Min opskrift på svinekød i karry. Det er en både nem og hurtig ret til aftensmad, som alle i familien kan lide. Med peberfrugt og kogte ris.
Svinekød i karry er en virkelig lækker og nem hverdagsret, som kan laves med stort set al slags svinekød.
Jeg plejer at bruge koteletter, som jeg skærer i tynde strimler. Fadkoteletter er gode, men du kan også bruge almindelige koteletter eller nakkekoteletter.
Styrken på karrysovsen kan du selv smage til, men tre teskefulde karry plejer at give en smag, som alle i familien kan lide. Hverken for stærk eller for mild.
Opskriften er beregnet som hovedmåltid til fire personer.
Opskrift på svinekød i karry
Svinekød i karry med peberfrugt og ris
Ingredienser
- 4 små koteletter - ca. 500 gram
- 1 løg
- 3 fed hvidløg
- 2 røde peberfrugter
- 3-4 teskefulde karry
- 1 teskefuld paprika
- 2 spiseskefulde hvedemel
- 5 deciliter vand
- 1 bouillonterning
- 1 bundt forårsløg
- 1 håndfuld persille
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- 4 små koteletter skæres ud i tynde strimler. Svits svinekødet af i lidt smør i en gryde og tag det op.
- Svits så 1 løg, 3 fed hvidløg og 2 røde peberfrugteri tern i et par minutter. Tilsæt eventuelt lidt mere fedtstof.
- Kom 3-4 teskefulde karry og 1 teskefuld paprika ved og lad det lige svitse med et minut.
- Drys 2 spiseskefulde hvedemel over og vend det rundt. Tilsæt 5 deciliter vand og 1 bouillonterning, og lad nu gryderetten simre i 10 minutter.
- Snit 1 bundt forårsløg fint og og hak også 1 håndfuld persille fint. Vend det lige i din gryde med svinekød med karry, og lad det simre et par minutter mere.
- Smag til med salt og friskkværnet peber. Evt. også lidt citronsaft.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Den færdige gryde med svinekød i karry serveres med kogte ris og en let salat med avocado.
Du kan i øvrigt også udskifte svinekød med kylling, hvis du ønsker det.
Brug kyllingebryst fileter, og så er fremgangsmåden den samme.
Relaterede opskrifter
- Ingen reklamer og annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe lækre opskrifter
- Fortsat udvikling af Danmarks bedste madunivers
- Kæmpe tak herfra fordi du bakker op om Madens Verden
Karina
Du har ikke skrevet hvornår kødet skal i igen. Gætter mig til inden bouillonen.
tom zinck nielsen
vedr svinekød i karry : skal grisekødet kun svitses ? vh Tom
Klaus
Hej hvorfor er opskriften ikke til at finde på appen? Syntes desværre der er nogen stykker der ikke er til at finde.
Ellers meget gode opskrifter:)
Anja
Hej og tak for nogle rigtig gode opskrifter.
Men hvornår skal peberfrugten i ? Det står der ikke noget om.
Mvh Anja
Holger Rørby Madsen
Hej Anja
Mange tak, og den var lige smuttet. Peberfrugterne skæres i tern og svitses med sammen med løg og hvidløg. Håber det giver mening.
De bedste hilsner
Holger