Den bedste opskrift på koteletter med ananas i fad. Koteletterne krydres med karry, og steges i ovnen i en lækker karrysovs med ananassaft.
Koteletter med ananas i fad er en dejlig opskrift, der både giver møre koteletter, mens også en lækker karrysovs.
Sovsen laves af saften fra ananas, fløde og bouillon, og det smager virkelig godt.
Opskriften er til fire personer, men du kan nemt gange den op.
Opskrift til koteletter med ananas
Ingredienser
- 4 svinekoteletter
- 4 skiver ananas fra dåse
- 2 deciliter ananassaft fra den store dåse med ananas
- 2 røde peberfrugter
- 250 gram champignon
- 2 deciliter vand
- 2 bouillonterninger
- 2,5 deciliter fløde
- 2 spiseskefulde hvedemel
- 5 teskefulde karry
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Kom hvedemel og tre teskefulde karry i en dyb tallerken, og vend koteletterne i det på begge sider.
- Smelt en stor klat smør på en varm pande, og brun koteletterne i et halvt minut på hver side, så de netop får farve. Læg dem i ovnfast fad, og krydr dem med lidt salt og peber.
- Åbn dåsen med ananas, og læg fire skiver på panden, og steg dem et lille minut på hver side, hvorefter de placeres ovenpå svinekoteletterne. Gem saften!
- Peberfrugterne skæres i strimler, og champignon i tynde skiver, som svitses på panden. Hæld derefter i fadet.
- Kog panden af med vand og tilsæt bouillonterninger, og derefter ananassaft og fløde. Lad det koge op, og kom et par teskefulde karry ved. Smag til med salt og peber, og eventuelt mere karry, alt efter hvor stærk du ønsker retten. Lad det koge et par minutter, og hæld derefter karrysovsen over koteletter og ananas i det ovnfaste fad.
- Stil fadet ind i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, og her skal det nu have cirka 40 minutter.
Næringsindhold
Tips
Koteletter med ananas anrettes med dampet broccoli og kogte basmati ris.
Se også mine opskrifter på:
Jamen det er jo opskriften på Irmas legendariske "Svinekotelet a la Hawaii" fra midten af 70'erne. Navnet på retten tyder på, at det er en af Kirsten Hüttemeiers opskrifter. Hun arbejdede jævnligt for Irma som konsulent. Min Mor serverede retten en gang imellem som "lørdagsmad". Det lykkedes hende, med hjælp fra en kok, at clone opskriften, så hun kunne lave den selv og servere den på min 18-års fødselsdag anno domini 1976.
Den smager sindssygt godt og kan varmt anbefales!