Her er min opskrift på orientalske koteletter i fad med karry og masser af grøntsager. Skøn, hurtig og nem aftensmad, der smager himmelsk godt.
Orientalske koteletter i fad med karry og masser af grøntsager er en himmelsk lækker ret til aftensmad, og så er retten utrolig nem at lave.
Koteletterne skal godt nok lige brunes på en pande, men ellers laver du hele retten i samme fad, og den er derfor en af de populære retter med mad i fad.
Du kan bruge forskellige slags grøntsager i fadet, og sagtens udskifte nogle af grøntsagerne i opskriften med andre. Eks. er porrer også gode.
Opskriften på de karrykrydrede koteletter med grøntsager i fad er beregnet som en hovedret til fire personer.
Opskrift på orientalske koteletter
Orientalske koteletter i fad med karry og masser af grøntsager
Ingredienser
Grøntsager
- 1 lille broccoli - i små buketter
- 1 fennikel - halveret og snittet i tynde skiver
- 200 gram gulerødder - i tynde skiver, jeg bruger de små snackgulerødder
- 1 løg - halveret, i tynde skiver
- 0,5 spidskål - snittet fint
- 3 teskefulde karry
- 5 deciliter madlavningsfløde - eller fløde, kokosmælk kan også bruges
- 1 citron - lidt citronsaft
- salt og friskkværnet peber
Koteletter
- 4 koteletter - uden ben
- smør - til stegning
- hoisin sauce
- karry
- salt og friskkværnet peber
Ris
- ris - til fire personer
Sådan gør du
- Tænd din ovn på 200 grader varmluft.
- Gør alle grøntsagerne klar som anvist. De forskellige mængder kan sagtens justeres til som du synes.
- Fordel grøntsagerne i en bradepande eller et ildfast fad.
- Tilsæt karry og madlavningsfløde og vend det forsigtigt rundt. Madlavningsfløde kan erstattes af en almindelig fløde eller evt. kokosmælk.
- Dryp også lidt friskpresset citronsaft over og krydr med salt og friskkværnet peber.
- Stil fadet ind i ovnen og giv det nu 10 minutter.
- Imens varmer du en pande op ved høj varme, og kommer smør på. Lad lige smørret bruse af.
- Kom så koteletterne på panden, og de skal blot have farve og stegeskorpe på begge sider.
- Imens koteletterne brunes af, pensles de med lidt hoisin sauce (kan udelades), og krydres med karry, salt og friskkværnet peber.
- Når fadet i ovnen har fået de 10 minutter, tages det ud af ovnen. Læg nu de orientalske koteletter ovenpå grøntsagerne, og dryp gerne stegeskyen over kødet.
- Stil det orientalske fad tilbage i ovnen, og giv det 15 minutter.
- Imens koger du ris som anvist på pakken. Er kogetiden på risene længere end de 15 minutter, kan du med fordel sætte risene over tidligere, og ellers kan fadet med de orientalske koteletter og grøntsager sagtens tåle at stå nogle minutter, mens du venter på at risene bliver færdige.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Noter
De orientalske koteletter med karry og grøntsager serveres straks sammen med de kogte ris.
Se også disse opskrifter:
Else Elisabeth Lund
Tak for alle de dejlige opskrifter, de gør stor lykke for alle
Janni Erbs
Mums - en virkelig god opskrift. Tak for den 🙂
Lis Rützou
Hvor er jeg glad, da jeg fandt dine opskrifter. ( så fint forklaret og med billeder) .
Holger Rørby Madsen
Tusind tak, Lis - det er jeg super glad for at høre.
Rigtig god fornøjelse.
De bedste hilsner
Holger