Kylling i barbecuesauce med forårsløg og bønnespirer er en wokret, der kan laves, mens risene koger. Her er opskriften på en velsmagende ret.
Kylling i barbecuesauce er en smagseksplosion, men en mild, sød og umamismagende eksplosion.
Det er svært at sammenligne med andre retter, da saucen har sin helt egen smag af blandt andet hoisinsauce, hvidløg og ingefær.
Retten kan laves i løbet af den tid, det tager at koge ris. Der skal bare fuld blus på varmen, så kød og grønt hurtigsteger. Det er nemt: Kyllingetern vendes i Maizena og steges på panden eller i wokken.
Herefter hældes masser af hvidløg og ingefær ned til dem og derefter den hjemmelavede sauce.
Opskrift på kylling i barbecuesauce
Kylling i barbecuesauce - skøn mongolsk aftensmad
Ingredienser
- 2 stk kyllingebryst
- 1 spsk Maizena
- 1 dåse babymajs - i skiver
- 1 bakke bønnespirer - friske
- 1 bundt forårsløg - i skiver
- 2 spsk olie
- 4 fed hvidløg
- 2 spsk frisk ingefær - fintrevet
Mongolsk barbecuesauce
- 3 spsk hoisin sauce
- 1 dl sojasauce
- 1 dl brun farin
- 1 dl vand
- 1 spsk sesamolie
- 2 tsk Maizena
- 1 knivspids peber
Sådan gør du
- Sæt risene over kog.
- Skær brysterne ud i smalle strimler eller små tern. Drys maizena henover og masser det ind i kødet.
- Skær forårsløg i skiver, du skal bruge både det grønne og det hvide. Del dem i to bunker, så du har det grønne for sig. De skal nemlig i til allersidst.
- Pres hvidløg og riv ingefær. Skær babymajs i ca. en cm. skiver. Skyl bønnespirerne.
- Lav barbecuesaucen ved at blande alle de ingredienser, du ser i ingredienslisten foroven. Rør godt rundt, så Maizenamelet ikke klumper.
- Sæt en pande eller en wok over blusset for fuld varme. Når panden eller wokken er varm, hælder du olie på. Lad det opvarme i 20 sekunder og hæld kyllingestykkerne derned. Steg et par minutter, til de har fået farve og virker gennemstegte.
- Nu hælder du ingefær og hvidløg ned til kødet og steger et halvt minut, mens du rører rundt.
- Hæld barbecuesaucen og de hvide forårsløgsskiver ned til kyllingen. Rør godt rundt og lad det koge-stege et par minutter.
- Når du kan se, at saucen er blevet tykkere, er retten ved at være færdig. det betyder, at du kommer bønnespirer og majs i, lader retten koge videre i et minut.
- Til sidst vender du de grønne stiver forårsløg i retten lynhurtigt og hælder retten over i en serveringsskål. Server kylling i barbecuesauce med dampende ris.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Serveringstips og andre opskrifter
Babymajs, bønnespirer og de grønne toppe på forårsløget skal lige vendes i retten et minut før serveringen, så de stadig er sprøde, når I skal spise. Sammen med ris, er det en kongeret. .
En vigtig ting er, at du køber kyllingebryster, der ikke er tilsat vand. Det står på pakken, om de er pumpet med vand eller ej. Hvis du tager "vandkylling", koger kødet nærmest i stedet for at stege.
Server kylling i barbecuesauce rygende varm med kogte ris til. Jeg synes, at jasminris spiller godt op til den mongolske barbecuesauce.
Vil du have et sundere alternativ, kan du bruge fuldkornsris i stedet.
Hvis du holder af asiatisk mad, kan du tjekke disse opskrifter ud:
Del dine ideer og tanker med os andre her: