok, kan du læse denne artikel: Wokguide: Lynstegning af grønt og kød.

Se også disse asiatiske opskrifter:

  • Kinesisk citronkylling
  • Kylling i barbecuesauce - skøn mongolsk aftensmad
  • Panang karry - lækker thaimad med oksekød
Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Tine

    januar 02, 2025 at 6:45 pm

    Har lavet denne 2 gange nu og det er virkelig blevet en favorit! Det er så lækkert og velsmagende 🤌

    Svar
  2. Ingelise Andersen

    august 03, 2023 at 8:04 pm

    Denne gang købte jeg noget ordentligt kød ved slagteren,se det var noget bedre end sidst.jeg synes nu at der er noget arbejde ved retten.smagte skønt.er 73 år så måske

    Svar
  3. Ingelise Andersen

    december 02, 2022 at 10:18 pm

    Dejlig ret jeg har dog været uheldig med kødet,købte gris i tern men det var ikke andet end trævler.smagte dog godt

    Svar
  4. Anne

    juli 19, 2022 at 4:27 pm

    Hej
    Det ville være en fantastisk hjælp hvis der var en tabel med næringsindhold til opskriften 😉

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      juli 19, 2022 at 5:32 pm

      Hej Anne
      Jeg er ved at rulle næringsindhold ud på alle opskrifter på Madens Verden, da det har været et stort ønske fra mange brugere.
      Jeg har nu lavet udregningen for denne opskrift - og lagt boksen på. God fornøjelse 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  5. Pia

    juli 17, 2022 at 7:19 pm

    Dette er den bedste sur sød sauce jeg har lavet.
    Hele retten smager godt og det til trods for at jeg undlod nogle få ingredienser.

    Svar
  6. J. Nielsen

    maj 25, 2022 at 10:28 am

    En dåse ananas er et vidt begreb. Jeg kan købe tre forskellige størrelser? Og hvad er sichuanpeber?? Jeg savner ofte en nærmere beskrivelse af de "fremmede" ingredienser. Og hvor jeg kan købe dem.

    Svar
    • Karen Seneca

      maj 25, 2022 at 12:02 pm

      Hej
      Tak for din besked.
      Du kan læse om sichuanpeber her: https://madensverden.dk/sichuanpeber-krydderiet-til-asiatisk-mad/. Krydderiet kan købes i asiatiske supermarkeder men også i større danske som Føtex.
      En typisk dåse ananas vejer 340 gram, men du har ret. Vi bør udspecificere vægt i stedet for at skrive dåse.
      Med venlig hilsen Karen

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens madplan uge 29

Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen

Billede af pighvarsalat.

Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk

Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.

Stegt fennikel med ærter og grønne asparges

Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.

Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.

Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs

Forsiden lige nu

billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
tex mex kylling
Tex Mex kylling→ Se opskriften
Billede med brunchæg i ovn
Brunchæg i ovn - ovnbagt æg i skål eller form→ Se opskriften
Billede af pighvarsalat.
Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk→ Se opskriften
billede med rabarbermuffins
Rabarbermuffins: 12 luftige muffins med rabarber→ Se opskriften
Ugens madplan uge 29
Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen→ Se opskriften
billederesultat for svinemørbrad med honning og soja
Svinemørbrad med honning→ Se opskriften
Salat med kogte kartofler
Salat med kogte kartofler, asparges og radiser→ Se opskriften
billede med spinatsalat
Spinatsalat med babyspinat, tomater og rødløg→ Se opskriften
Pandekageroulade
Pandekageroulade med jordbær→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required