Chop suey lyder kinesisk, men faktisk er det en ret, der er opfundet i USA. Der er tale om lynstegt kylling og grøntsager i sovs af bouillon.
Chop suey er en super nem og hurtig ret til travle hverdage, fordi den kan laves på en 10 minutters tid.
Mange tror fejlagtigt at retten er kinesisk, men den er faktisk opfundet i USA tilbage i 1800-tallet.
Forbindelsen til Kina er dog god nok, for den er inspireret af lokale retter fra et lokalt kinesisk område, men hvor man i stedet anvendte de råvarer, der var til rådighed på det tidspunkt i USA.
Typisk laves chop suey af kylling eller svinekød, men du kan også bruge oksekød og fisk.
Der er tale om kød og grøntsager, der kan steges ved høj varme i en pande eller wok, og derefter kommes i en sovs.
Nydes med ris eller nudler. Opskriften er til fire personer. Se også min populære opskrift på thaisuppe.
Opskrift på chop suey
Chop suey med kylling på 10 minutter
Ingredienser
- 400 gram kyllingebrystfilet
- Lidt soja
- 4 fed hvidløg
- 4 deciliter vand
- 1 bouillonterning - gerne høns
- 500 gram grøntsager - evt. en wokblanding
- 1 teske stødt ingefær - eller lidt reven frisk ingefær
- 1 spiseskefuld Maizena
- 2 spiseskefulde soja
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Kog vand med en bouillonterning op i en gryde, og skru derefter ned så bouillonen småkoger.
- Kyllingebrystfileterne deles på midten, og skæres derefter i tynde strimler.
- Varm en pande op til høj varme. Kom lidt olie på og lynsteg nu halvdelen af kyllingekødet. Krydr med lidt soja og salt, steg i to minutter, hvor du ryster panden op.
- Hæld det i gryden til bouillonen, og fortsæt på samme måde med den halvdel af kyllingekødet, som også kommes i gryden.
- Hak hvidløgsfed fint. Kom så lidt mere olie på den varme pande, og lynsteg wokblandingen sammen med hvidløg, eventuelt ad to omgange, Kom det i gryden.
- Rør Maizena ud i et par spiseskefulde soja, og jævn sovsen i gryden, tilsæt ingefær og smag til med salt og peber. Kog igennem to minutter, og så er din chop suey klar til servering.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Chop suey serveres straks sammen med kogte ris.
Se også mine opskrifter på:
Del dine ideer og tanker med os andre her: