• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Kylling i barbecuesauce - skøn mongolsk ret

Kylling i barbecuesauce - skøn mongolsk ret

Kylling i barbecuesauce
5 fra 4 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
11
SHARES
FacebookMessenger11PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 21. september 2022 - Udgivet: 8. marts 2021

Kylling i barbecuesauce med forårsløg og bønnespirer er en wokret, der kan laves, mens risene koger. Her er opskriften på en velsmagende ret.

Kylling i barbecuesauce er en smagseksplosion, men en mild, sød og umamismagende eksplosion.

Det er svært at sammenligne med andre retter, da saucen har sin helt egen smag af blandt andet hoisinsauce, hvidløg og ingefær.

Retten kan laves i løbet af den tid, det tager at koge ris. Der skal bare fuld blus på varmen, så kød og grønt hurtigsteger. Det er nemt: Kyllingetern vendes i Maizena og steges på panden eller i wokken.

Herefter hældes masser af hvidløg og ingefær ned til dem og derefter den hjemmelavede sauce.

Opskrift på kylling i barbecuesauce

Kylling i barbecuesauce
Karen SenecaKaren Seneca

Kylling i barbecuesauce - skøn mongolsk aftensmad

5 fra 4 stemmer
Kylling i barbecuesauce med forårsløg og bønnespirer er en wokret, der kan laves, mens risene koger. Her er opskriften på en velsmagende ret.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 10 minutter min
Samlet tid 20 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Asiatisk
Kalorier: 346
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 2 stk kyllingebryst
  • 1 spsk Maizena
  • 1 dåse babymajs - i skiver
  • 1 bakke bønnespirer - friske
  • 1 bundt forårsløg - i skiver
  • 2 spsk olie
  • 4 fed hvidløg
  • 2 spsk frisk ingefær - fintrevet
Mongolsk barbecuesauce
  • 3 spsk hoisin sauce
  • 1 dl sojasauce
  • 1 dl brun farin
  • 1 dl vand
  • 1 spsk sesamolie
  • 2 tsk Maizena
  • 1 knivspids friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Sæt risene over kog.
  2. Skær brysterne ud i smalle strimler eller små tern. Drys maizena henover og masser det ind i kødet.
  3. Skær forårsløg i skiver, du skal bruge både det grønne og det hvide. Del dem i to bunker, så du har det grønne for sig. De skal nemlig i til allersidst.
  4. Pres hvidløg og riv ingefær. Skær babymajs i ca. en cm. skiver. Skyl bønnespirerne.
  5. Lav barbecuesaucen ved at blande alle de ingredienser, du ser i ingredienslisten foroven. Rør godt rundt, så Maizenamelet ikke klumper.
  6. Sæt en pande eller en wok over blusset for fuld varme. Når panden eller wokken er varm, hælder du olie på. Lad det opvarme i 20 sekunder og hæld kyllingestykkerne derned. Steg et par minutter, til de har fået farve og virker gennemstegte.
  7. Nu hælder du ingefær og hvidløg ned til kødet og steger et halvt minut, mens du rører rundt.
  8. Hæld barbecuesaucen og de hvide forårsløgsskiver ned til kyllingen. Rør godt rundt og lad det koge-stege et par minutter.
  9. Når du kan se, at saucen er blevet tykkere, er retten ved at være færdig. det betyder, at du kommer bønnespirer og majs i, lader retten koge videre i et minut.
  10. Til sidst vender du de grønne stiver forårsløg i retten lynhurtigt og hælder retten over i en serveringsskål. Server kylling i barbecuesauce med dampende ris.

Næringsindhold

Kalorier: 346kcalKulhydrater: 57gProtein: 7gFedt: 13gMættet fedt: 1gFlerumættet fedt: 4gEnkelumættet fedt: 6gTransfedt: 0.03gKolesterol: 1mgNatrium: 1595mgKalium: 327mgKostfibre: 3gSukker: 34gVitamin A: 284IUVitamin C: 7mgCalcium: 19mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Serveringstips og andre opskrifter

Babymajs, bønnespirer og de grønne toppe på forårsløget skal lige vendes i retten et minut før serveringen, så de stadig er sprøde, når I skal spise. Sammen med ris, er det en kongeret. .

En vigtig ting er, at du køber kyllingebryster, der ikke er tilsat vand. Det står på pakken, om de er pumpet med vand eller ej. Hvis du tager "vandkylling", koger kødet nærmest i stedet for at stege.

Server kylling i barbecuesauce rygende varm med kogte ris til. Jeg synes, at jasminris spiller godt op til den mongolske barbecuesauce.

Vil du have et sundere alternativ, kan du bruge fuldkornsris i stedet.

Hvis du holder af asiatisk mad, kan du tjekke disse opskrifter ud:

Veg Manchurian - friterede grøntsagskugler i sovs

Sur-sød sauce med svinekød

Chop suey med kylling

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Sæson i juli

Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager

Madplan uge 27

Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter

Forsiden lige nu

sommerpande med kylling og kål
Sommerpande med kylling og kål→ Se opskriften
billede med squashfrikadeller
Squashfrikadeller - vegetariske deller med squash→ Se opskriften
Billede til mukimame med bulgur.
Mukimame med bulgur, bønner og vinaigrette→ Se opskriften
Sæson i juli
Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager→ Se opskriften
billederesultat for wraps med kylling
Nemme wraps med kylling og spidskål→ Se opskriften
Kyllingeret med ris i ovn
Kyllingeret med ris i ovn→ Se opskriften
Madplan uge 27
Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter→ Se opskriften
kartoffelsalat med soltørrede tomater
Kartoffelsalat med soltørrede tomater og gul peberfrugt→ Se opskriften
kyllingesatay spyd
Kyllingesatay - marinerede kyllingespyd til ovn eller grill→ Se opskriften
Billede med sort peber.
Peber - fakta og viden om sort, hvid og grøn peber→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required